GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

10 tips til at komme nemt gennem lufthavnen

10 tips til at komme nemt gennem lufthavnen

At rejse er nok noget af det mest spændende du kan tage dig til. Nye destinationer betyder nye oplevelser, nye venskaber og nye madvarer, som skal testes. Men inden du kan nyde det, skal du lige dertil – hvilket indebærer, at du skal finde vej igennem en international lufthavn. Lige meget om det er din første flyvetur, anden eller nummer 100, er det helt normalt at være nervøs for at skulle navigere rundt i lufthavnen.

Det er derfor jeg har lavet denne liste. Som en erfaren rejsende, kender jeg et par tips, som kan gøre rejsen en smule lettere. Her får du mine 10 bedste tips til at fjerne svedperlerne fra panden i lufthavnen, når du rejser internationalt.

1. Pak som en pro

Det ville simpelthen være det værste at starte sit rejseeventyr med at finde ud af, at du har medbragt otte t-shirts, ét par underbukser og sokker der ikke matcher – når du er ankommet til din destination. Når du pakker, skal du huske det basale. Syv dage betyder syv par strømper, syv t-shirts, syv par underbukser osv.

Det betyder også, at du skal have styr på det elektroniske udstyr, som for eksempel at have den rigtige oplader eller adapter. Du kan reducere antallet af ledninger og stik ved at finde ud af, hvilken elektronik, der deler de samme opladningsenheder. Og lige som du pakkede nok undertøj til hele turen, så skal du selvfølgelig også huske at downloade nok musik, tv-shows og film, så du er underholdt i flyet. Hvis du har brug for inspiration så tjek vores EF Spotify playliste ud.

Allervigtigst er selvfølgelig dine rejsedokumenter. Hvis du vil med flyet, har du brug for den rigtige identifikation, pas og billetter. Husk at sikre dig, at dit pas ikke er udløbet!

2. Kom til tiden

90% af den stress, der opstår i forbindelse med lufthavnsrejser kan skyldes, at man ankommer for sent til lufthavnen. Hvis du har bagage, som skal tjekkes ind, er det specielt vigtigt at være der i god tid. Jeg ved godt, at det er træls at komme tidligt igennem sikkerheden, men det er 1000 gange bedre end at stresse rundt. Personligt prøver jeg altid at ankomme til lufthavnen 2-3 timer før. Hvis det giver mig en time til at udforske butikkerne, så er det fint med mig!

3. Sikkerhed

Folk stresser altid, når det kommer til sikkerhed. Hvis du tænker over det, så har vagterne de samme intentioner som dig. De har ikke lyst til at finde en lommekniv, en flaske med vand eller en hårspray i din taske. Det er ikke sjovt for dem at sende dig om bag i køen igen, og det er heller ikke sjovt for dig.

For at undgå disse ubehagelige situationer (for alle), er der flere ting du kan gøre, når du skal igennem security. Først og fremmest skal du sikre dig, at alle dine væsker passer ned i en 1-liters plastikpose. For det andet kan du placere din elektronik, så den er let tilgængelig i din taske. Hvis du så samler din elektronik i en seperat bakke med din plastikpose med væsker, så kommer du til at glide igennem sikkerhedstjekket uden problemer.

4. Find din gate med det samme

Generelt bliver gatene annonceret på skærmene 45-60 minutter før boarding. Hvis du er virkelig god, så har du allerede sat alarmer til igennem din flyselskabsapp, som fortæller dig, hvornår gateoplysningerne bliver tilgængelige. Hvis du er ligesom mig, og foretrækker den traditionelle metode, finder du dit fly og gaten på de store skærme. Når du har noteret din gate og sat alarmen på din telefon 15 minutter før du skal boarde (det giver dig masser af tid til at kunne gå til gaten), så er du godt kørende og kan udforske terminalen inden.

5. WiFi

Det her er måske den vigtigste funktion i de fleste lufthavne – gratis WiFi. Nogle sætter en begrænsning på 30 minutter (helt ærligt!) andre har ubegrænset (wuhuuu!). Pointen er, at med din mobil ved hånden, kan du allerede nu starte med at researche din destination. Har du fået booket transport fra lufthavnen? Fundet ud af hvor dit hotel ligger? Du kan også finde ud af, hvilke lækre restauranter du skal besøge. Nu har du muligheden for at researche og planlægge det sidste inden du lander.

6. Butikker

Chokolade, parfume, bøger, sushi, tøj – lufthavne har det hele. Folk der fortæller mig, at de keder sig i lufthavne skræmmer mig. Det er ligesom Disneyland for voksne. Hver gang jeg skal ud at rejse giver jeg mig selv en nørdet udfordring, hvor jeg går ind i en boghandel for at finde en bog, som jeg skal nå at afslutte inden jeg rejser hjem igen. Jeg skal også altid finde nogle snacks, som kan holde min appetit underholdt under rejsen – jeg elsker snacks, og hvem gør ikke det? Husk også at drikke masser af vand. Nogle af turene kan være lange!

7. Lufthavnsarkitektur

Lufthavne er ligesom parker og skyskrabere – designet til at imponere. At rejse handler ikke længere om bare at komme på flyet, men om at skabe en oplevelse. Flere og flere lufthavne har set ideen med det. Undersøg den lufthavn du skal til, og se hvad de har at tilbyde. Mange har terrasser, der giver dig mulighed for at se flyene lette og lande. Nogle har botaniske haver, og andre trækker inspiration fra kulturen og landskabet i den by de er i. Hvilket fører til tip nummer 8.

8. Spørg efter hjælp

Hvis du leder efter noget at lave, så spørg en medarbejder til råds! Find de bedste steder at spise, butikker du kan tjekke ud, kunstudstillinger og arkitektur. Hvis du har spørgsmål vedrørende dit fly er den bedste løsning at henvende sig til en repræsentant fra flyselskabet ved en informationsskranke.

9. Slap af!

Faktisk er det min favorit lufthavnsbeskæftigelse. Ser du, du bliver træt af at gå fra butik til butik. Når du når det punkt, er det tid til at finde et behageligt sted at sidde, hvor du kan åbne Netflix for at få tiden til at gå lidt hurtigere. Det her er mine yndlingsserier at lære engelsk med.

10. Tid til at boarde

Biiiiip-biiiiip! Lige præcis, det er den alarm du har sat. Det er nemlig tid til at sætte kurs mod gaten. Når du kommer til gaten, så sørg for, at du har dit boardingpas klar, og dit pas og billede. Når du er kommet igennem den sidste forhindring, skal du bare finde dit sæde, fastgøre sikkerhedsselen og lade piloten gøre resten. Nu er du på vej!

Er du klar til at tage ud at rejse?Lær mere!
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op