GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

10 skjulte perler i Nice

10 skjulte perler i Nice

Uanset om du elsker mad, kunst, strande eller arkitektur, så er Nice, UNESCOs kulturarvshovedstad på den franske riviera, en pulserende by, der vil feje benene væk under dig. Med sin blændende Promenade des Anglais skrævende den klippefyldte strand og farverige by, har det længe været et turistparadis, især i sommermånederne. Så hvis du vil opleve Nice som en lokal, så tjek disse 10 skjulte perler ud.

1. Den populære Pan bagnat

Niçoise-køkkenet er en blanding af rige middelhavssmag og friske lokale grøntsager. Det bedste eksempel er den elskede lokale sandwich: The Pan Bagnat. Opskriften inkluderer sprødt landbrød gennemvædet med olivenolie og derefter fyldt med rå grøntsager, ansjoser, oliven, skiver hårdkogt æg, tunstykker og salt og peber. Du kan hente en på de fleste caféer, selvom Chez TinTin jævnligt bliver kåret som en af ​​de bedste i Nice.

2. Monsigny Rooftop

Med en spektakulær 360° panoramaudsigt over byen Nice og de omkringliggende bakker er tagterrassen på spidsen af ​​Monsigny Hotel stedet at være om sommeren.

Slap af i en liggestol, mens du lytter til levende musik, eller slap af i jacuzzien. Bestil en tallerken charcuteri og fransk ost og omfavn la vie Française.

3. Théâtre de Verdure

Om sommeren kommer udendørs Théâtre de Verdure til live, hvor der er jazz-, pop- og rockkoncerter under stjernerne. Omgivet af fyrretræer, palmer og lyden af ​​havet har dette historiske amfiteater siden 1945 været vært for alt fra Edith Piaf til The Clash og giver dig uden tvivl en uforglemmelig aften i byen.

4. Colline du Château park

Den grønne Colline du Château park tilbyder et andet perspektiv af Nice, langt fra den gamle bys overfyldte gader. Gå op ad stentrappen, eller tag den gratis lift, hvis du føler dig doven, og beundre en panoramaudsigt over bugten, den gamle bydel og de omkringliggende bakker udfolder sig foran dig. Udsigten er mest imponerende om aftenen, da byen lyser op, og solen falder bag horisonten.

5. Kom under jorden

Da arbejdere byggede en ny sporvognslinje i 2004, opdagede de fragmenter af en gammel middelalderby. Den underjordiske by blev til sidst gravet op for at afsløre middelalderlige artefakter fra det 11. århundrede til det 17. århundrede. Book billetter på forhånd for at tage en guidet tur (en god chance for at øve dit fransk) gennem dette ret imponerende stykke historie, der ligger lige under det moderne Nice.

6. Coco Beach

Undslip folkemængderne, dyre strandklubber, kræmmere og højlydte speedbåde ved at tage til Coco Beach. Denne lille, afsondrede bugtstrand er elsket af lokalbefolkningen og byder på fantastiske steder til snorkling og klippehop. Selvom der ikke er nogen sandstrande, er dets turkise vand og flade klipper alt, hvad du behøver for at nyde en fredelig pause i solskinnet. Det er kun en kort gåtur fra havnen, og Coco Beach-restauranten er et dejligt sted at spise dagligt fanget frisk fisk til frokost.

7. Lyt efter middagskanonen

Bliv ikke forskrækket, hvis du hører et højt bom ved middagstid. Det er bare Nice middagskanon. En 125-årig tradition, lokalbefolkningen er så vant til støjen, at de ikke engang slår et øjenlåg. Legenden siger, at den skotske Lord Sir Thomas Coventry blev utålmodig og ventede på, at hans kone skulle vende tilbage fra sladder og shopping i byen til frokost, så han overtalte kommunen til at få affyret en kanon hver dag ved middagstid for at fortælle hende, at det var på høje tid, hun kom hjem. I dag er kanonen skiftet ud med et fyrværkeri, men dens bom er stadig et genkendeligt Nice-ikon.

8. La Tête Carrée bibliotek

Du ville blive tilgivet for at gå forbi og tro, at denne monumentale skulptur bare er et sejt stykke kunst. Men den imponerende sorte kube, der balancerer på et hoved, huser faktisk syv etager med bibliotekets administrationskontorer. Selvom det ikke kan besøges af offentligheden, er det bestemt et sted, der er værd at besøge og tage et selfie foran.

9. Musikkonservatoriet

Bakkerne over byen er hjemsted for det prestigefyldte Conservatoire de Nice, et musikkonservatorium i en elegant bolig bygget til dronning Victoria. Det moderne auditorium afholder ugentlige klassiske og moderne koncerter med studerende og besøgende orkestre. Det bedste af det hele er, at de fleste koncerter er gratis eller koster kun et par euro.

10. Old Sport Club

Hvis du kan finde det, har du allerede vundet. Nices første speakeasy, The Old Sport Club, genskaber hemmeligholdelse fra forbudstiden i sin svagt oplyste temabar. Indenfor serverer erfarne bartendere unikke cocktails, der passer til dine smagsløg. De kører endda cocktailmasterclasses, så du kan lære at mixe som de professionelle. Foretag en reservation for at få adressen og den hemmelige adgangskode.

Forfin dit fransk i NiceUdforsk mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op