GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

At have venner i hele verden gør dig til en federe person – se her hvorfor

At have venner i hele verden gør dig til en federe person – se her hvorfor

Hvorfor skulle man blive venner med nogen, der bor flere tusinde kilometer væk? Hvorfor ikke bare smutte rundt om hjørnet til din gamle bedste ven fra skolen?

For et par år siden var jeg ikke sikker på, hvorfor nogen ville gå gennem bøvlet med at have et langdistancevenskab. Men efter at have studeret i Tyskland, hvor jeg blev venner med internationale studerende fra hele verden, er jeg sikker på, at der er langt flere fordele end ulemper ved det.

Her kan du se, hvorfor du bliver en federe person af at have venner rundt omkring i verden:

1. Lær et nyt sprog

En af de mest tydelige fordele ved at have internationale venner er muligheden for at dele jeres sprog. Selv hvis du ikke prøver at lære dine nye venners sprog lige nu, vil du hurtigt opdage, at du opfanger små stykker af deres sprog alligevel – hvad end det er et simpelt udtryk, de bruger til at hilse på deres mor i telefonen, eller et bandeord de bruger, når de er frustrerede. Nogle ord er måske lidt specielle og nytteløse, men du skaber en personlig mindebank af udtryk, som måske kan hjælpe dig med at få en fremmed til at smile på din næste ferie, eller hjælpe dig hvis du er i en fremmed by.

2. Bliv mere åbentsindet

Et studie viser, at studerende med internationale venner på et amerikansk universitet havde ’en højere score i fordomsfrihed og lavere score i interkulturel forståelse’. Dette universitet, som oprindeligt var ’kendt for deres racesplid’, har fået gavn af deres studerendes internationale venskaber, som de har fået gennem studie i udlandet og udvekslingsprogrammer. Hvis det er hvad, der kan opnås på mikroniveau, forestil dig, hvilke barrierer vi kan nedbryde, hvis du skalerer dette op til hele verden. Så ved at etablere venskaber i udlandet, vil du ikke bare blive en veldannet verdensborger, men du vil også spille en vigtig del i at skabe en mindre adskilt, mere inkluderende verden.

3. Nyd dybere, mere værdifulde venskaber

Når du savner nogen, der bor langt væk, er det nemt at joke, når folk omkring dig vemodigt siger, ”du ved, adskillelse gør længslen større”, men det kunne ikke være mere sandt. At holde kontakten med dine internationale venner kan være udfordrende til tider, men det får dig helt sikkert til at sætte pris på den tid, I har sammen. I modsætning til en kendt opfattelse, viser et studie af Journal of Communication, der blev udgivet i 2015, at langdistancevenskaber kan opfordre til en højere grad af intimitet mellem par – og der er ingen grund til, at dette ikke gælder mellem venner også.

En ekstra bonus er en bevist sammenhæng mellem at vise taknemlighed og en følelse af trivsel, som bliver forklaret af Sonya Lyubomirsky i hendes bog The How of Happiness. Så øv dig i at være taknemlig for alle de korte men skønne øjeblikke med internationale venner, og bliv en gladere, bedre version af dig selv.

4. Hav en sofa at sove på

Nu når vi ved, at internationale venskaber er godt for verden og for din egen personlige udvikling, kan vi snakke om de mere overfladiske fordele ved at have venner, der bor på en ø langt væk med solrige strande og cocktailbarer.

Siden hoteller og hostels ofte er nogle af de største udgifter på en ferie, ville det så ikke være fedt, hvis du havde en vens sofa, du kunne sove på, hvor end i verden du er? Du burde nok ikke blive venner med nogen, bare så du kan besøge deres hjemland, men det er stadig en motivationsfaktor for at udforske nye venskaber. På den måde åbner du også op for nye steder og oplevelser, når du åbner op for nye mennesker.

5. Få mere autentiske oplevelser (og undgå turistfælderne)

Smag autentisk hjemmelavet pasta hos din ven i Italien. Tag til riverdance med din irske ven. Oplev en ægte te-ceremoni med din kinesiske ven. Dybest set bare undgå turistfælderne og bo som en lokal. Dine internationale venner vil kunne give insider tips om de restauranter, de lokale elsker, og guide dig gennem alle de indviklede, snoede bagveje.

I vores kommercielle verden kan det være en udfordring at finde en autentisk måde at rejse på, og internationale venner giver et smuthul ind i det ægte lokale liv i deres hjemland. Åben dig selv op for nye mennesker, og fantastiske nye oplevelser vil følge med.

Mød mennesker fra over 100 lande, mens du lærer et sprog i udlandetLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op