GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

EF slår dørene op til skole i Nepal

EF slår dørene op til skole i Nepal

Den 29. januar 2018, åbnede EF dørene til Jalapa Devi Higher Secondary School i Nepal, en skole med kapacitet på op til 800 børn og unge i alderen fire til atten år. Åbningen skete igennem EF Global Classroom Foundation, en organisation med fokus på katastrofehjælp og at fremme mulighederne for bedre uddannelse for folk i nød, i kølvandet på det voldsomme jordskælv, der ramte Nepal i april 2015.

Sindhupalchowk’s Jalapa Devi Higher Secondary School var en af de hårdest ramte skoler i området, da EF trådte til med projektet om at genopbygge skolen efter bedste japansk teknologi, som sikrer bygningen en høj modstandskraft imod kommende jordskælv. Skolen fremstår nu som en af de mest sikre bygningsstrukturer i Nepal og danner rammerne for EF’s mission om at “åbne døren til verden gennem uddannelse.”

EF har stillet ressourcer og folk til rådighed for at give elever de bedste vilkår for en fremtidig uddannelse af høj kvalitet i et sikkert miljø. Prakash Sapkoda, engelsklærer på den genopbyggede skole i Nepal, er begejstret for projektet og fremhæver dets betydning for elever såvel som forældre. Sapkoda slår fast, at evnen til at lære engelsk er vigtig for at kunne undervise eleverne om verden og samtidig oplyser projektet børn og unges forældre om vigtigheden i at tage en uddannelse, som en investering i deres fremtid.

Dog er der begrænsede ressourcer til rådighed og både Sapkoda og Jacob Toren, CEO for EF i Kina, opfordrer alle til at donere engelsksprogede bøger til skolen, som et led i at processen i at hjælpe eleverne med at lære at læse og skrive på engelsk.

EF støtter fortsat skolen ved, i samarbejde med de lokale autoriteter, at opsætte et frivilligt hold af engagerede undervisere til et vedvarende undervisningsprojekt på skolen.

Vil du vide mere om EF’s skoleprojekt i Nepal?Læs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op