GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

10 tips til at få nye venner på rund rejser i verden

10 tips til at få nye venner på rund rejser i verden

Ud over alle de fantastiske eventyrer og oplevelser er nye mennesker og venskaber fra hele verden noget af det, der gør rejser allersjovest. Rejsende, backpackere og globetrotter ved alle, hvad det betyder at være et sted, hvor du ikke kender nogen. Derfor er alle generelt rigtig venlige og åbne for samtaler. Men der er to slags mennesker i verden: Dem, der kan få nye venner på rejser ved bare at trække vejret, og dem, der har brug for et lidt større skub for at komme ud af komfortzonen. For at gøre venskabsprocessen en lille smule nemmere, er det vigtigt at være åben og nysgerrig, mens du laver noget, du synes, er spændende – og helst på et af disse ti måder:

1. Tag sprogkurser

Hvis du alligevel vil blive i et land i mere end to uger, hvorfor så ikke virkelig leve dig selv ind i landet ved at tage et sprogkursus? Her vil du få mulighed for at lære nogle gode sætninger, der kan hjælpe dig på dagligt basis, så rejsen også bliver lidt sjovere. Studiekammerater bliver desuden ofte til rejsekammerater, hvilket betyder, at du praktisk talt har ramt jackpot.

2. Eller tag nogle andre kurser

Måske er du så stor fan af de kanin-retter, du spiser i stride strømme i Malta, at du beslutter dig for, at det er tid til at lære at lave dem selv ved at deltage i et maltesisk madlavningskursus. Eller det kan være, at du vil lære, hvordan du laver en pæn origami-svane i Tokyo – for selvfølgelig er der klasser for dét også. Lige meget hvilken klasse du vælger, vil du kunne få nye venner, medstuderende og møde andre rejsende. Det er ligesom i skolen, bare mere sjovt, fordi du er i udlandet.

3. Lev som lokale

Du kan ikke bare møde op foran en eller andens dør og forlange, at de vil lukke dig ind, brødføde dig og blive venner med dig. Men der er masser af muligheder for at blive en del af kulturen og leve, som de lokale gør – for eksempel over couchsurfing eller AirBnB. At bo i en reel lejlighed eller i et hus er en virkelig god mulighed for at lære byen at kende og samtidig møde mennesker, naboer og lokale.

4. Frivillige

Hvorfor ikke gøre noget godt for både din egen sjæl og samfundet ved at blive frivillig? Det vil ikke bare gøre verden til et bedre sted og give noget tilbage til det sted, du bor, men det vil også være en god mulighed for at blive en del af kulturen og tale med andre mennesker, der også går op i at hjælpe andre. (Og lad os så ikke glemme, at det er en god måde at forfølge eller finde din passion).

5. Spis og drik

Alle har brug for at spise og drikke, og ved at andre har valgt den samme restaurant eller café, har I allerede der noget til fælles. Kig rundt omkring dig og se, om der er andre, der spiser alene. Det kan være lidt angst-provokerende, men du kan prøve at tage kontakt til dem ved at sige ”Hej! Jeg så lige, at du sad og spiste alene, så jeg tænkte, om jeg kunne sætte mig her?” Du kan kun vinde noget ved det, for du kommer ud af din komfortzone og ender måske med at have en spændende snak.

6. Book en endagstur eller tilmed dig aktiviteter

En masse hoteller, skoler og byer tilbyder gratis (eller billige) sightseeing-ture, ekskursioner eller aktiviteter. Det vil hjælpe dig med at udforske dit nye hjem og giver dig lidt insider-tip, som du ikke vil kunne læse i en bog. For det meste foregår disse aktiviteter i grupper, så du er omgivet af mennesker, som du kan snakke eller tage selfies med. Hvem ved – måske ender du med at tage hen på den restaurant, I gik sammen forbi tidligere, eller fortsætte udforskningen i byen sammen.

7. Bo på et hostel

Mange backpackere eller solorejsende bor på hostels, fordi det plejer at være billigere end hoteller. På grund af det vil du komme forbi en masse åbne mennesker og gode situationer som fælles morgenmad og gruppeaktiviteter, der gør det nemt at mingle med andre. Alle har desuden supergode rejsetips, så det er helt sikkert værd at deltage i en masse samtaler, lige meget hvor du bor.

8. Forhør dig hos dit netværk

Hvis du har venner (eller venners venner), der for nyligt har været i Sydafrika. Så skriv til dem for at høre deres gode råd. De har måske ikke bare en liste over ting, du bør ser og lave. Men også kontakter til nogle af lokale venner, du kan mødes med over en kop kaffe eller på en sightseeing-tur.

9. Bliv en stamgæst

Hvis du bor i en specifik by i et stykke tid, og du bliver ved med at tage forbi den samme café eller restaurant. Vil personalet til sidst kunne genkende dig. Det er en rigtig god mulighed for at engagere dig i small talk. Eller få anbefalinger til ting, du skal se og gøre. Tjenerpersonalet er især vant til sniksnak, at introducere mennesker eller at hjælpe kunder. Så her er der gode chancer for, at I måske endda kan se eller gøre tingene sammen.

10. Find en social gruppe

De fleste, der har besøgt en ny by eller flyttet dertil. Har nogle udfordringer med at møde nye venner eller finde sig til rette. Derfor har organisationer som Meetup eller Internations nogle gode løsninger. Ugentlige og månedlige sammenkomster hjælper mennesker med at udvide deres sociale cirkel og få venskaber op at køre.

Få nye venner fra hele verden med EFLær mere her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op