Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

Lines High School Exchange Year i Ohio

Lines High School Exchange Year i Ohio

Line har været et år i Ohio, USA. Her har hun gået på en rigtig amerikansk High School og oplevet den amerikanske kultur fra forreste parket. Hun fortæller blandt andet om de mange oplevelser, hun har fået, og hvordan hun har udviklet sig på grund af sit år i USA.

Hvorfor valgte du at tage på High School i USA?

Da jeg blev færdig med 9. klasse, vidste jeg ikke rigtig, hvad jeg ville. De andre skulle på gymnasium, men jeg var ikke helt sikker på, om det var det, jeg havde lyst til endnu. Så jeg tænkte, at det kunne være spændende at tage på udveksling, for det lød super fedt. Jeg tænkte, det kunne være en god mulighed for at få nogle fede oplevelser, og at jeg helt sikkert kunne få nogle gode minder ud af det. Jeg havde ikke så mange forventninger, fordi jeg ikke rigtigt vidste, hvad det var, jeg kom over til. Men det jeg syntes var fedt, var at høre om andres oplevelser ved at være på High School. Både til informationsmøderne hvor man kunne høre om andres rejser til USA, og på EF GO Blog, hvor man kan læse om andres High School Exchange Year.

Hvordan var din værtsfamilie?

De var så søde og virkelig nogle fantastiske mennesker. Da vi gik op og ned ad hinanden, fik vi virkelig et tæt forhold til hinanden. Da jeg kom over til familien, kendte jeg dem jo allerede en smule, fordi vi havde snakket sammen. Jeg boede i en lille by i Ohio med min værtsfamilie, og jeg gik på en privatskole. Inden jeg skulle rejse, skrev jeg meget med min værtsfamilie, og jeg Skypede også med dem. Det, at jeg kunne kontakte dem, gav mig en form for ro. Nu vidste jeg, hvilke mennesker det var jeg skulle bo hos, og jeg kunne altid spørge dem, hvis jeg havde nogle spørgsmål.

Hvordan så en helt normal dag ud for dig?

Jeg stod op og gjorde mig klar. Derefter blev jeg kørt i skole af min værtssøster, som jeg også gik i klasse med. Da vi ankom til skolen, havde vi undervisning. I løbet af eftermiddagen dyrkede jeg sport eller så en kamp. Hvis jeg ikke havde nogle planer, var jeg sammen med mine venner efter skole, hvor vi tog hjem til hinanden eller bare var ude i byen. Om aftenen var jeg sammen med min værtsfamilie, hvor vi enten snakkede eller spillede spil. Det var rigtig hyggeligt.

Hvordan var undervisningen?

Den var god. Jeg kunne godt lide undervisningen. I starten var det lidt svært, fordi det hele foregår på engelsk, og man skulle lige vænne sig til det. Men der var altid en lærer til at hjælpe, hvilket jeg synes var godt. Det gjorde det hele nemmere. Jeg var ikke bange for at sige noget i klassen. Vi var ikke så mange, så vi kom ret hurtigt tæt på hinanden.

Hvordan føler du, at du har udviklet dig?

Sprogligt har jeg udviklet mig rigtig meget. Især fordi man både hører, skriver og snakker sproget hele tiden, mens man er der. Derudover er jeg helt klart blevet bedre til at snakke med nye mennesker. Man var nødt til at presse sig selv til at snakke med nye mennesker, for man kendte jo ikke nogen. Selv efter jeg er kommet hjem, kan jeg mærke, at det er nemmere at snakke med nye mennesker. Jeg er blevet mere åben overfor andre. Det var også første gang, jeg rejste alene uden mine forældre eller familie, men jeg rejste med andre EF-studerende, hvilket var meget rart.

Hvad var det skøreste, du oplevede i løbet af dit ophold?

Der skete så meget i løbet af året, så det er lidt svært at vælge én ting, for det hele var en fantastisk oplevelse. Men noget jeg aldrig kommer til at glemme, er julen hos min værtsfamilie. D. 25. december vågnede vi i stuen og spiste morgenmad. Senere fik jeg set en af værtsfamiliens juletraditioner, og det var at de skød plader ude i haven. Det synes jeg var helt vildt, da det ikke er noget, jeg nogensinde har set før.

Hvad er dit råd til andre, som gerne vil på High School?

Det vil være, at man bare skal være åben for alt: kulturen, menneskerne og de oplevelser man kan komme til at få. Kom ud af din komfortzone, pres dig ud i situationer, du ikke har prøvet før. Du får virkelig de bedste oplevelser på den måde. Det vil være en god ide at sætte dig ind i den kultur, du skal over til. På den måde kan du også sætte dig ind i situationer, du måske ellers ikke vil kunne forstå.

Hvorfor valgte du at rejse med EF, og vil du anbefale andre at rejse med EF?

Jeg fandt ud af, at jeg ville på udveksling, så jeg søgte på nettet, hvor jeg læste om de muligheder, der var. Derfra fandt jeg så EF, og jeg begyndte at læse på deres hjemmeside. Det virkede rigtig trygt at rejse med EF, og da vi kom til informationsmøde, syntes både mine forældre og jeg, at det helt sikkert var noget, jeg skulle. Så jeg vil helt klart anbefale andre at rejse med EF. De har virkelig styr på det, de laver, og de er der altid, hvis man har nogle spørgsmål.

Vil du også opleve julen i USA?Bestil din gratis High School brochure her

Del denne artikel

Seneste artikler fra De studerende fortæller