GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Signes konfirmationsønske bliver til virkelighed

Signes konfirmationsønske bliver til virkelighed

En oplevelsesgave der batter

Til foråret skal Signe konfirmeres, men gaven bliver ingen overraskelse. Mens klassekammeraterne ønsker sig penge og MacBooks, så har Signes forældre besluttet at give hende den sprogrejse, som hun har gået og drømt om så længe. I stedet for at vente i spænding på, hvilke overraskelser der ligger på gavebordet til konfirmationen, så får Signe allerede nu muligheden for at forberede sig til de eventyr, der venter hende næste sommer i England.

Lysten til at tage på sprogrejse har nok altid været der, foræller Signe, men hun kom i tanker om det efter at have læst artikler i Vi Unge om andre, som havde været af sted og fortalt om oplevelser og venskaber for livet. For nogle år siden var Signes storebror selv med EF på sprogrejse i Torquay, så det var naturligt for Signe og hendes familie at vælge en velkendt destination og en organisation, som de følte sig trygge ved.

Sproglig og personlig udvikling

Sammen med vejlederne i EF fik Signe hurtigt planlagt sin sprogrejse. Hun bliver indkvarteret hos en lokal værtsfamilie, og på den måde bliver hun kastet ud i at tale engelsk dagen lang. Og det er netop én af de ting, som Signe ser frem til: ”Når jeg er afsted med min familie får jeg ikke sagt så meget. Nu skal jeg prøve at stå på egne ben og tale engelsk hele tiden – dét tror jeg virkelig vil rykke mig meget!” forklarer hun.

Klasserne på sprogskolen er blandet på tværs af nationaliteter, baseret på de enkelte elevers engelskniveau. På den måde skabes der også en tryg atmosfære i undervisningen, hvor alle elever – uanset bagrund og kultur – er i samme båd. ”Jeg forventer selvfølgelig at lære en masse engelsk, men også at få venner fra hele verden” fortæller Signe, der med et smil tilføjer: ”På den måde tror jeg, at rejsen kommer til at udvikle mig som person, så jeg bliver endnu mere åben og lærer en masse om andre kulturer”.

Første gang på egne ben

Derudover er dét at blive mere selvstændig en vigtig grund til at tage af sted. For selvom Signe er en åben pige, der har mod på det meste, så bliver det selvfølgelig en udfordring at undvære familien og vennerne hjemme i Taastrup, og kaste sig ud i tre uger omgivet af helt nye mennesker. Men nye venner skal hun nok få masser af, for gennem EF’s elevnetværk har hun allerede skrevet lidt med andre fra den danske rejsegruppe. ”Det føles meget trygt, at jeg allerede ved hvem jeg skal møde og har talt lidt med dem” fortæller Signe.

Spændende aktiviteter giver ikke tid til hjemve

Alligevel vækker det benovelse blandt vennerne derhjemme, at hun tør tage alene afsted: ”Mine venner spørger mig, hvordan jeg tør. Men de forstår ikke, at når man rejser med EF er det sikkert; man har hele tiden en dansk kursusleder i nærheden, og der er mange andre danske elever som man kan tale med, hvis man for eksempel får lidt hjemve” fortæller Signe. Hjemveen er hun dog ikke så bange for, når hun tænker på, alle elever er i samme båd, og at hun jo altid kan skrive eller ringe med sine forældre. Men mon Signe overhovedet får tid til hjemve, med det tætpakkede aktivitetsprogram og alle de nye oplevelser, som venter hende?

Udover de mange nye venskaber og forbedrede sprogkundskaber, glæder Signe sig til at opleve den engelske kultur og ikke mindst den smukke by Torquay, Englands svar på den franske riviera. Her er hyggelige gader, gode muligheder for shopping og strandliv – og mon der bliver tid til at dyrke Signes fritidsinteresse, discodans, til EF Disco?

Det bliver uden tvivl en uforglemmelig oplevelse og en gave for livet.

Foto: Privatfoto, Signe til højre

Leder du efter den perfekte konfirmationsgave?Lær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op