GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Paris som en pariser: 8 insider tips til sommeren

Paris som en pariser: 8 insider tips til sommeren

Alle sæsoner i Paris har deres charme, og sommeren er ingen undtagelse. Sommermånederne er et perfekt tidspunkt til at udforske det udendørs Paris og slentre i dens ualmindelig øde gader og dejlige udendørs caféer. Uanset hvad dit Paris-bundende hjerte foretrækker, vil vores insider tips helt sikkert have noget til dig.

1. Slå dig ned på en ”terrasse”

Sommer i Paris betyder afslapning på en caféterrasse i timevis. Hvem er ikke bekendt med klichébilledet af hvide og grønne parisiske caféstole, der står foran caféerne? Her kan du finde nogle charmerende steder, hvor du vil kunne se på mennesker og nyde en velfortjent forfriskning: gårdspladsen ved Musée de la Vie Romantique gemt væk bag det livlige Pigalle område. Lena and Mimiles terrasse, som ligger på en stenvæg, Rosa Bonheurs terrasse, hvor du kan finde en solseng, hvis du er heldig, og Chez Prune, som ligger op til Canal Saint-Martin, en tidløs klassiker.

2. Vælg den helt rigtige park for dig

Som temperaturerne stiger, vil pariserne flokkes til byens mange parker og slå sig ned med picnicer eller apéros, som vil vare langt ud på natten. Das i skyggen fra Eiffeltårnet på Champs de Mars, hold picnic i Louvres baghave, Jardin des Tuileries, nyd fantastiske udsigter over byen fra den forhøjede Buttes Chaumont i det 20. arrondissement, slentr i Parc de Bercy i det østlige af byen, eller gå en tur i de farverige gader i Jardin des Plantes’ botaniske have i det 5. arrondissement.

3. Bliv mester i petanque

Kom ud og finpuds dine petanque skills! I al enkelthed er petanque, eller boules, den franske pendant til bowling. Det involverer at kaste stålkugler på størrelse med baseballs mod et mål, som hedder grisen, på hårdt pakket jord. Spilleren, som har flest petanquekugler tættest på grisen, vinder. Selvom det stammer fra Sydfrankrig, er spillet særligt populært i Paris. Du vil se det blive spillet i parker eller på specielle baner kaldet boulodromes. Det måske mest imponerende sted at spille petanque er på Arénes de Lutéce – et amfiteater, der stammer helt tilbage fra den Gallo-Romerske æra, og som er tilgængelig fra Rue de Monge i den 5. arrondissement (Place Monge metrostation).

4. Bliv forelsket i Berges de Seine

Berges de Seine, Seinens flodbredder, er et af de mest funky (og bedste) urbanske projekter, som for nyligt har fundet sted i Paris. Den 2,3 km lange strækning, som blev indviet i 2013, ligger på venstre side af Seinen og huser en masse aktiviteter og offentlige områder, som man kan nyde. En sand legeplads for både store og små. Du kan tage en cykeltur på en lejet cykel fra Musée d’OrsayI til Pont de l’Alma, spille bordtennis, deltage i en gratis yogatime, booke din helt egen afslapningsplads i ombyggede shippingcontainere, sætte dit aftryk på en gigantisk tavle eller læse en god bog i en flydende have kun få skridt fra Eiffeltårnet.

5. Tag en svømmetur!

Er varmen ved at blive uudholdelig og ingen mængde af iskold Perrier hjælper? Køl ned ved et af disse originale svømmeområder. Den nyligt renoverede Piscine Molitor (Pi fra Life og Pi er opkaldt efter denne pool), som ligger i den 16. arrondissement, vil blæse dig bagover og tage dig tilbage til 1930’erne. Du kan nyde både en uden- og indendørs pool. Tag en svømmetur i Josephine Baker, en flydende swimmingpool på Seinen, eller flygt til stranden ved Paris Plages, som er midlertidige kunstige strande, som ligger ved Seinens flodbredder og Bassin de la Villette. Hvem sagde, at det ikke var muligt at ligge på en kæmpe solseng eller spille beach volley i hjertet af Paris?

6. Ikke bare is, Berthillon

Sommer er ikke sommer uden is. For at få den bedste hjemmelavede is i byen skal du tage til BerthillonÎle Saint-Louis. Som én af de to naturlige øer, der flyder på Seinen, har Île Saint-Louis flere isboder på dens hovedgade end på nogen andre gader på jorden. Du vil ikke have noget imod de lange køer, når du kan spotte Notre-Dame, mens du venter på din frosne bid af himlen.

7. Undslip byen for en dag

Nogle gange har du bare brug for at komme væk fra det hele. Væk til et sted hvor lyden af bølgerne og kvidrende fugle drukner byens larm. Bare rolig, der er masser af mulighed for dagsture i nærheden af Paris. Flere kilometer af sandstrande venter på dig ved resortet Deauville: gå langs dens berømte boardwalk eller spil en runde minigolf. Rejs tilbage i tiden, eller tag en guided tur af Monets landhjem og have i Giverny, hvor hans berømte Water Lilies malerier blev til. For en sensationel château-oplevelse, skal du tage til Versailles, en klassiker, eller til Fontainebleau, en sekundær kongelig bolig, som vil underholde dig med dens enorme haver.

8. Under åben himmel

Sommer handler virkelig om at bruge tid udenfor, og du vil opdage, at Paris er god til det. Der er masser af kulturelle-, musikalske og sport events, der bliver holdt udenfor på alle tidspunkter af døgnet. Nyd en opsætning af kult- og kortfilm til Open Air Cinema Festival i Parc de la Villette fra midt juli til slutningen af august. Eller dans til musikfestivalerne Solidays og Rock en Seine til lyden af franske og internationale artister. Hvis du føler dig eventyrlysten, kan du tilslutte dig hundredvis af parisere til Paris á la Nage mystiske kanaltur, som er blevet afholdt i over 100 år hver eneste sommer.

Studér fransk i Paris med osLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op