GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Freya drømmer om udveksling i USA

Freya drømmer om udveksling i USA

14-årige Freya Stendal fra Ølstykke drømmer om en international karriere, og planlægger allerede nu at tage et år på High School efter 9.klasse. Året skal give hende sprogkundskaber og netværk for livet – og en masse fede oplevelser på den anden side af Atlanten!

Født med rejseblod i årerne

Freya har altid haft rejseblod i årerne. Allerede inden hun var fyldt 1 år, havde hun fløjet 16 gange, og har i sit 14-årige liv besøgt mindst 16 lande.

Derfor er det ikke fremmed for Freya at søge om optagelse på et High School Udvekslingsprogram, så snart hun har færdiggjort 9. klasse på Hampelandsskolen i Ølstykke. ”Jeg elsker at rejse, og det har altid været prioriteret højt i min familie. Forrige år var vi i New York, og jeg elskede det” fortæller Freya. På rejsen fik hun indblik i den amerikanske kultur, som gav hende blod på tanden for at opleve mere af USA. ”Det er jo et kæmpe land med så mange forskellige kulturer og levemåder. Om du er i Chicago eller Californien er jo vidt forskelligt, men jeg vil gerne opleve det hele! Jeg er meget åben for at blive placeret hvor som helst – jeg glæder mig virkelig bare til at bo i USA og opleve den lokale kultur” fortæller Freya begejstret.

High School ånden vinder over efterskoledrømmene

Mange af Freyas venner og skolekammerater skal på efterskole efter 9. klasse, men Freya er ikke i tvivl om at vælge High School frem for efterskole: ”Jeg elsker at synge og danse, og det kan man jo også gøre på en efterskole. Men jeg vil virkelig gerne opleve hele den amerikanske High School Spirit og for eksempel være en del af Cheerleading-holdet!” smiler Freya.

Det internationale netværk er vigtigt for Freya, og derfor er det også en af hendes største bekymringer i forhold til at rejse på High School-ophold, om hun får skabt et stort nok netværk derhenne: ”Man kan jo ikke bare lige tage hjem til sine forældre, hvis man oplever noget, der er svært. Derfor har det været vigtigt for mig at undersøge de forskellige muligheder for at tage på High School grundigt. Lige nu er Freya i 8. klasesses praktik hos EF Education First, og hun synes, at EF virker til at have rigtig godt styr på alle de vigtige detaljer i forhold til at føle sig tryg ved at tage på udveksling. Hun synes de giver god information om deres udvekslingspakke, blandt andet gennem videoer og på de sociale medier.

Tryghed hele vejen

EF har konceptet “EF all the way”, hvor de hjælper i hele processen – fra ansøgning til forberedelse til afrejse og hjemkomst. Under opholdet har EF sine egne værtsfamilier og koordinatorer, som er tilgængelige døgnet rundt. ”Jeg synes altid EF er tilgængelige – jeg følger dem på de sociale medier, hvor jeg får indblik i hvordan det er at være af sted, og kan stille spørgsmål til deres nuværende elever. På den måde holder jeg mig opdateret og lærer en masse om, hvad der venter mig” fortæller Freya og understreger, at det er vigtigt for hende at være godt forberedt og føle sig tryg ved det firma, som hun skal rejse med.

[

](http://www.ef-danmark.dk/blog/wp-content/uploads/sites/29/2018/06/freya-niagara.jpg)

Private fotos: Freya, Freya ved Niagara Falls i Canada

Støtte og opbakning hjemmefra

Og hvor står familien i alle disse rejsedrømme? Ifølge Freya har de altid været klar på at sende hende ud i verden, og bakker hende hundrede procent op i at komme af sted. ”Mine forældre synes det er en virkelig god idé at tage på udveksling” fortæller Freya. ”De kommer selvfølgelig til at savne mig, men jeg tror både de om mine søskende nok skal klare sig herhjemme” smiler hun.

Dog er hun klar på, at der foruden den mentale forberedelse også er noget økonomi, der skal gå op for at realisere drømmen om et år i USA: ”Vi har delt det sådan, at mine forældre betaler selve high school pakken, men lommepengene står jeg selv for. Jeg er lige blevet konfirmeret, og der ønskede jeg mig penge til mit udvekslingsår. Jeg er ved at have sparet godt op, og det er helt fantastisk at vide, at mine drømme kan blive til virkelighed” fortæller Freya glad.

Et springbræt til fremtiden

Udover at opleve High School ånden og den amerikanske livsstil, er det også muligheden for at udvikle større selvstændighed og et internationalt netværk, der trækker. Freya drømmer nemlig om at arbejde indenfor international marketing, og derfor vil et high school år give hende en solid sproglig ballast til at arbejde i udlandet. ”Og så bare det at få et netværk i udlandet – både en ny familie i USA, men måske også internationale venskaber med de andre udvekslingselever, det tror jeg vil gavne min fremtid virkelig meget” fortæller Freya, som planlægger at tage på gymnasiet efter sig High School ophold, og derefter – hvem ved!?

Drømmer du også om High School? Bestil en gratis brochureLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op