GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Sommeren er slut – hvad så nu? 5 forslag til at gøre dit efterår fantastisk

Sommeren er slut – hvad så nu? 5 forslag til at gøre dit efterår fantastisk

Temperaturen falder, den brune glød er begyndt at forsvinde, og vi vender tilbage til virkelighedens verden med arbejde og skole. Men bare fordi, at de lange sommerdage er ovre, betyder det ikke, at vi ikke kan få det bedste ud af den kølige efterårssæson, som er over os.  Det er en perfekt årstid at rejse på, at have det hyggeligt sammen med venner og til at udvikle nye kompetencer og vaner, som vil højne din karriere.

Hvad venter du på? Sådan gør du efteråret til en fantatisk årstid.

1. Lav en rejseplan

Der er ingen bedre måde at komme sig over sin post-summer blues end at begynde at planlægge en ny rejse (ja selv videnskaben peger på dette), og der er ingen bedre tid at udforske verden på end i efteråret: Der er mindre trængsel, bedre tilbud og mildt vejr. Her er fem perfekte destinationer til at tilbringe en forlænget weekend eller en uge eller to fordybet i en ny kultur og måske endda i et smukt nyt sprog.

Rom****: Den fantastiske italienske hovedstad viser sig fra sin bedste side efter de varme sommermåneder: Det er ikke så varmt (det er virkelig varmt om sommeren) og gaderne vrimler ikke med turister. At rejse til Rom i løbet af efteråret eller vinteren betyder næsten tomme museer og kirker, lavere hotelpriser og chancen for at opleve den evigt aktuelle by på en meget mere afslappet og autentisk måde.

Madrid****: Der er en grund til, at Spanien er kendt som en sommerferiedestination, men når det kommer til landets mangfoldige og multikulturelle hovedstad, er denne by bedre at besøge i efteråret. Sørg for at få det meste ud af de køligere, solrige dage ved at udforske byen på gåben, at spise noget lækker mad ved enhver lejlighed, at opsuge noget kultur i nogle af de mange museer der ligger rundt omkring i byen, og ved at finde nogle venlige lokale, som du kan øve spansk med.

Paris****: Der er intet romantisk ved tryggende varme og massive folkemængder. For at nyde det bedste, som denne romantiske by har at byde på, bør du tage dertil i efteråret. De næste par måneder er ideelle til at begive sig ned ad de smukke boulevarder, spise noget fransk mad på byens legendariske caféer, udforske museer i verdensklasse spredt rundt i hele byen og til at shoppe til du segner i stylede butikker.

London****: Denne cool hovedstad er fantastisk på enhver årstid, men igen tilbyder efteråret muligheden for virkelig at nyde det, der gør denne by til noget helt specielt: Storslåede museer, spektakulære shoppingmuligheder, banebrydende kultur og fantastisk historie. Gå ikke glip af Oxford Street for alle de store mærker, Buckingham Palace for dets royale magi, British Museum for mere historie end du kan klare, National Gallery for dets fantastiske kunst og East End for dets friske gadekultur og fantastiske mad.

Tokyo****: Endnu en by som virkelig kommer til syne i efteråret. Løvet på tværs af Tokyos mange parker er fantastisk på denne tid af året og i takt med at temperaturerne falder, bliver det meget mere tilgængeligt at udforske det bedste af bylivet. Klem dig ind i Tokyos metro sammen med millioner af lokale, eller tag toget til nærliggende byer som Osaka eller Kyoto, spis dig mæt på de tusindvis af verdensklasse restauranter, som mærker byen, tag på shopping i de største elektronikbutikker, du nogensinde vil besøge og kom til at lære lokalbefolkningen og kulturen at kende på the Imperial Palace eller the Robot restaurant (tro mig, to MEGET forskellige sider af Japan).

New York****: Måske den ultimative efterårsby – det farverige løvfald i Central Park er turen værd alene, men det er seværdighederne og butikkerne, som gør byen til en af de mest spændende byer i verden. Og glem ikke at besøge the Empire State Building, tage på shopping i Soho og gå en tur over Brooklyn Bridge. Sørg også for, at du tilbringer masser af tid i byens spektakulære parker og nyder de skønne farver og dufte af efterår.

2. Tilegn dig en ny færdighed

Dette er det perfekte tidspunkt at tilføje endnu en kompetence til dit CV og til at sørge for, at du skiller sig ud fra mængden. Med mere tid dedikeret til læring er efterårssæsonen perfekt til at begynde at lære et nyt sprog (eller til at videreudvikle et sprog, som du allerede kender) og til at øge dine chancer for at få et bedre job eller en bedre løn. At bestræbe sig på at tilegne sig en ny evne eller et nyt sprog, vil også booste din selvtillid, hjælpe dig til at få nye venner og tillader dig at bo, arbejde eller studere i et andet land. Dette kan være begyndelsen på et liv fyldt med oplevelser samt udforskning af verden, og på at nedbryde alle former for barrierer. Tro os, vi ved det! Er du ikke klar på et sprogkursus lige nu? Så tilbring denne efterårssæson med at øge dine madlavningskunstskaber ved at tage et online madlavningskursus med nogle af verdens mest kendte kokke.

3. Tag på en roadtrip

Er du ikke klar til at rejse til byer langt væk for at få smagen af eventyr? Udforsk dit eget land i bil med nogle gode venner på slæb, eller udforsk de nabolande, som du altid har ønsket dig at besøge. Med køligere temperature, smuk natur og mindre befolkede veje, er tiden perfekt til at udforske dit nabolag på fire hjul.

4. Fokusér på dine venner

I er nu alle tilbage fra sommerferie og leder efter  noget sjovt I kan lave sammen. Hvis den ovennævnte road trip ikke lige er dig (eller hvis du ikke har en bil for eksempel), så gå ud i naturen og overvej at lave en spændende ny aktivitet sammen, såsom klatring, cykling, ridning eller camping. Du kan også afsætte en weekend til at tjekke en ny film  eller filmfestival ud sammen med din bedste ven – begge dele er perfekte muligheder for at lære noget sammen og til at komme tætte på hinanden over ting som i elsker.

5. Bliv akademisk

Hvis du stadig er studerende, så benyt denne efterårssæson til at fokusere din energi på det akademiske ved at planlægge dit år på forskud, tilstræbe at lære en ny færdighed, eller ved at tage nye fag i emner, som intereserer dig, eller som vil løfte dit akademiske niveau. Selv hvis du ikke længere er studerende, er tiden inde til at deltage i et aften- eller onlinekursus i noget som interesserer dig. Vi elsker ideen om at tage et sprogkursus om aftenen eller at tage på et kort sprogkursus i udlandet (på kinesisk eller arabisk hvis du er klar på en udfording), eller måske at lære at code (CodeAcademy er et godt sted at starte).

Få det bedste ud af efteråretLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op