Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

Her bør du fejre St. Patrick’s Day

Her bør du fejre St. Patrick’s Day

Det er den bedste tid på året! St Patrick’s Day er lige rundt om hjørnet, og vi har udvalgt seks af de fedeste byer at male gaderne grønne i frem til den 17. marts. Så børst din leprechaun-hat af og lad din indre irer frem, mens du nyder det legandariske drikkegilde.

1. Dublin

Naturligvis er den irske hovedstad epicentret for den globale fest, St. Patrick’s Day. Byen kan bryste sig af at have en af de mest farverige St. Patrick’s Day-parader i hele verden. Flotte vogne snor sig gennem bymidten og underholder over 500.000 festdeltagere. Paraden er den del af Dublins firedagelange festival (fra 14.-17. marts), hvor der er masser af øl, whiskey, lege og gratis livemusik. Du kan også deltage i ”Greening of the City”, hvor 17 af Dublins mest ikoniske bygninger lyser i den emerald-grønne farve.

2. New York

Der er ingen steder, man fejrer St, Patrick’s Day som i The Big Apple. Over 150.000 mennesker deltager i den ældste og største St. Patrick’s Day-parade i USA. Og traditionen med paraderne startede faktisk hele 14 år før Uafhængighedserklæringen blev underskrevet. I dag samles to millioner tilskuere langs Fifth Avenue. Andre steder i byen finder du en rar atmosfære med barer fyldt med irsk entusiasme.

3. Buenos Aires

Der er altid fest i Buenos Aires, men når St. Patrick’s Day kommer til den argentinske hovedstad bliver det endnu mere vildt. Byen er stolt af dets irske forfædre og holder de fedeste St. Patrick’s Day-fester i hele Sydamerika. Ti blokke i hjertet af byen omdannes til et Guinness-drevet, grønt eventyrsland. Plaza San Martin er det helt rette sted at være. For her kulminerer byens parade, mens aftenens løjer begynder.

4. Chicago

The Windy City bliver også grøn i denne uge. Over 18 kg grønt farvestof bliver nemlig brugt til at trylle den grumsede Chicago River om til en skinnende emerald-strøm. Det er en tradition, der går helt tilbage til 1961. Chicagos downtown-parade er en af de største i USA og fejrer dets 61-års fødselsdag på 14. marts 2015. Ud over den tretimerlange parade nyder byens muntre befolkning irske kulturer helt frem til udgangen af marts.

5. Boston

Bostons store nummer af irske efterkommere gør byen til en af verdens bedste steder for St. Patrick’s Day-fejringer. På søndagen før St. Paddy’s Day er South Boston (også kendt som Southie) vært fra en række livlige parader, der inkluderer traditionelle marchorkester fra flere steder i USA. Og du kan også tage på en af byens irske barer og have alle de vigtige ingredienser på en uforglemmelig dag.

6. London

Londons legendariske natteliv når sit højdepunkt på St. Patrick’s Day med et kalejdoskop af nationaliteter fra hele verden, der sammen bruger en hel dag på at feste. På søndagen før den 17. marts er der en 2,4-kilometerlang parade med farverige vogne og marchorkester, der snor sig forbi vartegn som Whitehall, Piccadilly Circus og Nelson’s Column i Trafalgar Square – som også er vært for dagsfestivalen.

Billeder af April Aceto, Flickr / Creative Commons

Oplev St. Patrick's Day i Dublin med EFLær mere her

Del denne artikel

Seneste artikler fra Rejser