Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

Sådan kommer du ind på et top universitet i USA: 10 trin

Sådan kommer du ind på et top universitet i USA: 10 trin

Universitetet handler om at udforske sig selv og verden omkring dig, og beslutte hvilken person du gerne vil være. Din tid på universitetet er ikke kun ment til at hjælpe dig med at få en uddannelse og færdigheder, du skal bruge til at få en karriere – det er også ment til at gøre dig informeret og til et velfungerende menneske.

Ved at læse på universitetet i USA, får du ikke kun muligheden for at få en fyldestgørende uddannelse, men du får også en chance for at se og udforske en del af verden, der måske er meget anderledes end dér, hvor du bor.

Processen om at ansøge på et universitet i USA er faktisk rimelig ligetil, men det kan være svært at vide, hvor man skal starte, og hvad man skal fokusere på. Vi har samlet en 10-trins-guide til, hvordan man kommer ind på et universitet i USA. Held og lykke!

1. Hvilket universitet er dit drømmeuniversitet?

Der er masser af gode universiteter i USA, blandt andet skoler som Harvard, Columbia, Stanford, Princeton og Yale, så det kan være svært at finde ud af, hvilket der passer til lige netop dine mål, dit yndlingssted og din ønskede uddannelsestype.

Nogle vil tilbyde den filmværdige oplevelse, du måske leder efter – tænk på en af de store, prestigefyldte campus-skoler såsom Harvard eller Princeton – andre tilbyder en mindre, tættere fællesskabsstemning såsom Amherst College i Massachusetts.

2. Lav din research (og sørg for at have flere muligheder)

Alle fremtidige universitetsstuderende har ét drømmeuniversitet i hovedet, men som det gamle amerikanske udtryk siger: ”Dreams don’t work unless you do!”. Så det er tid til at lave din research. Du har sikkert allerede tænkt på de skoler, der passer til dine personlige og professionelle mål, nu er det tid til at se på dem, som rent faktisk vil få dig til at nå de mål.

Husk, der er en risiko for, du ikke kommer ind på dit førstevalg, eller at det universitet, du har haft i tankerne, ikke tilbyder de fag, du gerne vil tage. Så sørg for at have et par valgmuligheder.

3. Find en mentor

Når du har fundet frem til de skoler, du godt vil studere på, skal du finde én, der har noget erfaring med at søge ind på et universitet i USA og hele processen bag dette. Planlæg noget tid, hvor I sætter jer ned og snakker sammen. Det kunne være én, der har gået på den skole, du er interesseret i, eller nogen der ved noget om den karriere, du er interesseret i.

4. Brug tid på ekstra aktiviteter til dit CV

Mens det er vigtigt at få gode karakterer, handler en hoveddel af at gå på et amerikansk universitet om at opleve ting uden for klasseværelset. Skolerne leder efter studerende, der er passionerede, nysgerrige, fremadtænkende og en smule uselvisk.

Ekstra aktiviteter er en god måde at vise, at du er den type af velfungerende individ, som skolerne leder efter. Hvad end det er en sport, du er interesseret i, et musikinstrument du spiller, eller om du bruger dine weekender på frivilligt arbejde – det er vigtig at fremhæve din passion, der foregår uden for skolen, i din ansøgning.

5. Kend ansøgningskravene

Du har styr på, hvilke skoler du vil ind på, og du har styr på dine ekstra aktiviteter – perfekt! Det næste du skal gøre, er at kontakte skolens optagelseskontor og lære mere om deres optagelsesproces, og hvad deres krav er.

Højere uddannelse i USA har deres egne optagelseskrav. Nogle beder måske om en særlig eksamen eller essay, og andre har måske mere formelle interviewspørgsmål.

6. Saml alle dine dokumenter

Udover adgangseksamener, vil optagelseskontoret på din valgte skole kræve nogle specifikke dokumenter. De vil se alle dine karakterer fra gymnasiet. Du skal bede dit gymnasium om at sende dine papirer til det universitet, du søger ind på. De kigger også på dine resultater fra dit lands studentereksamen. Du kan læse mere om kravene her.

7. Finpuds dit engelsk (og tag den rigtige eksamen)

For at kunne gå på universitet i USA, skal du have et vist engelskniveau. Det sikrer, at du får det meste ud af dine studier, og at du kan bidrage til programmet effektivt. Er du ikke sikker på, hvad dit engelskniveau er? Tag den hurtige og gratis EF Standardized English Test. Har du brug for at finpudse dine evner? Overvej at tage et engelsk sprogkursus med os.

Det næste skridt er at tage en engelsktest, der kvalificerer dig. Som en tommelfingerregel, er det mest almindelige testkrav TOEFL-testen (Test of English as a Foreign Language). Canadiske universiteter kræver nogle gange IELTS-testen (International English Language Testing System). Selvom de fleste skoler vil acceptere et resultat fra begge tests, er det vigtigt at vide, hvilken én de vil have.

Hvis du er klar til at tage testen, kan du gøre det på et testcenter i dit eget land. Snak med skolens vejleder for mere information.

8. Send dine ansøgninger

Når du har styr på alle optagelseskravene, du har taget eksamenerne, og du har fået en ansøgningsblanket, er det tid til at udfylde den og sende den afsted. Vær opmærksom på, at der vil være et gebyr, der ikke kan refunderes, for hver ansøgning, der sendes ind. Disse gebyrer varierer mellem 35-100 US dollars og skal betales, uanset om du kommer ind eller ej.

9. Start tidligt

Vær opmærksom på, at når du begynder at sende dine ansøgninger ind, skal du altid regne med noget forsinkelse i processen. Få styr på ansøgningsfristen tidligt, og prøv at sende den afsted i god tid. Det ville være en skam at misse din chance, bare fordi din mail var en uge forsinket!

10. Visum og andet papirarbejde

Siden du har brug for et visum for at studere på et amerikansk universitet, er det aldrig for tidligt at arbejde på det. Siden dit papirarbejde allerede er hos det universitet, du har ansøgt til, burde det ikke være svært at indsende din information til et visum. Mens dit skolevisum måske ikke kræver, at du får en helbredserklæring, kan det være, din skole vil, og glem ikke denne. Dit forsikringsselskab tilbyder måske et godt tilbud til din tid i udlandet, men du skal måske også udforske andre muligheder.

Bliv klar til at studere i USA med osLæs mere

Del denne artikel

Seneste artikler fra Livet som studerende