GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

9 tricks til at lære spansk hurtigere

9 tricks til at lære spansk hurtigere

Vil du gerne lære spansk hurtigere, end nogen andre. Så kan du bruge vores guide. Kender du Taio Cruz’ sang ” “Dynamite”? Det er den sang, hvor han synger ”I throw my Spanish in the air sometimes saying ‘AAAAYYYOOOOOO, NO COMPRENDOOOOOOO.’” Okay, det er måske ikke helt det, han synger, men de fleste af os har på et eller andet tidspunkt sagt ”no comprendo”, der groft oversat betyder ”Undskyld, men jeg har ikke nogen idé om, hvad du lige sagde, og jeg troede at jeg ville kunne klare mig med taco”. Jeg er ked af, at fortælle dig det, men du bliver nødt til at kunne mere end taco, hvis du vil kunne begå dig i et spanskalende land.

Spansk er, ligesom så mange sprog, ikke let, men jeg har samlet 10 stensikre tricks til, hvordan du kan lære sproget, hurtigere:

1. Syng med på musikken

For at lære spansk hurtigere, så kan du starte med at hører spansk musik. Det spanske sprog og den spanske kultur bygger på passion, eller pasión som de kalder det. Som et resultat af det, er der tonsvis (og jeg mener virkelig TONSVIS) af romantiske ballader. Og hvis du ikke allerede har opdaget det, så er ballader fantastiske, fordi de er langsomme og lette at synge med på. Du kunne for eksempel star med Nicky Jam’s “Perdon”.

2. Se Telenovelas

Hvis du tror, vendinger så som ”det var stuepigen, der gjorde det!” eller ”din onde tvilling er vendt tilbage fra de døde”, er vildt upraktiske, bliver jeg nødt til at fortælle dig, at du tager fejl. Telenovelas – eller latinske sæbeoperaer – er en fantastisk måde at lære at følge med i relativt simple (og ja, meget dramatiske!) samtaler på. Hvis du ikke har lyst til at dykke ned i 100% spanske telenovelas, så er der også serier som Ugly Betty og Jane the Virgin, der kun snakker spansk i begrænset omfang (og har undertekster!).

3. Læs alt

Der er rigtig mange fantastiske, spanske forfattere derude, så det er bare med at udforske deres værker. Du også kan læse modemagasiner, sladderblade og kogebøger. Det vil hjælpe dig til at træne din hjerne til at læse ordene og forstå dem bedre. (Ellers kan det være, din tærte giver alle dine gæster madforgiftning, og det har du så kun dig selv at takke for!).

4. Udnyt din rejsetid

Uanset som du går, kører eller tager toget, kan du altid downloade nogle podcasts på spansk, som du kan underholde dig selv med, når du er på vej i skole eller på arbejde. Du kan altså komme langt med 30 minutter om dagen, når du bruger denne slags ”fritid” på en produktiv måde.

5. Oversæt

Hvis du ser noget på skrift eller hører folk snakke, så forsøg at oversætte det til spansk. Det vil gøre det lettere for dig, at tilpasse dig dine omgivelser, og på den måde kan du finde ud af, hvad du har brug for at arbejde mere på. Du kan måske endda forsøge at oversætte dine Facebook opdateringer til spansk?

6. Forelsk dig i en, der taler flydende spansk

Hvis din kæreste mestrer det spanske sprog til perfektion, så vil han eller hun kunne hjælpe dig med at lære sproget lynhurtigt. Du kan også finde dig en spansktalende ven – det vil fungere på nogenlunde samme måde, men nu når spansk kultur handler om passion, så vil en romantisk relation hjælpe dig super godt på vej.

7. Flyt til Spanien! Eller Costa Rica eller…

Rejs til et spansktalende land, og bosæt dig der. Og snak! Bare snak! Min far flyttede til Sydamerika , da han var i starten af tyverne. Han har aldrig været til en spansktime, men alligevel taler han sproget flydende. ”Hvad er hans hemmelighed?!” tænker du garanteret. Det skal jeg fortælle dig: han købte en ordbog, chillede på en colombiansk strand, og fik de lokale til at pege på ord, fortælle ham, hvordan han skulle udtale ordene og at lave de rette håndbevægelser.

8.  …eller rejs til et spansktalende land (og øv dig!)

Prøv at rejse til et land hvor spansk er modersproget, god måde at lære spansk hurtigere på. Øvelse gør virkelig mester! Og der er ingen grund til at være flov over, at de spanske ikke er perfekt, for man SKAL lave fejl. Selv da du skulle lære at tale dansk, lavede du fejl. Så snak med taxachaufføren, tjeneren – hvem som helst, men dog helst i et land, hvor de taler spansk, så du kan øve dig hver dag. Sidder du pt. fast herhjemme i Danmark? Så lær din hund nogle nye tricks på spansk; en kultiveret hund har aldrig skadet nogen!

9. Gør dig umage med dine huskekort

Lad være med kun at skrive et enkelt ord som ”taco”, for det kommer du ikke ret langt med. I stedet for kan du skrive sætninger så som ”den her taco er virkelig lækker” eller ”tacoen koster én dollar”. Du vil få langt større udbytte af sætninger og du kan opsnappe langt flere ord og grammatiske vendinger på denne måde.

10. Vær konsekvent

Uanset hvordan du beslutter dig for at gå til dine spanskstudier, så lav en tidsplan og hold dig til den. Hvis dit mål er at studere minimum én time om dagen, så gør det! Det er ligesom træning, du kan ikke bare forvente atse resultater efter tre timer intensiv træning på én uge. Du vil se mere fremgang, hvis du øver dig over en længere periode fremfor at gøre det hele på én gang.

Du skal bare huske på, at hver lille indsats tæller!

Billede taget af Guillermo Viciano, Flickr / Creative Commons

Vil du lære spansk hurtigt?Lær spansk med EF
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op