Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

Caroline tog på college i Storbritannien: ”Jeg tør springe ud i mange flere ting end før”

Caroline tog på college i Storbritannien: ”Jeg tør springe ud i mange flere ting end før”

Da 17-årige Caroline fra Albertslund besluttede at tage på High School i Storbritannien, var det ikke uden sommerfugle i maven. Men det vise sig at være en af de bedste beslutninger i hendes liv, og har givet hende mod på at springe ud i mange flere nye ting og forberedt hende til gymnasiestarten på Brøndby Gymnasium.

Ikke som alle de andre

”Udveksling, ej, hvor fedt, hvor i USA var du?” spørger folk, når Caroline fortæller, at hun har været et år på High School. Men det var ikke helt sådan landet lå for Caroline, der frem for at udleve de amerikanske High School klichéer valgte at tage til England og studere med EF Education First.

”I starten var jeg meget i tvivl, men til sidst kom jeg frem til, at USA var lidt for langt væk hjemmefra, og jeg har altid godt kunne lide England, og har både været i England og Skotland før, så det virkede som den perfekte løsning for mig.” fortæller Caroline.

Derfor besluttede Caroline at skifte sin hverdag hjemme i Albertslund ud med et helt nyt hjem og en mulighed for at opleve college-livet i den lille vestengelske by Barrow-in-Furness.

”Jeg havde overvejet at tage på efterskole, da jeg spiller meget håndbold, men det er der så mange, der gør. Jeg ville gerne have en masse sproglige egenskaber ud af mit år inden jeg skulle starte i gymnasiet” forklarer Caroline. Og dét har hun i dén grad fået, når hun hver dag fra 9-16 gik på den britiske skole og tog alle klasser og eksamener på engelsk.

caroline udveksling kort

I dybden med sproget, fagligheden og kulturen

”På college i England vælger man fire fag indenfor noget man interesserer sig for. Du har så de fag hver dag. En lektion varer præcis én time, og der er mange pauser imellem, hvor du kan læse op på det, du har lært i timerne” forklarer Caroline. På den måde var der god tid til at gå i dybden med netop de fag, som hun interesserede sig for, samtidig med at pauserne gav god tid til enten at spise frokost hjemme hos værtsfamilien eller på café med veninderne.

Weekender og ferier blev brugt på ture og udflugter. ”En af de bedste oplevelser under opholdet var klart den Skotlandstur, som EF arrangerede. Det var virkelig sjovt” fortæller Caroline, som også fik mange venner blandt de andre EF-elever fra hele verden. Det har givet hende et netværk i hele Europa, og en oplevelse af et helt specielt sammenhold udvekslingseleverne imellem.

caroline graduationi

Stærke familiebånd og større selvtillid

Hjemveen fyldte til gengæld ikke meget hos Caroline: ”Jeg skrev ret ofte med mine venner og familie derhjemme. De bakkede mig virkelig op, og de sendte også pakker og breve over til mig. De fulgte med på min Instagram, hvor jeg postede billeder fra mit ophold.” fortæller Caroline og glæder sig desuden over, hvordan hun tilsvarende har let ved at holde kontakten med familien og vennerne fra England, nu hvor hun er kommet hjem igen. At tage på udveksling har uden tvivl været en af de bedste beslutninger Caroline har taget. Til trods for tvivlen, og de uendelige valgmuligheder, som findes efter 9. klasse, så tøver Caroline ikke: ”Jeg vil helt klart anbefale andre at tage et år til Storbritannien – man få så mange fede oplevelser ud af det. Det har gjort mig meget mere udadvendt, og jeg tør springe ud i mange flere ting, end jeg gjorde før. Og så er jeg selvfølgelig blevet bedre til engelsk” afslutter Caroline.

Drømmer du om High School i Storbritannien?Bestil en gratis brochure

Del denne artikel

Seneste artikler fra De studerende fortæller