GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Fra Grønland til Canada – Med Irena på sprogeventyr

Fra Grønland til Canada – Med Irena på sprogeventyr

Irena er 21 år og er fra Aasiaat i Grønland, hvor hun har gået på GUX Aasiaat. Da vi snakkede med Irena var hun 5 måneder inde i sit 9 måneders ophold i Victoria, Vancouver Island i Canada med EF. Hendes store drøm er at blive veterinærsygeplejerske. Problemet er bare, at man skal være god til engelsk for at kunne komme ind på veterinæruddannelsen. Derfor tog Irena Canada for at forbedre sit engelsk og samtidigt opleve en anden kultur, end den hun er vant til hjemme i Grønland.

Det er egentlig på grund af hendes veninde, at valget faldt på Victoria i Canada. Hendes veninde havde nemlig planlagt en tur dertil, og Irena besluttede sig for at tage med hende for at få en fed oplevelse sammen med sin veninde. Og samtidig kunne hun så forbedre sit engelsk. Hun bor hos en værtsfamilie, hvor hun elsker at være. De hygger og spiller kort – og spiser fastfood hver fredag.

”At gå på en EF skole er sjovt, og man lærer nye ting hver dag.”

En typisk dag for Irena består af skole enten om formiddagen eller eftermiddagen. Hvis hun har skole om formiddagen, bruger hun eftermiddagen med sine nye venner i downtown eller uptown Victoria. Og på de dage hun har skole om eftermiddagen, nyder hun at kunne sove længe. I weekenden vasker hun tøj og slapper af, men det bliver også til en tur på natklub en gang imellem med sine nye internationale venner fra skolen.

Udover eleverne på skolen har Irena også mødt lokale folk. Hun har derfor fået en masse forskellige indtryk af den canadiske kultur. Men det er ikke kun canadiere, hun møder i Victoria. Byen byder på folk fra hele verden, som gør, at hun også får andre kulturindtryk og dermed bliver klogere på hele verden og ikke kun Canada.

Hendes bedste råd til dig, der overvejer et studieår i udlandet: ”Hvis du vil forbedre dit sprog eller opleve en ny kultur, så skal du studere i udlandet.”

Vil du også med EF til Vancouver Island?Læs mere her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op