GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

10 skjulte perler i Malaga

10 skjulte perler i Malaga

På trods af alle de fantastiske attraktioner, der hvert år trækker utallige rejsende til Malaga, er det byens unikke energi, der sikrer, at folk bliver ved med at komme tilbage.

Uanset om det regner eller skinner (og det er næsten altid det sidste), vil du finde Malagas livlige gader fyldt med venlige lokale, en sjov atmosfære og en optimistisk summen. Der er også et udvalg af 16 skønne strande med udsigt over Middelhavet.

Nedenfor finder du ti skjulte perler, der er værd at tjekke ud, mens du lærer spansk i Malaga og finder dig til rette i den farverige kultur på Costa del Sol.

1. La Feria de Malaga

Malagas liv og energi samles i den tredje uge af august, når byen er vært for sin årlige Feria de Malaga (Malagas karneval). Den ugelange gadefestival involverer gratis lokal livemusik med masser af kastagnetten og dans dagen lang i en livlig fejring af alt, hvad der er andalusisk. Det er den perfekte legemliggørelse af byen, kondenseret til en sprudlende uge, som nydes af både lokale og besøgende.

2. Picasso’s Birthplace Museum

Malaga er som bekendt hjemby for en af de mest berømte kunstnere nogensinde - Pablo Picasso. Mens det omfattende Picasso-museum er et must-see, er byen fyldt med mindre kendte steder, der er relevante for kunstnerens opvækst. Vi anbefaler et besøg på Picasso Birthplace Museum. Denne mindre udstilling tager et mere intimt kig på den produktive malers tidlige værker og familieliv i den smukke bygning, hvor han voksede op.

3. Naturreservatet Guadalhorce

Når man spadserer rundt blandt storke, flamingoer og kamæleoner i dette naturreservat, føler man sig som en ung David Attenborough. Parken er et af de vigtigste træksteder for fugle, der kommer til og fra Nordafrika hvert år, hvilket betyder, at den fugleinteresserede observatør kan spotte hundredvis af arter ved hvert besøg - så glem ikke at pakke kikkerten.

4. Flamenco på Peña Juan Breva-museet

At se flamenco i sit hjemland Andalusien er et øjeblik, man gerne vil opleve. Den lidenskabelige og meget energiske kunstform er hypnotisk smuk at være vidne til, og både musikken og de slående dansevariationer repræsenterer en stor del af den sydlige del af Spaniens identitet. Peña Juan Breva er et godt sted at stifte bekendtskab med denne del af kulturen. Om dagen er det et flamencomuseum, og hver torsdag og lørdag aften er der forestillinger til en overkommelig pris, hvor du får en gratis drink og tapa.

5. Mount Gibralfaro

Hvis du vil have en vandretur, der ikke gør dig alt for rød i hovedet, skal du gå op ad Mount Gibralfaro. Selvom den store bakke midt i byen ikke ligefrem er skjult, snor den nordlige stigning, der starter ved Plaza de la Merced, sig gennem det omkringliggende skovområde og er stadig stort set uopdaget af turister. Udsigten fra bakketoppen er den bedste i Malaga til at se solen stå op og gå ned over havet, og på en klar dag kan man se de marokkanske bjerge i horisonten.

6. El Tintero

At råbe efter tjenere for at få sin mad er (forhåbentlig) ikke en del af din typiske restaurantoplevelse - indtil du tilbringer en aften på dette fantastiske fisk- og skaldyrssted. Glem alt om menuer her - tjenerne flyver ud af køkkendøren med flere tallerkener i hånden og forventer, at du vinker dem ned og råber "aqui!" ("her!") i deres retning, så de ved, at de skal levere maden til dit bord. Det kan godt blive lidt kaotisk, men den udsøgte mad og stedets unikke energi gør det til en oplevelse, man ikke må gå glip af.

7. Soho kunst distrikt

Malagas kreative distrikt er fyldt med uafhængige gallerier, underjordiske kunstatelierer og vintagemarkeder i næsten hver eneste gade. Men det, der kendetegner dette cool kvarter, er helt sikkert den episke gadekunst. Den spænder fra små portrætter i sidegaderne til storslåede vægmalerier i ti etager, som gør området til en fornøjelse at gå på opdagelse i og en skattekiste for ivrige fotografer.

8. Hammam al Andalus

Dette spa med levende lys er fint dekoreret med indviklede mønstre og arabisk arkitektur og afspejler Malagas historie. Det er et fantastisk stemningsfuldt sted at hvile og lade op i et termisk bad, sauna eller massagerum. Det er især opfriskende om vinteren, når havet bliver lidt for køligt til en morgendukkert.

9. Tejeringos

I modsætning til de andre perler på denne liste er dette en fødevare, ikke et sted, men de er lige så uundgåelige. Tejeringos er Malagas lokale version af det luftige, dejagtige og generelt lækre churros-konditori, der stammer fra Spanien. Tejeringos smager lettere end churros (hvilket betyder, at du selvfølgelig kan få flere). Der er mange muligheder rundt omkring i Malaga, som er værd at prøve, men Churreria La Malagueña i byens centrum er det bedste sted at starte sin tejeringos-rejse - helst med et udvalg af chokoladedips.

10. Paragliding over Andalusien

Her er en oplevelse for de garvede eventyrjunkier. Forestil dig det: at mærke vinden blæse hen over dit ansigt, mens du glider gennem luften i 2000 meters højde over fyrreskovsparkerne nedenfor. Malagas centrum bliver til en lille plet i det fjerne på kanten af Middelhavet. Med masser af steder at springe ud fra året rundt (find nogle muligheder her), er paragliding med en ekspertpilot en af de mest befriende måder at opleve Andalusiens betagende natur på.

Med disse skjulte perler i Malaga ved vi, at du vil forelske dig i Costa del Sol.

Lær spansk i solrige MalagaUdforsk
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op