GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Julie i Japan, Tokyo

19-årige Julie fra Norge er i Tokyo med EF Studieår i Udlandet og fortæller her om livet med japanskundervisning og en ny familie på den anden side af kloden.
Julie i Japan, Tokyo

I løbet af min tid i Japan, Tokyo har jeg lært utrolig meget og fået så mange nye venner!

Allerede i lufthavnen i Norge mødte jeg de andre, som skulle samme vej og samme sted som mig. Da vi ankom i Narita lufthavn (Japan) blev vi taget godt imod af EF. De sørgede for, at alle eleverne kom trygt hjem til familierne. Da jeg kom til min familie var jeg så glad for endelig at møde dem. De stillede straks op med mad og drikke, og det føles som om jeg allerede har kendt dem længere tid end en måned.

Undervisning på japansk

Første skoledag er alle jo spændte på. Jeg var nervøs for de første timer, eftersom alt var så nyt. Men det gik rigtig godt, og jeg begyndte hurtigt at snakke med andre, der var i samme båd. Vi fik en omvisning gennem Shibuya, hvor vi lærte hvor vi kunne finde de populære spisesteder, de cool butikker og så videre!

Klasserne er delt op efter hvilket niveau du er på, og vi har fine og gode lærebøger. Lærerne er vældig søde og morsomme! De snakker kun japansk i timerne, men det hjælper, så man lærer det meget hurtigere! Indtil nu har jeg haft det så godt, det er så spændende og lærerigt. Der er masser af aktiviteter, man hele tiden kan deltage i, hvis man har lyst. Jeg kan anbefale alle at rejse udenlands for at få alle de fantastiske oplevelser og minder for livet!

Brikkerne faldt på plads fra første dag

Før jeg rejste, var jeg bange for at på hjemve allerede den første uge. Jeg var forberedt på en hård uge. Men det var ikke nødvendigt at tænke sådan, eftersom brikkerne bare faldt på plads den første dag! Min familie fortalte hvordan man kom til og fra skolen. Og det gik helt fint. Selvfølgelig er det lidt mærkeligt at undvære sin egen familie, særligt hvis det er første gang man flytter ud, og eventuelt i en ung alder. Hav hav dette i baghovedet: du er ikke alene med denne tanke om, at du er langt fra din familie og dine venner eller det derhjemme. I er mange, som er i smamme situation, der hvor du er. Det var dette her, der var min store drøm, og så er det jo bare at køre på! Jeg fortryder ikke et øjeblik min beslutning. Denne måned har været den bedste jeg har haft, fyldt med nye oplevelser. Der er så meget at lave, at man glemmer tiden og bare nyder dagene! Jeg føler allerede, at Japan og familien jeg bor hos er mit andet hjem!

Vil du også til Japan, Tokyo?Lær mere her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op