Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

Interview – Mike og Magnus på sprogkursus i Miami

Interview – Mike og Magnus på sprogkursus i Miami

Mike og Magnus har været med EF Sprog i Udlandet på sprogkursus til Miami. De kender hinanden hjemmefra, og derfor har vi spurgt dem ind til deres rejse, og hvordan det var at rejse med en ven.

Vil I fortælle lidt om jer selv?

Mike: Jeg hedder Mike, og jeg er 17 år gammel. Jeg har en storesøster og to storebrødre. Inden Miami gik jeg meget op i træning. Jeg går i fitness og er også begyndt til boksning nu. Jeg bor i Sæby og går på Aalborg Handelsskole. Jeg arbejder også i delikatessen i Menu.

Magnus: Jeg hedder Magnus, og jeg er 16 år nu, men jeg var 15, da jeg rejste med EF.Jeg har to storesøstre og en lillebror. Jeg går også i fitness i fritiden og går på HTX i Frederikshavn. Jeg bor også i Sæby og arbejder på en maskinfabrik – både efter skoletid og i weekenderne.

Mike: Vi har cirka været venner i 1,5 års tid, og vi har gået på skole sammen. Det er derfra vi kender hinanden og blev venner.

Hvorfor valgte i lige præcis at tage et sprogkursus i Miami?

Mike: Jeg valgte at tage på sprogkursus i Miami, da jeg går meget op i fitness, og jeg har hørt, at de har noget beach fitness, som lød fedt. Jeg ville også gerne slappe af og få noget sol, og så er USA jo mega fedt, så jeg ville gerne opleve og prøve det. Jeg ville gerne have haft et år i udlandet, men det var der ikke mulighed for, og derfor var fem uger i sommerferien en rigtig fed mulighed. Jeg havde også hørt, at der var fede pool parties. Det var også første gang, jeg var i USA.

Magnus: Det var Mike, som introducerede mig til EF, og så tog vi bare afsted. Jeg kan huske, at vi var i fitness sammen, og Mike sagde, at han skulle til USA og spurgte, om jeg ikke ville med. Det var nok ironisk ment i starten, men jeg gik hjem og snakkede med mine forældre, om jeg måtte tage afsted. Og det måtte jeg. Jeg har været i USA før, men jeg har været på Vestkysten og ikke Østkysten før.

Hvorfor valgte I at rejse med EF Sprog i Udlandet?

Mike: Jeg havde hørt mange gode ting om EF, og det virkede som om, at der er styr på det. Der er mange forskellige destinationer og et ambassadørprogram, hvor man kan optjene point til at komme ud og rejse igen. Jeg hørte om EF gennem YouTuberen Jack Styles.

Magnus: Jeg har hørt om EF gennem Google også. Jeg fandt også EF på Trustpilot, så man kan se, at det var ægte. Jeg hørte jo også om det gennem Mike og søgte derefter på det, og det så fedt ud.

Hvordan var det at bo i Miami?

Mike: Jeg boede på campus og Magnus boede på residence. Det var fedt at have andre roommates end danskere, og de ankom samtidig som mig, hvilket også var fedt. Det er en god oplevelse at bo på campus, og måltiderne fungerede også godt. Man kunne også bare tage ud og spise, hvis man ville det. Det var nogle gode roommates, og det var hyggeligt at bo med nogle på sin egen alder.

Magnus: Det var også hyggeligt at bo på residence. Der var køkken, så man kunne lave sin egen mad. Det var ligesom at bo derhjemme, da der også var et rum med sofa, som man kunne bruge. Det føltes i hvert fald som at være hjemme.

Hvordan var det at gå på EF skolen?

Magnus: Det var rigtig hyggeligt og det var ikke som almindelig skole. Vi havde mange samtaler og diskussioner og det var fedt, at der var folk fra hele verden i min klasse.

Mike: Lærerne var også rigtig gode. De sat sig virkelig ind i eleven og gav også gode råd til, hvad man skulle opleve.

Magnus: Lærerne kunne også godt lide, at vi havde det godt, og de var interesserede i at høreom ens kultur i landet, man kom fra.

Kan I beskrive en typisk dag i Miami?

Mike: Jeg blev vækket af de andre kammerater. Efterfølgende var der spisning. Man kan enten møde sent eller tidligt og cirka fra kl. 15 af kunne man hænge ud med vennerne. Dog kom det an på, om de havde samme skema. Timerne var enten fra kl. 8-12 eller fra kl. 12-15.

Magnus: Der var også dage hvor det kunne være fra kl. 15-17, det var dog ikke så slemt.

Mike: Vi brugte nok 10-20 minutter på at finde ud af, hvor vi skulle spise aftenmad– tit på en restaurant. Vi endte dog typisk med at tage til South Beach Miami, hvor vi lige spiste noget godmad og oplevede alt det kulturelle i byen. Det er VersaceMansion, South Beach Park Pier osv.Derefter tog vi tilbage på hotellet, hvor vi tog i poolen, for det meste med pigerne, hvor vi bagefter slappede af og havde det sjovt. Så blev klokken 22-23, hvor vi gik ind i lobbyen og spillede Wii eller bordtennis, og så kunne man også lige høre, hvor de andre folk var fra. Hvis du var fra Danmark, så er man bare automatisk mere populær, vi oplevede tit at folk vidste, hvad vi hed, og hvor vi kom fra. Så der var altid nogle, som kom over og snakkede med os.

Hvorfor valgte I at rejse sammen?

Mike: Det er mest tanken om at komme derned, og man har brugt mange penge på en rejse, at man kan føle sig mere tryg. Udover det er det også gode tider med hinanden. Der er en, som kan relatere til dine oplevelser, og du har altid et godt minde og venskab at se tilbage på.

Magnus: Jeg synes, at alle burde få chancen for at prøve det. Du kommer ikke hjem som den samme person. Man hviler mere i sig selv og bliver mere moden og social. Man lærer virkelig at blive mere social. Det med at snakke med folk fra andre kulture og så knytte bånd til dem.

Mike: Det er også det med at være to venner uden forældre. Det gør bare, at man er lidt mere fri uden forældre og stadig har hinanden.

Magnus: Jeg spurgte bare mine forældre under aftensmaden om jeg måtte komme på sprogkursus til USA. Min mor kan godt lide sprog, og min far vil gerne have, at jeg tager en uddannelse i udlandet, så de syntes det var en god idé. Så kom jeg i kontakt med en vejleder, og man kan jo også spare et beløb, når man rejser med en ven. Det var mine forældre glade. Jeg betalte selv lommepengene, men de hjalp med resten. Også fordi jeg kun havde tre måneder til at spare op i, inden jeg skulle ud og rejse.

Hvilke fordele og ulemper har det givet at rejse som venner?

Mike: Fordelen er helt sikkert at man føler sig mere tryg og man ikke er alene.

Magnus: Det er også nemmere, når man er to gode venner at være sig selv. Man bliver lidt sjovere fordi man kan gejle hinanden op, og der er også altid en person som kan lide én.

Mike: Når du også har en ven med hjemmefra, er det også nemmere at få venner. Jeg introducerede mine roommates til Magnus og på den måde får du hurtigt flere venner, da man bliver introduceret til flere.

Magnus: Der var mange, som også henvendte sig til os, da de var interesserede i dansk, fordi det var et mærkeligt sprog. Dog blev vi hurtig enige om at snakke engelsk i stedet for dansk, da vi gerne ville have noget ud af turen. Det er også sproget, vi var taget afsted for.

Mike: Det kunne godt være akavet i starten, men efter en uge og især de sidste på dage tænkte og drømte jeg på engelsk.

Magnus: Da jeg kom hjem, var jeg også ved at svare mine forældre på engelsk, fordi jeg blev så vant til det.

Magnus: Ulemperne er nok, hvis man får et lille skænderi på destinationen og så hænger man på den anden person alligevel. Vi fik heldigvis løst vores. Også fordi man ikke regner med at komme op at skændes, så bliver man chokeret.

En ulempe kan også være, at man ikke vil hænge ud med de samme personer. Hvis nu Magnus ikke kunne lidt mine roommates og omvendt. Det skete heldigvis ikke. Vi fik lært hinanden meget bedre at kende, på vores sprogkursus i Miami

Hvad lavede I i jeres fritid, mens I var afsted?

Mike: Den første dag havde Magnus skole til sent og jeg havde tidligt, så jeg ville udnytte min tid alene og sole mig. Det var dog den værste beslutning, fordi jeg blev solbrændt. Jeg er fra Mellemøsten,jeg troede, jeg kunne klare det. Jeg gik rundt uden trøje på i to timer og blev helt rød. Nu tænker jeg tilbage på det som et minde. Jeg var mega sur på det tidspunkt, da der var store sår på mine skuldre, og det var bare irriterende, at det var sket. Men når jeg ser på det nu, er det et godt minde, da oplevelsen i sig selv – komme til lægen i USA – er noget, jeg har prøvet. Det var dog en god oplevelse i sidste ende.

Magnus: Nej, Mike var ikke så glad i denne periode. Men vi kunne begge to godt lide at se byen. Der var en gågade med masser af butikker og den var mega lang. Man kunne leje citybikes, som kostede cirka 200 kr. for en måned. Det var meget hyggeligt.

Mike: Bahamas er den fedeste tur. Vi var ude og snorkle og se skildpadder.

På hvilke områder har I udviklet jer efter jeres rejse?

Mike: Jeg har fået et andet perspektiv og ser verden på en anderledes måde. I Miami ser man både de rige og underklassen, som ikke har råd til noget. Jeg var tilfældigvis i biografen med en hjemløs og sad ved siden af ham.Du får to sider af et liv og dermed også tankerne om, at du skal tage dig sammen i dit liv og finde din fremtid.

Magnus: Man finder ud af, at verden er meget større. Man er jo vant til at sidde i Sæby, men det er jo fantastisk at opleve forskelligheden og de forskellige kulturer. Jeg kan godt mærke, at jeg også er blevet mere social. Jeg er startet på en ny skole, og det har været meget lettere for mig at få nye venner hurtigere.

Mike: Jeg føler også, at jeg er meget mere selvsikker.

Har I mødt andre kulturer udover den amerikanske?

Mike: Mine roommates var fra Holland, Tyrkiet og Italien, og vi mødte også en fra Taiwan. Vi sad i kantinen, og han var ny og sad alene. Jeg spurgte Magnus, om jeg ikke lige skulle kalde ham over, fordi han sad alene. Han kom over og fortalte en masse om sin kultur i Taiwan. Vi snakkede rigtig meget med ham og hang ud med ham.

Magnus: Vi er også meget tættere på kulturene i Europa i forhold til Taiwan, så det var noget helt anderledes. Det var virkelig fedt at lære så mange nye kulturer at kende på vores sprogkursus i Miami.

Vil I anbefale andre at rejse sammen?

Mike: Ja, helt klart. Vores sprogkursus i Miami var virkelig en fed oplevelse!

Magnus: Som jeg sagde: det er noget, som alle skal prøve. Det er en fantastisk oplevelse. Man lærer, hvordan man rejser selv, man får ansvar, og man lærer også at passe på sig selv.

Mike: Også det med at leve livet. Selvom man er relativ ung, og de fleste plejer at rejse i sit sabbatår. Man kan få en forsmag på det, og vores sprogkursus i Miami er helt klart ikke vores sidste lange rejse til udlandet.

Hvad vil I tage med jer fra jeres sprogkursus?

Mike: Helt sikkert imødekommenhed – man lærer at være mere imødekommende.

Magnus: Man ser også imødekommenhed blandt amerikanerne og andre folk fra Europa, og de er mere imødekommende end danskere. Især kursuslederne på sprogkurset i Miami, ville rigtig gerne snakke med en.

Magnus: Også fordi man ser amerikanerne, som nogle som bare vil sagsøge hinanden, og jeg blev ret overrasket over,at amerikanernevar så åbne. Mit sprogkursus i Miami gav mig et helt nyt indtryk af USA.

Hvad er jeres bedste tips til andre, der overvejer et sprogkursus?

Mike: Udover at man skal huske solcreme, så skal man ikke være nervøs for, at man ikke finder nogle venner, fordi alle tænker som en selv.

Magnus: Jeg er enig med Mike. Man skal bare være sig selv og slappe af. Man lærer rigtig mange at kende, og man behøver ikke at lade som om, man er en anden, når man rejser sammen med en.Jeg var afsted i tre uger, og Mike var afsted i fem uger. Jeg nåede at få venner på tre uger. Og efter de første par dage var det ikke akavet at gå hen til nogle og snakke med dem, da man var blevet mere selvsikker på engelsk. EF gjorde også meget for, at man skulle møde nogle. Den første dag blev man delt op i farvegrupper, hvor man skulle interviewe hinanden. De mennesker jeg lærte at kende via dette, var også dem, jeg snakkede med i alle de tre uger. Jeg var også en del af samtaleklasserne, hvor man skulle snakke med folk om fx kultur. Der lærte jeg også folk at kende. Jeg kan klart anbefale et sprogkursus i Miami eller til andre destinationer.

Mike: Når man er to, behøver man heller ikke at være nervøs. Hvad nu hvis jeg ikke finder nogle venner? Hvad hvis folk synes, jeg er mærkelig? Man bliver ligeglad med, hvad andre folk synes, når man har sin ven med.

Tag på sprogkursus i Miami med EFLæs mere

Del denne artikel

Seneste artikler fra Livet som studerende