Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

Min rejse til Tokyo med EF – 4 år senere

Min rejse til Tokyo med EF – 4 år senere

Det er efterhånden 4 år siden, jeg rejste med EF til Tokyo Japan, som længe havde været en stor drøm at besøge. Jeg husker det stadig, som var det i går. Og hvis jeg havde muligheden for at rejse tilbage i tiden, så ville jeg helt klart tage tilbage til den dag, jeg landede i Japan for første gang. Jeg vil nu fortælle lidt om min erfaring om at rejse med EF til Tokyo, Japan.

Person udvikling på flere områder

Da jeg tog afsted til Japan for 4 år siden, var jeg en genert pige, som aldrig havde rejst alene eller så langt før. Jeg blev helt klart mere selvstændig og selvsikker efter min rejse til Japan. Jeg tør flere ting nu. For eksempel at gå op og snakke med nye mennesker – det havde jeg rigtig svært ved før, fordi jeg var så genert.

Jeg er ikke længere bange for at rejse alene, og til nogen rejsedestinationer foretrækker jeg at rejse alene.

Det med kulturforståelse er noget, jeg har nemmere ved, og det, at være anderledes, er slet ikke en dårlig ting. I Japan er der mange forskellige mennesker i mange forskellige outfits. Så jeg har i hvert fald fået et mere åbent syn på, hvordan folk ser ud.

Venner for livet

Jeg snakker stadig med de venner, jeg fik igennem EF den dag i dag, så man får virkelig venner for livet – fra hele verden. Selvom vi ikke har set hinanden siden, så skriver vi sammen næsten hver dag, og vi Skyper, når vi kan. Selv på min fødselsdag og til jul får jeg kort fra mine japanske venner og veninder, hvilket er en god måde at holde kontakten på.

Siden rejsen til Japan er jeg også blevet mere bevidst om, at jeg gerne vil arbejde eller bo i udlandet. Jeg er blevet mere åben over for ideen om at opleve nye kulturer og møde nye mennesker fra andre lande.

Selv efter 4 år øver jeg stadig mit japanske med de bøger, jeg fik af EF Tokyo og forskellige apps for at holde det ved lige. Ikke nok med jeg fik lært et helt nyt sprog (Japansk), så fik jeg også øvet mit engelsk, da jeg skulle snakke med de andre elever, som kommer fra alle verdens hjørner.

Mine fremtidsplaner er også blevet lysere her 4 år efter. Nu ved jeg, hvilken retning jeg vil gå og hvilken karrierer, jeg gerne vil have. En sjov fordel er, at det også er blevet nemmere at se anime. Jeg tager mig selv i ikke at behøve at læse underteksterne.

Min oplevelse med at rejse til Japan

Jeg rejste med EF sprogkursus i 4 måneder til Japan, da jeg altid har været interesseret i den japanske kultur. Jeg kunne godt lide at læse Manga og se anime, så Japan var selvfølgelig det sted, jeg skulle hen. Det var første gang, jeg rejste alene – og så til et land, hvor jeg ikke forstod sproget.

Da jeg landede i Narita lufthavn (Japan) blev jeg mødt af en EF medarbejder, som sørgede for, at jeg kom trygt til EF Residence. Her boede jeg med en anden EF-elev fra Holland. Den første dag på skolen blev vi vist rundt i Shibuya-området, og vi blev taget rigtig godt imod af lærerne. Lærerne snakkede kun japansk i timerne, men det skal man ikke lade sig blive slået ud af det. Man kommer til at lære det meget hurtigere på den måde.

EF Tokyo laver altid masser af aktiviteter, så der er noget for alle. Udsigten hos EF Tokyo er helt speciel. Den ligger også på 27. etage, så man bliver helt overrasket over den smukke udsigt!

Ikke glad for stor byer men!

Jeg synes Tokyo er en meget spændende storby, fordi uanset hvorhen du ser, er der altid noget nyt at se. Normalt er jeg ikke til storbyer, men Tokyo er noget helt specielt. Jeg prøvede så meget som muligt at være sent hjemme.

Jeg var ude i Tokyo by for at skabe en masse minder, opleve en masse og øve mit japanske. Det var en god måde at prøve det af på. Og selvom man laver en sprogfejl, så er japanerne søde nok til at hjælpe én. På den måde mødte jeg også nogle rigtig søde japanere, som jeg i dag kan kalde for mine venner og veninder.

Jeg var også ret nervøs omkring at tage det offentlige, da jeg har set de videoer, hvor de skubber folk ind i togene. Men så snart man er der, er det ret sjovt og unikt at opleve. Jeg tog tilbage til Tokyo – Japan året efter, for at besøge mine venner og veninder. Der går ikke lang tid, før jeg tager til Japan igen for der er altid noget nyt at se og opleve.

Anbefale at rejse med EF?

Jeg vil helt klart anbefale at rejse med EF til Tokyo. Det en fantastisk oplevelse, og man kommer aldrig til at fortryde det. Du får virkelig venner for livet fra hele verden! Så hvis du drømmer om at rejse til Japan, så er det bare at tage afsted og nyde det, når du endelig er der, for tiden går bare så hurtig.

Flere priser og informationer omkring EF Tokyo Lær mere

Del denne artikel

Seneste artikler fra De studerende fortæller

Oliver skal et år på udveksling i USA
Daniel spiller fodbold i England med EF
Lines High School Exchange Year i Ohio