GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Hvem er Danmarks bedste til engelsk?

Hvem er Danmarks bedste til engelsk?

Fredag d. 13. april kåres vinderen af EF English Championship 2018, hvor mere end 10.000 elever deltager i kampen om at være Danmarks bedste til engelsk. Den internationalt anerkendte EF SET test danner baggrund for kåringen, og vinderne hyldes ved stor præmieoverrækkelse i København.

En verdensomspændende dyst i engelskkundskaber

EF English Championship er en årlig tilbagevendende konkurrence, hvor Danmarks bedste klasser og elever kåres på baggrund af deres deltagelse i den verdensomspændende EF SET test. Omkring 10.000 danske elever har deltaget i testen, og på baggrund af testscore fra 0-100 er Danmarks fem bedste folkeskoleklasser og fem bedste gymnasieklasser inviteret til en dag fyldt med aktiviteter, der hylder det engelske sprog og verdens forskellige kulturer.

Hvem er Danmarks bedste elev?

Sløret løftes først kl.16, hvor Danmarks bedste elev og bedste klasse kaldes på scenen for at modtage deres velfortjente præmier. Opløbet er spændende: hos folkeskolerne er det særligt efterskolerne, der dominerer toplisten med elever fra bl.a. Skovlund efterskole, Flemming efterskole og Svenstrup efterskole i feltet. Også på klasseplan er efterskolerne højt rangeret, mens Kongevejens skole i Virum og Sct. Josef Skole i Roskilde blander sig på listen.

For Danmarks bedste engelskklasse på gymnasieniveau er Øregård Gymnasium, Københavns Mediegymnasium og Næstved Gymnasium og HF i opløbet.

Følg med på hashtagget #EFchampionship for at se kåringen live!

Bedømt ud fra internationalt anerkendte tests

Det er den international anerkendte EF SET (EF Standard English Test), der bruges til at kåre vinderne. Det er verdens første gratis standardiserede engelsktest, der giver en højkvalitetsvurdering af sprogkompetencer på tværs af modersmål og geografi. Testen er designet efter samme standarder som Cambridge English Exams, IELTS samt TOEFL og bruges af flere regeringer til at identificere sprogkompetencer blandt nationens studerende.

Mere end bare en engelsktest

EF English Championship bliver derfor så meget mere end bare endnu en test. Med det kompetitive setup og fede præmier, er det en anderledes måde at udfordre eleverne på og motivere dem til at forbedre deres engelskkundskaber.

Skolekoordinator hos EF Danmark, Andreas Duedahl har været primus motor på skolebesøgene og fortæller, hvordan EF’s besøg virker som et frisk pust i undervisningen: “Eleverne synes det er sjovt at blive udfordret på deres sprogkompetencer samtidig med at de deltager i konkurrencen om fede præmier”. Udover testtagningen holder tidligere studerende et inspirerende foredrag om at bo og studere udlandet for at sætte vigtigheden af et godt engelskniveau i perspektiv.

En hyldest til verdens kulturer

Også selve Championship Eventet er meget mere end en præmieoverækkelse. Det er en eksklusiv hyldest til Danmarks dygtigste elever og lærere på sprogområdet. Dagens tema er ”Exploring Diversity”, og byder på inspirerende oplæg fra blandt andre antropolog Alexandra Jønsson og USA-kommentator og politiker Mads Fuglede. Ifølge Andreas Duedahl er målet klart: “Vores mål er at inspirere eleverne, udvide deres horisont og give dem et globalt perspektiv på, hvordan man kan bruge sine sprogkompetencer i praksis til at møde nye kulturer og skabe internationale netværker”.

Derudover er dagen fyldt med overraskelser og kræs omkring de inviterede klasser. Og så siger vi ikke mere!

Følg dagen live og tilmeld dig EF English Championship 2018

Næste år er det måske dig og din klasse, der skal med i kampen om at være Danmarks bedste til engelsk?

Tilmeld dig og din klasse på tlf: 3313 1600

[

](http://www.ef-danmark.dk/blog/wp-content/uploads/sites/29/2018/04/Andreas-m-logo-568x464.jpg)

Hvad er EF Education First?

EF Education First er verdens største private uddannelsesorganisation, der blev grundlagt i 1965 med visionen om at åbne verden gennem uddannelse, samt  at nedbryde sproglige, kulturelle og sociale barrierer mellem mennesker. I dag har EF 500 skoler, og kontorer i mere end 50 lande. EF er den officielle sprogtræningsleverandør til vinter- og sommer OL. EF udgiver desuden den årlige EF English Proficiency Index, der er verdens mest omfattende rangering af engelskkundskaber

Tilmeld din klasse allerede nuLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op