GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Et sprogkursus i Japan

26-årige Ken Kastaniegaard Vinberg fra Vesterbro brugte meget af sin folkeskoletid på Enghave Plads Skole på at læse japanske tegneserier. Med tiden udviklede interessen sig til også at handle om japansk sprog, kultur og historie. Derfor tog Ken på et sprogkursus i Japan, og her mødte han sin kone.
Et sprogkursus i Japan

Anden form for undervisning!

“Jeg valgte at tage på sprogkursus i Japan fordi landet er interessant og det er et vildt innovativt land. Men som samtidig er konservativt og hænger fast i de gamle dyder. Jeg tænkte på at tage af sted som turist, men jeg ville gerne finde noget, hvor det kunne blive en blanding af både at lære sproget og kulturen at kende. Derfor faldt valget på EF.

Man kunne møde klokken 9 i klasselokalet, og så blev vi sendt ud på gaden og øvede det, vi havde lært dagen inden, så vi skulle tale med fremmmede om vejr osv.

Vi tog også ud og grillede i parken i stedet for at have undervisning i klassen. Så skulle vi lære at bede om tingene på japansk, og man fik det ikke, hvis man ikke kunne bede om det på japansk.

Fandt kærligheden i Japan

På mit sprogkursus i Japan, overraskede det mig meget at møde min kommende kone i Japan. Jeg havde ikke set mig selv være gift, før jeg var i 30’erne.

Vi laver lektier sammen hver dag. Hun lærer dansk, og jeg lærer japansk. Hun laver øvelsesark til mig, og så går vi mine fejl igennem sammen, og jeg gør det samme for hende med dansk.

Hun er uddannet lærer selv, så hun ved, hvordan det skal gøres. Min værtsfamilie græd, da jeg skulle hjem. Jeg græd også. De var blevet så glade for mig. Min værtsmor skriver stadig til mig hver dag på Facebook for at sikre mig, at jeg er stået op, fordi det var jeg dårlig til, da jeg boede hos dem.

Min værtsfamilie tog sig af mig, som var jeg deres søn fra dag et af, og  de er virkelig blevet en slags ekstra familie.

Jeg har lige sendt dem et julekort, og jeg skal besøge dem til maj, hvor jeg skal bo der i en uges tid.

Jeg kunne sagtens forstille mig at bo i Japan. Når vi får børn, har vi snakket om, om de skulle vokse op i Danmark eller i Japan.

Vi tænker, at de skal have dansk folkeskoleuddannelse. Så kan de måske gå på ’high school’ i Japan, så de også får tid med deres mormor og morfar.”

Rejs til Tokyo med EFLær mere her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op