Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

Gemmeleg i Wal-Mart, Farmers Day og Halloween på kirkegård i Nebraska

Gemmeleg i Wal-Mart, Farmers Day og Halloween på kirkegård i Nebraska

Katja har været et år på high school i Nebraska, hvor hun oplevede, hvordan det var at gå på en rigtig amerikansk skole. Hun fortæller blandt andet om sin fantastiske værtsfamilie, og hvordan hun har fået venner for livet.

Hvorfor valgte du at tage på High School?

Jeg kan godt lide at rejse, og jeg tænkte, at i stedet for at tage på ferie i USA, kunne jeg tage på et High School Exchange Year. Jeg ville gerne opleve, hvordan det var at gå på en rigtig amerikansk skole og samtidig opleve andre kulturer. Det var første gang, jeg rejste alene uden familien, men det var okay, fordi man ved jo, man kommer hjem igen.

Hvordan var din værtsfamilie?

Det var en stor værtsfamilie, men de var helt fantastiske, og det var bare så hyggeligt at være der. Vi havde altid travlt i weekenderne, men det synes jeg var super fedt, fordi jeg dermed oplevede mange forskellige ting. Jeg kom i hvert tilfælde ikke til at kede mig, mens jeg var der. Jeg skrev meget med min værtsfamilie, inden jeg ankom – især med min værtsfar. Det synes jeg var rart, da jeg kunne stille dem de spørgsmål, jeg havde.

Hvordan så en helt normal dag ud for dig?

Jeg stod op, gjorde mig klar, og derefter blev jeg kørt i skole af min værtsmor. Dernæst havde jeg undervisning, og derefter havde jeg halvanden til to timers sport, hvorefter jeg tog hjem. Jeg fik prøvet lidt forskelligt på skolen – blandt andet volleyball og atletik. Skolen var lille, så jeg kunne prøve at være med i de forskellige klubber på skolen som for eksempel drama. Man kom til auditions for de forskellige roller, og alle kunne melde sig til. Man kunne også være med bag om scenen som crew. Der hjælper man for eksempel med makeup, hår, scenerne osv. Når jeg kom hjem, lavede jeg lektier. Hvis jeg ikke havde sport efter skole, var jeg sammen med mine venner og vi tog for eksempel ud at spiste eller var sammen hjemme hos hinanden.

Hvordan var undervisningen og skolen?

I starten var det svært, fordi det hele forgik på engelsk. Men min lærer var der altid til at hjælpe mig og var rigtig sød mod mig. Jeg kom selv hurtig på samme niveau med de andre i klassen, og selvom jeg begik et par fejl, så grinte de andre bare på en kærlig måde. Ikke så meget af fejlen, men på grund af den accent, jeg har. Jeg startede med at have en britisk accent. De andre fra klassen ville gerne høre, hvordan jeg udtalte sproget, og skulle prøve at sige nogle forskellige ord med en amerikansk accent. Så jeg var ikke bange for at sige noget, for de andre var meget forståelige overfor, at engelsk ikke er mit modersmål.

Hvad synes du var det bedste ved din tur?

Helt klart Halloween og Thanksgiving. Halloween var rigtig hyggelig sammen med min værtsfamilie. EF planlagde også at vi kunne komme og skære græskar. Jeg tog også på en gård med nogle venner, hvor vi så mange uhyggelige ting. Min veninde holdt en Halloween overnatning, hvor vi tog på kirkegårde, og det var rigtig uhyggeligt! Til Thanksgiving var det rigtig amerikansk familiehygge. Vi var omkring 20 mennesker. Vi fik spillet en masse kortspil. Jeg lærte dem at spille krig, så det gik meget af tiden med.

Hvordan føler du, at du har udviklet dig?

Jeg er blevet bedre til at snakke med mennesker, jeg ikke kender. Man er ligesom tvunget til at snakke med andre mennesker, når du ankommer til et nyt land. Jeg trækker mig ikke tilbage mere. Jeg er blevet mere åben overfor andre og ikke lige så genert. Mit engelsk har selvfølgelig også udviklet sig ekstremt meget.

Hvad var det skøreste, du oplevede i løbet af dit ophold?

Midt på året var der Farmers Day, hvor nogle elever mødte op på skolen i landmandstøj og kom kørende i traktor. Det var så mærkeligt, men også helt vildt sjovt. Efter skole kunne man få lov til at få en køretur i deres traktor.

Hvad var det bedste ved at være på High School?

Det er helt klart menneskerne, man lærer at kende. Man fatter ikke, når man er der, at man kun har kendt hinanden i så kort tid. Vi har også allerede aftalt, at jeg kommer og besøger mine venner næste år. Og de besøger mig her i Danmark. Jeg skriver også stadig med mine venner, også selvom der er stor tidsforskel. Jeg kunne også rigtig godt lide den smukke natur, der er i Nebraska.

Hvad er dit råd til andre som gerne vil på High School?

Mit råd vil være, at folk bare skal sige JA! Ja til alt fordi man får så mange fede oplevelser. Om det så bare er en tur til McDonald eller en tur til supermarkedet. Vi tog blandt andet til Wal-Mart, hvor vi legede gemmeleg. Vi håbede på at medarbejderne ikke opdagede det og smed os ud. Det var rigtig sjovt.

Hvorfor valgte du at rejse med EF, og vil du anbefale andre at rejse med EF?

Det gjorde jeg, fordi EF har rigtig meget erfaring, og de ved hvordan, de skal håndtere alle de elever, de har. EF støtter dig virkelig hele vejen, og de er virkelig hjælpsomme. Hvis du har problemer, så er der masser af kontaktpersoner, du kan kontakte, som nok skal hjælpe dig. Så jeg vil helt klart anbefale andre at rejse med EF. Jeg har kun oplevet gode ting med EF.

Vil du selv opleve den amerikanske High School Spirit?Bestil din gratis brochure her

Del denne artikel

Seneste artikler fra De studerende fortæller