GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

5 ting jeg godt ville have vidst, inden jeg tog på High School i Arizona

5 ting jeg godt ville have vidst, inden jeg tog på High School i Arizona

Da jeg var 15 år gammel, rejste jeg på mit livs tur på high school til Payson, Arizona. Den oplevelse har formet mit liv på mange måder efterfølgende, og specielt Arizona har fået en helt speciel plads i mit hjerte. Men hvad ville have været rart at vide, inden jeg rejste til den varme ørkenstat? Jeg har her samlet fem ting, som er værd at vide, inden man rejser til Arizona:

1.      Hot, hot, hot

Én af de væsentligste ting at være forberedt på omkring Arizona er, at det er meget varmt! Og jo lavere elevation, desto højere temperaturer. Så det er varmere i dalen i Phoenix end det er i bjergbyerne som Flagstaff og Payson (som jeg boede i). Så husk solcremen, solhatten og sandalerne og forbered dig på en tør og høj varme.

2.      High school i USA og ”den amerikanske drøm”

Kommer man til Arizona med forestillingen om, at skolerne ligner dem fra High School Musical og Glee, skal man nok justere lidt i sine forventninger. På grund af varmen er en stor del af skolerne i Arizona nemlig udendørs. Klasselokaler, toiletter, bibliotek og kantine er selvfølgelig indendørs – men der findes ikke på samme måde hallways og kæmpe indendørsområder som i mange amerikanske film. Det har dog sin helt egen charme! Du vil komme til at bruge pauserne og turen til og fra klasselokaler udendørs i solen sammen med de andre elever, og på den måde kommer du til at få det meste ud af det skønne klima, Arizona har.

3.      Et vildt dyreliv

Noget jeg ikke selv var klar over, inden jeg tog afsted var, at Arizona har et vildt dyreliv. Arizona byder blandt andet både på coyotes, klapperslanger, javelinaer, jaguarer, roadrunners. Dyr, man normalt ikke støder på i Danmarks skove. Hold derfor øje, når du er udenfor – du kan måske være (u)heldig at spotte en klapperslange på vejen eller en coyote mellem træerne.

4.      En gæstfrihed udover det sædvanlige

I Danmark er vi vant til en kultur, hvor man ikke nødvendigvis kommer hinanden, og slet ikke fremmede, så meget ved. Dette er ikke tilfældet i Arizona eller USA generelt. Vær forberedet på, at folk kommer hen og siger ”hej”, komplimenterer dit tøj og lignende – helt uopfordret. Og går du på en forholdsvis lille skole, som var tilfældet hos mig selv, skal du også være forberedt på, at de andre elever godt ved, hvem du er, og har en masse spørgsmål til dig om dig selv og om Danmark. Lokalsamfundet er tæt, og alle ved hvem alle er – stort set. Dette er, efter min mening, én af de fantastiske ting ved kulturen i USA!

5.      Rig på seværdigheder

En stat som Arizona er fyldt med en masse kulturelle oplevelser. Du har formentlig hørt om Grand Canyon Nationalpark. Den kæmpe kløft i det nordlige Arizona. Her kan man tage på udkigstur ved kanten af kløften, men man kan også tage skridtet videre og tage på vandretur ned i selve kløften. Her vil man se en masse smukke vandfald, en landsby og generelt vil nogle fantastiske syn møde dig på denne tur. Derudover byder Arizona på byen Flagstaff, som den kendte Route 66 går igennem. Generelt byder Arizona på en masse smukke naturoplevelser; Antelope Canyon, Sedona, Lake Powell – for bare at nævne et par stykker. Tjek EF Discovery Tours som helt sikkert har en tur til en smuk naturseværdighed på programmet!

Uanset om du kommer til Arizona, Washington eller en helt tredje stat, vil du helt sikkert få et kulturchok, som er med til at udvide din horisont og udvikle dig som person. Hvis du vil læse nogle historier fra andre studerende, kan du gøre det her. God tur og nyd dit år på High School!

Vil du vide mere om EF High School Year?Læs her:
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op