GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Derfor skal du bruge din sommer på Malta: 10 grunde

Derfor skal du bruge din sommer på Malta: 10 grunde

Med 7000 års historie og en sommer på 8 måneder, er Malta et unikt, solskinsrigt ø-paradis midt i Middelhavet. Her er 10 grunde til at bruge din sommer på Malta:

1. Ideel til strandshopping

Da Malta er et øhav, er det et paradis for strandfans. Tag en svømmetur på Golden Bay Beach (hvor der er livreddere), eller vælg mellem de mange vandsportsmuligheder rundt omkring på Mellieha Bay. Gå tur på de røde sandstrande, Ramla Bay og San Blas Bay, eller tag de hundrede trappetrin ned for at dase på Ghajn Tuffieha. Og glem selvfølgelig ikke at besøge Cominos fantastisk smukke Blue Lagoon, der har et navn, som dårligt dækker over, hvor flot det krystalklare blå vand er.

2. Festival-ø

Hvis du kan lide at spise og fejre, så er Malta noget for dig. Med lokale mennesker, som virkelig ved, hvordan man holder en god festival i lækre delikatessers navn, kan du finde en dedikeret til øl, vin, citrus, jordbær, brød, chokolade, figner og oliven.

3. Fantastiske Valletta

Barok og moderne på samme tid – Maltas hovedstad er en UNESCO verdensarv, som er svær at ignorere. Fyldt med farverige balkoner, skæve gader og pyntede St Johns Katedral – komplet med et Caravaggio maleri – Valletta er også en fascinerende påmindelse om den skade, Malta pådrog sig under Anden Verdenskrig: byen huser en række underjordiske shelters, kapeller og tunneller, og nogle af dem, kan man besøge.

4. Vandre videre til Birgu

Birgu er den ældste af Maltas befæstede Three Cities, sammen med søstre-byerne Senglea og Cospicua. En trio som, hvis deres vægge kunne tale, ville fortælle endeløse historier om Maltas historie. Denne lille middelalderby byder på fantastiske udsigter over vandet til Valletta og er fyldt med forter, kirker og museer, heriblandt Inquisitor’s Palace – et af de sidst overlevende i Europa. Gå tur på pladserne, drik en kaffe ved vandet og gå på jagt efter skatte på markedet søndag morgen på Fuq Il-Fortini.

5. Tag del i festa

Midt i højsæsonen, som er mellem april og september, holder de lokale byer festa for at fejre deres skytshelgener – og de gør det godt! Disse festligheder har et hav af gadefester, måltider, gadebutikker, fyrværkeri, musik og kirker pyntet i deres fineste dekorationer. Der er selvfølgelig også festa-inspirerede madvarer, som man kan prøve: tænk på cannoli (en aflang kage fyldt med søde sager), imqaret (friturestegt figenruller), nougat og donuts.

6. Tag en dagstur til Gozo

Med en mere rolig, flot og hyggelig stemning ligger denne ø kun 20 minutter med færgen fra Malta. Den indbyder gæster til at bruge dagen på at vandre, smage lokale råvare og nyde en masse kaffe med en charmerende udsigt. Mens du vandrer, må du ikke glemme at søge efter de gemte strande, der ligger langs den dramatiske kystlinje og fredfyldte grønne bakker.

7. Lær at dykke

Vil du lære at dykke? Som én af Europas bedste dykkersteder, har Malta PADI-certificerede dykkerskoler, som bare venter på at lære dig at dykke. Der er noget for både nybegyndere og øvede dykkere med Maltas mere en 100 dykkersteder, hvoraf mange er tæt på kysten og kan nås uden en båd. Hvad kommer du til at se? Tænk på klippeformationer, som går direkte op og ned, og som afslører huller, huler og skorstene. Eller dyreliv, der snor sig gennem revet og titter frem mellem undersøiske kupler og skibsvrag.

8. Spis op

Maltesisk mad er hjertevarmt, rustikt og lækkert. Spis dig mæt i pastizzi (pakker med ricotta eller stærk ærtemos), hob biz-zeijt (en maltesisk sandwich med tomatpasta og forskellig topping). Kig derefter efter bragioli (kødoliven), lampuki tærte (fisketærte), stuffat tal-fenek (kaningryderet), bebbux (snegle lavet i tomat, hvidløg, vin og persile), aljotta (fiskesupper) eller gbejniet (fåre- eller gedeost). Spiser du ikke rødt kød? Der er talrige lokale retter med pasta, skaldyr og grøntsager, som du kan nyde.

9. Natteliv og atter natteliv

Malta gør sig selv bemærket på Europas nattelivsscene. Tænk på smarte cocktailbarer med en seriøs interesse i mixology, plus natklubber, rooftop barer, vinbarer, feststrande, open-air steder og sommerkoncerter overalt. Kort sagt vil natteravne føle sig godt tilpas.

10. Et paradis for fotografer

Malta kunne meget vel være oversat til ”kan ikke tage et dårligt billede”. Husk at det er et land med evigt postkortværdige strande, gader taget direkte ud af romaner, plus en masse hjørner, fantastiske måltider, historiske steder, undersøiske kongedømmer og fantastiske solopgange og solnedgange. Din Instagram feed har aldrig været flottere.

Studér engelsk på Malta med osLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op