GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

10 grunde til at Dubai skal være på din rejseliste

10 grunde til at Dubai skal være på din rejseliste

Som et arabisk ordsprog siger: “Den som lever ser, men den som rejser, ser mere.” At rejse er en øjenåbner. Du smager nye ting, får nye oplevelser, møder nye mennesker, opnår nye perspektiver og skaber nye minder. Jeg har været i næsten 50 forskellige lande, og jeg er ikke i tvivl om, at de Forenede Arabiske Emirater er værd at skrive på din liste over steder, du gerne vil besøge – særligt Dubai. Her er 10 grunde til, at Dubai skal være på din bucket-liste.

1. Ørkensafari

Føl dig som som Cardi B i musikvideoen “Bodak Yellow”, som blev filmet i Dubai, når du tager på ørkensafari. På din vej derhen, kommer du nok til at høre en del om ørkenen og dens rolle i Emiraternes kultur en en personlig guide i en firhjulstrækker med aircondition. Du vil blive budt velkommen i en beduin-agtig lejr med kaffe og dadler, og tage en tur i sandklitterne. Senere vil du tage på en langsommere kameltur og slutte dagen med en grillmiddag, mens du bliver underholdt med mavedans og hvirvlende dervish-dansere. Hvem siger, at der ikke findes kultur i Dubai?

2. Pier 7

Jeg anbefaler dig at tage herhen om aftenen. At være omgivet af de høje, oplyste bygninger er en magisk følelse. Mens du slentrer ned ad promenaden, kan du tjekke de fine butikker og sjove restauranter ud. Hvis du er til libanesisk, så skal du helt sikkert prøve at spise på Abd el Wahab. Tak mig senere!

3. Burj Kalifa

Knejsende 828 meter over jorden, med mere end 160 etager, er Burj Kalifa verdens højeste bygning. Det er ikke bare en fantastisk kontruktion og et storslået kunstværk i sig selv, men også håndgribeligt bevis på, hvordan Dubai på mindre end 30 år har forvandlet sig selv fra regionalt til globalt center. Du kan også købe billetter til at komme op på toppen og suge udsigten til dig, mens du tager de vildeste billeder til din Instagram.

4. Ski Dubai

Nu hvor du kender Burj Kalifa, ved du, at Dubai handler om “jo større jo bedre”. Ski Dubai er verdens tredjestørste indendørs skibakke, og den første til at åbne i Mellemøsten. Så du kan ikke bare sige til folk, at du har stået på ski i ørkenen, men også at de har pingviner, som du kan møde på tæt hold. Det er i bund og grund et vinter-eventyr i midten af den brand-varme ørken.

5. Dubai Mall

I betragtning af dens totale areal, er Dubai Mall det største i verden. Der er masser af butikker, som kan hjælpe med at lette din tegnebog – jeg taler om mere end 1200 styks! Gå ikke glip af udsigten fra Apple Store til Burj Kalifa. Og tag så en pause fra shoppingen på Dubai Aquarium & Underwater  Zoo, som også ligger her. Tag tiden til at beundre mere end 300 slags havdyr og havfruer… ja, havfruer!

6. Dubai Spice Souk

Også kendt som “Den gamle Souk”, er Krydderibazaren et traditionelt marked, som tager dig et par århundreder tilbage i tiden. Den ligger i Deira, den østlige del af Dubai, og er det perfekte sted at fylde lageret af krydderier og guld (hvis du er til den slags).

7. Kite Beach

Hvis navnet ikke allerede ar afsløret det, så er stranden kendt for at tiltrække kitesurfere fra hele verden. Med sportsaktiviteter, solbadning, svømmefaciliteter, food trucks og caféer, er der noget for enhver smag. Siden FAE er et muslimsk land, foregår weekenden fredag og lørdag, som er de travleste dage at gå på stranden – så planlæg derefter.

8. Madinat Jumerai

Dette er ét af mange femstjernede resorter i Dubai og var designet til at ligne en traditionel arabisk landsby. Eftersom det er det største resort i Emiraterne, vil jeg anbefale dig bare at gå en tur rundt deringe for at få fornemmelsen af den fantastiske arkitektur og nyde en god kop kaffe med en god udsigt.

9. Zaya Nurai Island

Dette private ø-resort ligger ikke i selve Dubai, men et par timer derfra med bil i Abu Dhabi, og er blevet et rigtig “it-sted” til en weekend-tur. Der er lounges, gode restauranter, pools og meget mere at svælge i. Husk blot, at én nat kan koste dig næsten 1000 dollars.

10. Sheikh Zayed Mosque

Jeg fremhæver denne moské af tre grunde: 1. Igen er det ikke beliggende i Dubai, men i Abu Dhabi. 2. Det er et sted, som er blevet super berømt på Instagram, så du kan lige så godt også tage et billede derhenne. 3. Det er en af mine absolut favorit-moskéer. Det er den største moské i landet, og et vigtigt sted til fredagsbønnen og til Eid (afslutningen på fastemåneden Ramadan). Den er samtidig overvældende smuk både indvendig og udvendig, og bestemt et besøg værd.

Lær arabisk i DubaiLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op