GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Kunsten at rejse let: Fem tips til at pakke håndbagage

Kunsten at rejse let: Fem tips til at pakke håndbagage

Jeg kommer altid til at pakke for mange ting i min håndbagage og glemmer, at dét at rejse let er meget nemmere. Heldigvis er jeg omgivet af ekspert-pakkere, der kan redde mig. Deres guide til at pakke den perfekte håndbagage gør nemlig, at en betontung kuffert ikke længere er et problem for mig.

Simon: Lav research på forhånd

At rejse let? Er den livsvigtig? Er den værdifuld? Hvis svaret er ’ja’ til et af spørgsmålene, ryger den i min håndbagage. På den måde bliver vigtige dokumenter, penge, elektronik og et par ekstra stykker tøj det eneste, jeg tager med mig hele vejen til flysædet. Hvis min kuffert forsvinder på vejen, vil jeg stadig kunne overleve et par dage med de få ting, jeg har med mig i håndbagagen. Før jeg starter med at pakke, tjekker jeg altid, om flyselskabet, jeg skal flyve med. Har de nogle særlige regler for håndbagage. Flyselskaber har nemlig forskellige regler for, hvor stor og tung passagerernes håndbagage må være. Derfor er lidt research rigtig godt givet ud. Selvom regler for max-vægt kan virke rimelig irriterende, tvinger det mig til at pakke let. Og det er jo aldrig en dårlig ting! Jeg vælger tasken, alt efter hvilken slags tur jeg skal på. Hvis jeg for eksempel skal på en forlænget weekend, er en lille rejsekuffert det eneste, jeg tager med, mens jeg vælger en mere solid rygsæk, hvis jeg skal på længere rejser, hvor sådan en vil være rar at have med på de forskellige dagsture.

Narae: Rejser aldrig uden overlevelseskit

Hvis jeg flyver mere end seks timer, pakker jeg altid ørepropper, sovemaske og lidt håndkøbsmedicin såsom allergi- og hovedpinepiller. Hvis jeg checker min kuffert ind, har jeg også altid mit overlevelseskit med i min håndbagage, hvis nu min kuffert ikke skulle nå frem. I kittet ligger min telefonoplader, rent undertøj og en løs kjole, jeg kan skifte til. Så kan overleve en dag uden mine ting. Normalt tænker jeg ikke over min håndbagages vægt, men pakker ofte små, tunge ting (som min bog) med vilje. Selvom det er svært at få den op i håndbagageholderen, er det det værd ikke at skulle betale for overvægt i din kuffert. Det tip hørte du ikke fra mig.

Christie: Bare værdier og badetøj

Jeg pakker helt sikkert værdier og ting til mine akutte behov i min håndbagage. Hvis jeg skal direkte på stranden, tager jeg min bikini med i håndbagagen. Det er en af de ting, der er irriterende at skulle ud at finde på ny, hvis kufferten er forsinket. Ellers pakker jeg en smule tøj, der passer sammen på kryds og tværs. Så kan jeg få mest muligt ud af størrelsen på min håndbagage. Men selvfølgelig skal tasken ikke være fyldt til randen – der skal jo være plads til lidt shopping, hvis jeg finder noget lækkert på turen.

Tom: Duft kan pynte på udseendet

At rejse let, betyder at jeg pakker altid mine mest nødvendige toiletsager i min håndbagage. Ikke fordi jeg vil bruge det i flyet, men i tilfælde af at min kuffert går tabt eller bliver stjålet. Og jeg derfor bliver nødt til at overleve i lufthavnen. Selvom jeg lever spartansk, vil ingen formentlig opdage det. Og det er takket være min parfume, som jeg også tager med. Jeg er desuden begyndt at rulle mit tøj, så der kan være mere i tasken. Det virker vildt godt! Selvfølgelig vejer håndbagagen så også mere end min kuffert, og det må kabinepersonalet ikke finde ud af, men i det mindste får jeg da lidt gratis træning, når jeg skal bakse den op i håndbagageholderen.

Kaisa: Kunsten at vælge ud

Du finder altid en lynlåspose i min håndbagage med alt mit rejsestørrelse-kosmetik, og hvis jeg rejser med en kuffert, har jeg også et ekstra sæt tøj og alle mine værdigenstande i håndbagagen. Min håndbagage er en lille kuffert på fire hjul, så jeg kan rulle den ved siden af mig. Det gør, at jeg hurtigt kan komme igennem lufthavnen. For at alt kan være der, har jeg øvet mig på kunsten at vælge ud. Jeg har kun ting med, som jeg virkelig har brug for. Hvad end du pakker, skal du sørge for at rulle det eller putte det i forskellige poser, så tøjet ikke bliver krøllet. Husk at pakke en ekstra plastikpose til vasketøj (du har ikke lyst til at mikse det med dit rene tøj) og at beholde en lille smule fri plads til shopping. Du vil helt sikkert finde noget på din destination, som du har lyst til at tage med retur.

Pak bagagen og rejs ud i verden med osLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op