GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Nice gjorde Sallie studieklar

Nice gjorde Sallie studieklar

Som nyudklækket student kan det være svært at finde ud af, hvilken vej man skal gå i livet – måske fordi man er usikker på studiet. Sådan var det i hvert fald for den nu 26-årige Sallie Forchhammer Aakeson, der ikke kunne se en klar uddannelsesvej for sig, da hun dimitterede fra Christianshavns Gymnasium i 2008. Et studieår i Nice var nødvendigt, før Sallie fandt drømmestudiet med Fransk på Københavns Universitet.

– Lige efter gymnasiet arbejdede jeg fuldtid og rejste rundt i Asien. Bagefter tog jeg et kursus i anatomi for at finde ud af, om det var noget for mig, fortæller Sallie.

Kurset tog et år, men efter eksamenen var Sallie fortsat usikker på fremtiden.

– Jeg søgte derefter ind på et ernæringsrelateret studie, selvom det nok heller ikke var det helt rigtige for mig. Derfor tog jeg en beslutning om, at jeg ville begynde at lære et nyt sprog, hvis jeg ikke kom ind, siger hun.

Det er nice i Nice

Sallie kom ikke ind på ernæringsstudiet, og det er hun den dag i dag rigtig glad for. For ellers havde hun måske ikke vidst, at netop Fransk-studiet var den rigtige vej for hende.

– Da jeg ikke kom ind, tænkte jeg: ’Nu er valget taget for mig. Jeg flytter et halvt år til Nice’, siger Sallie.

Sallie kontaktede uddannelsesorganisationen EF Education First for at få hjælp til at arrangere et studieår i udlandet. De bookede et seksmåneders ophold i Nice, hvor Sallie blev undervist i fransk på EF’s sprogskole, mens hun boede hos en fransk værtsfamilie.

– Min roomie kunne ikke et ord på engelsk, så jeg fik talt virkelig meget fransk, siger Sallie.

Den intensive brug af fransk hos værtsfamilien og i undervisningen gjorde, at det hurtigt blev naturligt for Sallie at tale sproget.

– Mit store gennembrud blev, da det gik op for mig, at jeg endda drømte på fransk, griner Sallie.

Klogere på sig selv og fremtiden

Men det var ikke kun fransk, Sallie blev klogere på under sin rejse. Hun mener selv, at opholdet har været med til at forme hende som person:

– Du lærer dig selv bedre at kende, når du står i uvante situationer og skal begå dig i en kultur, der er langt fra din egen, siger hun.

Under opholdet blev Sallie glad for både den franske kultur og det franske sprog, og hun begyndte igen at overveje hendes fremtidige uddannelsesvej.

– Jeg begyndte at tænke over at læse Fransk på universitetet. Tidligere havde jeg presset mig selv i en bestemt retning frem for at vælge det, der falder mig mest naturligt, siger Sallie.

Sallie kom hjem fra Nice i foråret 2013 og begyndte så at læse en bachelor i Fransk på KU, hvor hun nu er i gang på andet år.

Pausen var nødvendig

I dag er Sallie helt sikker på, hvad opholdet i Frankrig har gjort for hende:

– Jeg var ikke begyndt at læse fransk på universitetet, hvis jeg ikke havde været i Nice. De seks måneder har været fuldstændig afgørende for, at jeg nu kan bære mig gennem mit studie, siger Sallie.

I løbet af Sallies seks måneder i Nice mødte hun mange nye mennesker, som hun i dag holder kontakten med. Det gælder både lokale franskmænd, som hun blev venner med under opholdet, og EF-elever fra alverdens lande.

– Man lærer hinanden at kende på en helt speciel måde, når alle står fuldstændig på egen hånd, siger Sallie.

Sallie ses stadig med en gruppe internationale veninder, som allerede har besøgt hende i Danmark. Til sommer mødes de alle i Mexico igen. Hvis du er usikker på studiet, og ikke ved hvad du skal endnu, så tag på et studieår som Sallie.

Usikker på studiet? Rejs med EF!Lær mere her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op