GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

6 fordele ved at studere i udlandet for voksne over 50 år

6 fordele ved at studere i udlandet for voksne over 50 år

Drømmer du om at tage til udlandet og bestille et måltid på et andet sprog? Måske fordybe dig i udenlandske film eller litteratur? Eller måske bare udvide din vennekreds? At lære et nyt sprog er en fantastisk måde at åbne din verden op på nye og spændende måder.

Det er aldrig for sent at begynde at lære et nyt sprog. Vi ved, at børn er som svampe med stor evne til at efterligne og fastholde, men voksne besidder noget endnu vigtigere, når det kommer til sprogindlæring - motivation.

Og der er ingen bedre måde at frigøre sin motivation på end ved at fordybe sig i et nyt sprog og en ny kultur på en studierejse til udlandet. Hvis du forestiller dig vilde fester og vandrehjem, kunne du ikke tage mere fejl. Studierejser til udlandet for ældre studerende kombinerer undervisning i klasseværelset med udflugter for at lære om den lokale kultur eller forkæle sig selv med shopping, musik og gastronomi - alt sammen designet til at gøre sproget levende og berige dine rejser.

Livet begynder, når man er 50. Så hvad venter du på? Det er på tide at opdage fordelene ved at studere i udlandet for folk over 50 år.

1. Få nye venner

At finde en passion, hvad enten det er rejser, kunst, mad eller sprog, og dele den med andre, kan åbne dørene til nye venskaber. Vi ved også, at det at være social er lige så vigtigt som penge og sundhed, når det kommer til lykke senere i livet. En studierejse til udlandet giver dig det bedste fra begge verdener - ligesindede rejsende, der deler din passion for sprogindlæring.

2. Nyd kulturel berigelse

At fordybe sig i en ny kultur er en vidunderlig mulighed for at udvide sine perspektiver, netværk og interesser. Der er en hel verden af udenlandsk film, litteratur, musik og kunst at opdage, og at lære et sprog åbner den verden for dig på en ny måde. Skuespilleren Colin Firth lærte italiensk som voksen og blev forelsket i italiensk litteratur som følge heraf.

At kunne konversere på et grundlæggende niveau, når du rejser, kan nedbryde barrierer mellem turister og lokale, og du vil blive overrasket over, hvor varmt du bliver budt velkommen, når du har brugt et par lokale sætninger.

3. Boost din hjernekapacitet

Glem alt om blåbær og fed fisk - at lære et fremmedsprog er en god måde at booste sine kognitive evner på. Ny forskning har vist, at voksne i alderen 59-79 år efter blot fire måneder med et nyt sprog oplevede forbedringer i både hjernens kognition (såsom tænkning, forståelse og problemløsning) og funktionel konnektivitet.

En anden undersøgelse med Alzheimers-patienter viste, at folk, der talte mere end ét sprog, udviklede sygdommen op til fem år senere end ensprogede.

4. Lær et sprog hurtigt

Måske har du leget med 5-minutter-om-dagen-apps, eller måske har du tilmeldt dig aftenkurser for at genoplive dine sprogfærdigheder fra skoletiden. Men disse taktikker vil kun få dig så langt. For virkelig at lære et sprog er fordybelse nøglen. At studere i udlandet giver dig mulighed for at modtage formel undervisning om morgenen og derefter bruge dine nye færdigheder om eftermiddagen, når du udforsker museer, markeder, restauranter og koncerter. Du kan også vælge at bo hos en lokal familie og virkelig maksimere din taletid. Denne tilgang vil hjælpe med at sikre, at dit ordforråd og dine grammatiktimer virkelig sidder fast.

5. Udfordre dig selv

Når man bliver ældre, falder det måske ikke så naturligt at navigere i nye miljøer og udfordringer. At studere i udlandet opmuntrer til personlig udvikling og selvtillid, når du skubber dig selv ud af din komfortzone. Forestil dig, hvor stolt du vil føle dig, første gang du kan chatte med nogen på spansk eller bestille noget på italiensk. Det er en fantastisk måde at bevise over for dig selv, at alder bare er et tal!

6. Eventyr og opdagelse

At studere i udlandet senere i livet giver mulighed for nye eventyr og en anderledes måde at rejse på. Ikke alene vil du opdage en ny by og dens kultur, men du vil også opdage mere om dig selv og fremme din medfødte nysgerrighed og kreativitet. Studierejser til udlandet tilbyder udflugter som byvandringer, kunstgallerier, madlavningskurser og tapas-ture for at sikre, at du får mest muligt ud af din rejse til udlandet.

Fordelene ved at studere i udlandet er ikke begrænset til yngre studerende, og de vil i høj grad berige livet for voksne over 50.

Start din studierejse i udlandetUdforsk
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op