GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

EF taler med… 2012 Global Intern Maria Chiara

EF taler med… 2012 Global Intern Maria Chiara

Maria er kogebogs-entusiast og wannabe boligindretningsekspert født i det smukke Padova i Norditalien. Ved første øjekast virker hun en anelse genert, men hvis du kommer lidt under den cool italienske overflade, finder du en en varm, venlig og snaksalig sjæl. Nu bor hun i Milano og arbejder som TV-produer for et reklamebureau, og har taget tid ud af sit stramme skema til at tale med os om sine erfaring som EF Global Intern i 2012.

Q: Det er et par år siden din Global Intern praktikophold sluttede. Når du kigger tilbage, hvad syntes du så bedst om?

A: Jeg elskede mine rejsekammerater og de mennesker jeg mødte. Jeg efterlod et lille stykke af mit hjerte hvert sted jeg besøgte, og det er nu spredt over hele verden. Jeg elsker at have så mange internationale venner; det er ligesom at have tusind bevidstheder og to tusind øjne, der hver tænker og ser på forskellige måder, der komplimeterer hinanden.

Q: Hvad var din mest uforglemmelige oplevelse som Global Intern?

A: Et øjeblik, som virkelig brændte sig fast var en solnedgang, som vi oplevede på stranden i Santa Barbara. Jeg var sammen med Ayu og Mariana, to af mine fantastiske rejsekammerater, og jeg bad dem kigge ud mod havet for at se solen mens jeg filmede. Helt spontant begyndte de at sige sjove ting og jeg dokumenterede selvfølgelig det hele. Situationen var helt simpel og alligevel så følelsesladet.

Q: Hvilke nye kompetencer fik du under praktikperioden?

A: Jeg lærte virkelig hvad det betyder ”at dele”. Alt fra at vælge et sted at spise middag til at beslutte hvordan man opstiller og når et fælles mål. Jeg var nødt til at overvinde min generthed, booste min selvtillid og samarbejde med folk jeg knap nok kendte. Jeg lærte at sætte mit ego til side, at gøre plads til andres tanker og vigtigst af alt: at kaste mig frygtløst ud i hvad som helst.

Q: Du er nu TV-producer i Milano. Tror du at din praktikperiode har hjulpet dig på vej til dét?

A: Ja, særligt de kompetencer som jeg har fået i praktikken. I nutidens forreningsliv er der særligt to egenskaber, som er efterspurgte: mod og evnen til at arbejde i teams. Min tid som Global Intern har hjulpet mig til at udvikle disse egenskaber videre.

Q: Hvis du fik chancen, ville du så være Global Intern igen? Hvorfor eller hvorfor ikke?

A: Svaret er klart ja! Og jeg vil anbefale det til alle af samme årsag. Jeg vil ikke gentage mig selv, men det er en helt unik og berusende oplevelse, som du risikerer at blive helt afhængig af. Du får muligheden for at rejse, men det er lige så meget et arbejds-eventyr. Det er sjældent at kunne samle alle disse elementer: sjov, arbejde, eventyr. Som min ven, Mariana ville sige: ”hvem ville ikke gerne prøve dét?”.

Vil du være EF Global Intern?Ansøg i dag
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op