Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

10 grunde til at elske Nice

10 grunde til at elske Nice

Nice, der ofte er overskygget af Monacos elegance og St. Tropez’ glamour, burde få mere anerkendelse, end den gør. Fra flotte strande med stribede liggestole og livlig fransk snak, til Middelhavsklimaet og smuk Art Deco arkitektur – denne by er så naturlig smuk, som byer overhovedet kan være.

Her er ti grunde til at elske – og bo i – Nice:

1. Karneval

Hvert år siden 1294 har der været karneval på Nices Promenade des Anglais i sidste halvdel af februar. Det er ét af de største karnevaller i verden, og tiltrækker én million mennesker hvert år.

Europas svar på karnevallet i Rio startede som en måde for maskerede karnevalsgængere at gøre grin med dem, der sidder på magten, på en sikker måde. Det er ikke vellidt, hvis man ikke møder op – alle, der dukker op med et ansigt, der ikke er malet, risikerer at blive pisket med strømpebukser fyldt med mel.

Traditionen er blevet holdt ved lige i århundreder, og festlighederne bliver vildere hvert år.

2. Fransk/italiensk fusion

Nice har ikke altid været en fransk by – den var faktisk italiensk engang. Selvom borgmesteren er glad for at sige, at byen Nice ”valgte Frankrig”, er der nogen uenighed over den berømte afstemning i 1860. Nogle siger, der blev pillet ved den, og at der kun blev printet ’oui’-stemmesedler, mens andre holder fast i, at størstedelen af Nice stemte for at blive en del af Frankrig.

Resultatet af denne omtumlede fortid er dog en fusion af fransk og italiensk arkitektur, livsstil og madkultur.

3. Sprog

Det traditionelle Occitanske sprog, der bliver talt i Sydfrankrig, lyder lidt som catalansk (den lingvistisk tættest relaterede) med nogle elementer fra fransk og italiensk. Selve fransk er dog stadig det primære sprog, og med mange venlige lokale at øve med, er det et perfekt sted til at finpudse dit franske, mens du bliver eksponeret for et unikt mix af kulturer og sprog.

4. Frisk mad

Besøgende, der søger markeder, der sælger lokal mad og franske delikatesser, vil ikke blive skuffede. Der er mange markeder at vælge imellem, det ene mere charmerende end det andet.

Nice er også kendt for deres fantastisk friske skaldyr, dekadente desserter og bagværk, samt dejlige vine, som gør byen til et madparadis og giver Paris skarp konkurrence. For at få en traditionel Niçoise ret, skal du prøve socca – en lækker kikærtepandekage og byens regionale ret.

5. Kombination af kulturer

Med en harmonerende blanding af italiensk og fransk kultur strejfer Nice begge territorier, mens den bibeholder sin egen unikke identitet.

Som man ville forvente af den franske riviera, er livet i Nice mere afslappet, og tingene bevæger sig i et mere roligt tempo end andre steder i Frankrig.

I Nice vil du bruge dine dage på at hænge ud på livlige fortovscaféer, kigge i charmerende lokale butikker, se på de imponerende yachts, der ligger langs kysten, og slentre ned af den berømte Promenade des Anglais – og hvis det nogensinde bliver kedeligt (det tror vi ikke, det vil), er Italien kun en kort køretur væk.

6. Jazz

Hvis jazz beroliger din sjæl, skal du nok afsted til Nice. Den årlige Nice Jazz Festival var den første af sin slags til at få international anerkendelse. Traditionen har stået på siden 1948, og tiltrækker musikere fra hele verden for at se Nices solrige kyster.

7. Smukke strande

Côte d’Azur møder ingen konkurrence, når det kommer til glamourøse europæiske strande. Med klart, blåt vand så langt øjet kan se, tilbyder Nices strande et smukt landskab til at flygte fra både ivrige turister og lokale, der har boet der længe. Hvad end du vil slappe af i sandet på den berømte Beau Rivage, eller du vil snorkle ved de stenfyldte kyster ved Coco Beach, er der stor sandsynlighed for, du vil finde en strand, du kan lide.

8. Romerske rødder

Hvis afslapning på stranden ikke er noget for dig, så frygt ikke – Nice har en del at tilbyde dem, der er interesseret i historie. Ciminez er et område i Nice, der tidligere er kendt som den romerske by Cemenelum. Den blev grundlagt i det første århundrede efter Kristus, og er fuld af historie og tilbyder masser af smukke gamle steder.

Regionens arkæologiske museum (Musée Archéologigue de Nice-Cimiez) giver besøgende en fascinerende indsigt i romersk liv i Nice og er en ideel eftermiddagsaktivitet.

9. Arkitektur

Med et billedskønt spind af terracotta-farvede tage ovenpå bygninger, der er malet i solnedgangsfarverne rød, orange og gul, er Nices gamle by fyldt med fine butikker og caféer på hvert et gadehjørne. Hele byen er fyldt med smuk arkitektur – mellem Place du Palais, Musée Masséna og de smukke villaer, der blev bygget under La Belle Époque, vil du blive forkælet, mens du slentrer gennem de charmerende brostensgader.

10. Masser af udsiger

De farverige bygninger, livlige promenader og det azurblå vand har tiltrukket folk til byen gennem tiden – og udsigterne fra bakkerne lige uden for byen har gjort dem berømte.

Talrige artister, inklusiv Henri Matisse og Marc Chagall, blev fortryllet af Nices skønhed og kaldte det hjem i mange år. Med så flotte udsigter til at drikke te hver dag, er det ikke overraskende.

Studér fransk i NiceLæs mere her

Del denne artikel

Seneste artikler fra Rejser