Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

Interview: Dennis rejste til Canada efter GUX

Interview: Dennis rejste til Canada efter GUX

Dennis på 21 år fra Ilulissat, Grønland rejste til Canada med to venner på et studieophold. De havde ingen planer efter GUX, så de ville gerne tage en pause i deres studier og rejse til Canada sammen. De valgte derfor at læse i Canada for at blive bedre til engelsk, og for at få nogle fede oplevelser.

Vi har taget en snak med Dennis om hans rejse og om hvordan det var at læse i Canada. Han håber på, at kunne inspirere andre til at tage springet ligesom han selv gjorde.

Fortæl lidt om dig selv

Mit navn er Dennis Poulsen, jeg er 21 år gammel og er opvokset i Ilulissat på Grønland. I min fritid har jeg mange interesser, men jeg dyrker rigtig meget sport såsom fitness, fodbold og løb. Derudover er min hobby at redigere videoer og at tegne. Derudover er jeg lige blevet færdig med at læse i Canada.

Hvor var du på studieår i udlandet og hvorfor lige denne destination?

Jeg var i British Colombia, Canada. Efter at jeg var færdig på GUX i Aasiaat havde jeg ikke nogen planer, og var derfor ret åben for hvad jeg skulle lave. Jeg snakkede med to af mine klassekammerater om, hvad de skulle lave efter GUX.

De fortalte mig, at de ville til Canada, og da jeg elsker at rejse tænkte jeg ”Hvorfor ikke, det kunne da være spændende at læse i Canada”. Efter jeg havde snakket med mine venner om Canada begyndte jeg at spare penge sammen, og et halvt år efter rejste jeg til Canada.

“Jeg spillede fodbold med det lokale fodboldhold, som var virkelig fedt.”

Hvordan var det at bo i British Colombia?

British Colombia var en helt fantastisk by, jeg har aldrig oplevet noget så specielt. Naturen var meget smuk, og noget helt andet end det jeg havde set på Grønland. Byen rummede en hel masse forskelligt, så man kedede sig aldrig. De lokale i British Colombia var virkelig flinke og imødekommende.

Hvordan var at gå på EF skolen?

Skolen var rigtig god. Lærerne var virkelig gode til at undervise og lære fra sig, som gjorde undervisningen spændende. Mine klassekammerater var også rigtig flinke, og alle var gode til at hjælpe hinanden, hvis man havde svært ved noget. Underviserne var også gode til at tage tingene et i langsomt tempo, hvis der var nogle som havde udfordringer. At læse i Canada var en rigtig fed oplevelse.

Beskriv en typisk dag på dit sprogkursus?

Jeg boede hos en værtsfamilie, som var flinke og rare mennesker. Efter jeg var vågnet om morgenen, gik jeg ned i køkkenet og spiste morgenmad, og så gjorde jeg mig klar til at tage i skole. Jeg skulle tage en bus til skolen, men den gik direkte, så det var ret nemt.

Da jeg fik fri fra skolen, tog jeg typisk ud og spiste noget mad, eller gik en tur i byen og opdagede nye spændende steder i British Colombia. Efter en lang dag tog jeg hjem til min værtsfamilie, hvor vi spiste aftensmad sammen. Efter vi havde spist løb jeg typisk en tur, og så slappede jeg af bagefter.

“Jeg vil gerne takke EF for denne oplevelse, og alle de gode minder jeg har fået.”

Hvad lavede du i din fritid, mens du var afsted?

Jeg spillede fodbold med det lokale fodboldhold, som var virkelig fedt. Jeg fik venner fra lokalområdet og fik en endnu dybere forståelse af den canadiske kultur. Hvis jeg ikke spillede fodbold, gik jeg en tur rundt i byen med mine to venner fra Grønland.

Hvordan har du udviklet dig mest, mens du var afsted?

Jeg er først og fremmest blevet bedre til engelsk. Jeg kan også mærke at mine kommunikationsevner er blevet meget bedre, og jeg er blevet sikker i mit engelske. Det er helt klart det, som jeg vil tage med mig fra mit studieår, da jeg kan bruge det i min fremtid.

Udover at mit sprog er blevet bedre er jeg også blevet bedre til at socialisere mig. Jeg gad normalt ikke at snakke med fremmede folk og undgik det gerne. Men efter jeg er kommet hjem fra mit studieophold, har jeg ingen problemer med at snakke med fremmede mennesker, og jeg synes faktisk, at det er rigtig hyggeligt.

Har du mødt nye mennesker og kulturer udover den i British Colombia?

Mine plejeforældre var filippinere, og de var rigtig søde, og deres kultur var meget spændende at få et indblik i. Min værtsfamilie hjalp mig også med at foreslå aktiviteter, jeg kunne lave med mine venner. Det var fedt at få lokale råd til hvad man kunne lave i British Colombia. Derudover lærte jeg folk at kende fra Tyskland, Schweiz, Spanien og Colombia, som jeg gik i klasse med.

Hvad er dit bedste tip til andre, der overvejer et studieår i udlandet?

Man skal være parat. Det er jo et andet land man skal besøge. Det kan være hårdt den første uge, men man vænner sig hurtigt til de nye omgivelser. Jeg havde det rigtig sjov og vil ikke være foruden min tur. Jeg vil gerne takke EF for denne oplevelse, og alle de gode minder jeg har fået.

 

 

Vil du også gerne læse i Canada?Læs mere

Del denne artikel

Seneste artikler fra Livet som studerende