GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Derfor skal du lære spansk i Spanien

Derfor skal du lære spansk i Spanien

I den moderne verden er det ikke bare en færdighed at kunne tale mere end ét sprog; det er en superkraft. Så hvorfor ikke starte med spansk? Med over 400 millioner talere på verdensplan åbner det døre til en mangfoldig verden af kultur, historie og spændende muligheder.

Men hvorfor skulle du lære et sprog ved at scrolle gennem en app, når du kan dykke direkte ned i det pulserende hjerte af dets hjemland? Uanset om du vælger at bo i Barcelona, Madrid eller Malaga, er her fire grunde til, at du bør studere spansk i Spanien.

1. Sprog

Fuldstændig fordybelse i den spanske kultur giver dig et autentisk læringsmiljø fra det øjeblik, dit fly lander. Du får mulighed for at tale med de lokale og gøre enhver interaktion til en værdifuld sprogoplevelse.

Gadesælgere, butiksindehavere og baristaer bliver dine lærere uden for klasseværelset og engagerer dig i lektioner, der supplerer din lærebog. Gennem denne konsekvente fordybelse strækker din læring sig ud over grammatik og ordforråd; den bliver en del af dit daglige liv.

De forskellige spanske dialekter, fra andalusisk til catalansk, galicisk og baskisk, vil hjælpe dig med at styrke din forståelse af både sprog og kultur (selv om det er lidt forvirrende i starten).

2. Kultur, kunst og litteratur

Spanien er fyldt med rig historie, som er vævet ind i landets kultur. Beundr de tårnhøje spir på La Sagrada Familia, opdag Antoni Gaudís visionære design, og lær om eklekticisme, modernisme, og hvad der gjorde ham til det arkitektoniske (og catalanske) ikon, han er i dag.

Kunstelskere kan dykke dybere ned i Spaniens kunstneriske arv på Museo Nacional del Prado i Madrid, et af verdens bedste kunstgallerier. Gå gennem salene, der er dekoreret med mesterværker af Velázquez, Picasso, Goya og El Greco, som hver især giver et indblik i Spaniens rige historie.

Hvis du er litterært interesseret, kan du udforske fortællingerne om Miguel de Cervantes, forfatteren til Don Quijote og skaberen af den moderne roman. Ikke alene får du indsigt i et ikonisk stykke litteratur, du beriger også din forståelse af det spanske sprog.

3. Mad

At opdage hele spektret af det spanske køkken er ikke bare en fornøjelse - det er en kulturel fordybelse, som giver både en bogstavelig og metaforisk smag af Spanien.

At prøve nationale retter, fra paella til jamón, er en god måde at udforske Spaniens verdensberømte mad på. At deltage i madlavningskurser og udforske travle madmarkeder kan også tilføje en lækker, unik lokal smag til din læring.

Måltider i Spanien er mere end bare at spise; de handler om at dele, socialisere og nyde. Tapas' små og varierede retter er et unikt kulinarisk eventyr, der passer perfekt til hyggelige, intime sammenkomster og livlige, større gruppeudflugter. Denne fælles ånd opleves bedst under lange frokoster eller sene middage, hvor samtalerne flyder frit, hvilket giver en autentisk ramme for at øve sig i spansk.

4. Sport

Den spanske fodbold er ikke bare en sport, det er en livsstil. Spaniernes kærlighedsaffære med spillet er en fantastisk måde at dykke ned i den spanske kultur på, komme i kontakt med lokalbefolkningen og naturligvis forbedre sine sprogfærdigheder gennem kammeratskab. Sangene, jublen og diskussionerne omkring fodbold skaber et miljø, hvor eleverne kan lære at tale spansk, fodboldspecifikt ordforråd og lokal slang.

Det er ligegyldigt, om du spiller fodbold, overværer en live-kamp eller deltager i diskussioner på en lokal bar. Når du engagerer dig i spansk fodbold, bliver du en del af det lokale liv, og det er både spændende og lærerigt.

Hvis fodbold ikke er noget for dig, skal du ikke bekymre dig. Der er masser af alternativer at udforske, f.eks. basketball (Spaniens næstmest populære sport), vandreture, cykling og vandsport.

At lære et sprog, hvor det tales af de lokale, bringer dig ud over klasseværelset. Når du fordyber dig i landet, blandes daglige interaktioner, kultur, mad og sport til en smuk kombination af løbende lektioner. Når du overvejer dit eget spanske eventyr, så husk: Målet er ikke bare at lære sproget, men at leve det.

Buen Viaje!

Lær spansk i SpanienLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op