GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Sådan lærer du hurtigt mandarin: 10 gode råd

Sådan lærer du hurtigt mandarin: 10 gode råd

Mandarin-kinesisk har lidt af et ry for at være et svært sprog at lære. Men hvis du er ivrig efter at mestre verdens næstmest talte sprog, er der helt sikkert måder, hvorpå du kan hjælpe med at sætte fart på din mandarinindlæring.

Her er vores liste over ti ting, som alle, der lærer mandarin, bør prøve.

1. Start med Pinyin

I modsætning til mange vestlige sprog bruger mandarin ikke et alfabet. I stedet bruges der tusindvis af elegante tegn, og det kan kræve meget øvelse at lære dem alle. Ind med pinyin-systemet! Pinyin (拼音 - pīn yīn) er en praktisk form for transskription fra kinesiske tegn til det latinske alfabet (der bruges af engelsk), som viser dig, hvordan du udtaler hvert tegn. At fokusere på pinyin er det rigtige sted at starte, så du kan begynde at forstå og tale basale ord og sætninger. Når du er tilfreds med at læse pinyin, kan du tage fat på mandarintegnene.

2. Smut forbi en boghandel

Børnebøger er et fantastisk sted at starte for nye sproglærere, fordi de bogstaveligt talt er designet til at lære børn at forstå, læse og tale grundlæggende mandarin. Det anvendte ordforråd og grammatikken er meget enkel og ofte ledsaget af billeder, der tilføjer kontekst og kan hjælpe dig med at følge historien. Kig efter bøger, der indeholder tegn, pinyin og dit modersmål.

3. Prøv manga, eller manhua (漫画 - màn huà)

Du har sikkert hørt om manga - smukt illustrerede japanske grafiske romaner. Kinesisk manga er kendt som manhua og er nyttig senere i din mandarinindlæring, da dialogen ofte kun er skrevet med kinesiske tegn i stedet for med pinyin.

4. YouTube

En god måde at lære ny slang på og øve sig i at følge med i dialoger er at se mandarintalende YouTube-kanaler. Følg en kombination; find en kanal, der er designet til at fokusere på sproglæring, og også en creator, hvis indhold er fokuseret på dine interesser. På den måde kan du både hygge dig med at se med og lære ord, der er relevante for dine hobbyer.

5. Studer i udlandet

Når det handler om at lære et nyt sprog, er der ikke noget mere nyttigt end at studere det i udlandet. Du vil kunne øve dig med modersmålstalende hver dag i en række situationer, og kulturel fordybelse fremskynder virkelig dine fremskridt. Tag til det kosmopolitiske Singapore, hvor mandarin er et af landets fire officielle sprog.

6. Øvelse, øvelse, øvelse

For at hjælpe dig med at forstå samtaler, forbedre din udtale og hurtigt blive en mere selvsikker taler, skal du finde enhver mulighed for at øve dig i at tale på mandarin. Vælg supermarkeder eller restauranter, som du ved bruger mandarin, eller udfordr dine klassekammerater til at tilbringe en dag sammen, hvor I kun må tale mandarin.

7. Bed om hjælp

Der er ingen grund til at lide i stilhed, hvis du føler dig fastlåst eller forvirret. Ræk ud til dine klassekammerater, venner, lærere eller værtsfamilier for at bede om hjælp, hvis du ikke forstår en sætning eller ikke kan få styr på en smule grammatik. Det vil sandsynligvis ikke tage dem ret lang tid at forklare, hvad du har brug for at vide, og så kan du gå videre til at øve dig og sikre dig, at du forstår det.

8. Se kinesiske tv-serier

Vidste du, at der er en nem måde at studere sproget på og lære om kinesisk kultur og skikke hjemme fra sofaen? Fra dramaer og romantik til sitcoms og anime - det er nu, du skal begynde at sluge det store udbud af tv-serier på mandarin online. Undertekster på dit modersmål kan også hjælpe dig med at følge med i hurtige dialoger.

9. Tag noter

Når man lærer et nyt sprog, ved man aldrig, hvilke fejl man kommer til at begå regelmæssigt, eller hvornår man støder på en ny sætning. Hvis du noterer ting på din telefon, som du tror vil være nyttige at vende tilbage til (f.eks. praktiske sætninger eller vendinger, som du ofte glemmer), kan det hjælpe dig med at holde dig på sporet.

10. Sæt mærker på ting

Grib nogle klistermærker og sæt etiketter på ting i dit hjem, som du ser hver dag. Skriv genstandens navn med tegn, pinyin og på dit modersmål. Det vil hjælpe dig med at huske disse mandarin-ord, men dette enkle tip kan også have en meget større effekt. Ved at omgive dig med sproget på denne måde, vænner du dig hurtigere til mentalt at skifte mellem mandarin og dit modersmål.

Studer mandarin i SingaporeLearn more
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op