GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

7 slangord du skal kende i 2017

7 slangord du skal kende i 2017

2016 var været året for Brexit, og hvor alle beskrev fede ting som værende lit. Nu er vi i 2017, og det betyder, en helt ny levering af dugfriske slangord, som alle engelsk studerende skal kende til, for at være fuldstændig on fleek. Heldigvis så har jeg lavet en liste, over de 7 vigtigste slangord til dig.

1. SAVAGE

Har du gjort noget mega cool og badass? Så beskriv det som savage for dine venner, og se dem blive super forvirrede, men også lidt imponerede. Husk: you didn’t choose the thug life – it chose you.

2. LOW-KEY

Når du i al hemmelighed nyder noget, så low-key elsker du det. Det minder lidt om at holde noget on the D.L (the down low), vi håber alle sammen, at der er en, der er low-key forelsket i os, men så kommer vi i tanke om, at den person er en berømthed, så det er de nok ikke (hulk).

3. DONE

Træt af nogens attitude? Kan du ikke overskue at skulle i skole om morgenen? Du er done med det. Du kan skrive det med store bogstaver for at give det en ekstra effekt. Jeg er done med den er forklaring. DONE.

4. HUNDO P

Hvis du er totalt enig med noget, nogen siger, så er du 100 procent enig – eller hvis du er en millennial, så er du hundo p enig. Det er egentlig bare en forkortelse af 100 procent, og det er supersjovt at bruge – jeg har brugt det hele ugen. Det er hundo p mit nye yndlings udtryk.

5. DEAD/DYING

Dette slangord skal du ikke forveksle med rent fysisk ikke at være live mere… dead (og ordets kusine, dying) er 2017´s måde at give udtryk for, at du er så chokeret/glad/underholdt at det, billedligt talt, har slået dig ihjel – lidt ligesom at dø af grin, bortset fra at du rent faktisk ikke dør, fordi det ville være tragisk og tæt på umuligt.

6. EXTRA

Det slangord, der muligvis har opnået mest popularitet på kortest tid er extra. Extra som beskriver nogen der er for meget eller prøver for hårdt. Denne viden kan medføre, at du finder ud af, at du selv er extra omkring noget, hvilket er en pinefuld, men nødvendig opdagelse.

7. GOING

Det her slangord er mest populært i Storbritannien, og startede blandt indbyggerne i den populære bydel, Essex i nordøst London. I stedet for at sige, ”_you’re going to (_indsæt sted)”, så siger du bare ”you’re going derhen”. Så ”let’s go to Nando’s” bliver til ”let’s go Nando’s”. Og hvis du ikke er sikker på, hvad Nando’s er, så er du nødt til at flytte til Storbritannien med det samme.

Lær flere engelske slangordLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op