Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

Derfor skal du lære engelsk i Sydafrika

Derfor skal du lære engelsk i Sydafrika

Har du bestemt dig for at studere engelsk i udlandet, men du ved stadig ikke hvor? Sydafrika er måske ikke på toppen af listen – men det burde det være. Et land med frodige landskaber og utrolig natur med en kompleks historie, som har efterladt sit mærke i arkitekturen, maden og sprogene (der er 11 officielle sprog). Det er et unikt og spændende sted at lære engelsk. Her er grunden til, hvorfor du burde studere engelsk i Sydafrika:

Forskellighedsfaktoren

Det er ekstremt almindeligt at høre studerende tale om deres ophold i USA, Australien Storbritannien. Men Sydafrika er forblevet et relativt afdæmpet valg, når det kommer til at studere engelsk i udlandet. At studere engelsk i Sydafrika sætter hak ved alle punkter, hvis du ønsker – spændende byer, gode kurser, fantastisk udendørs liv, godt klima – med den ekstra bonus af at være et mindre oplagt destinationsvalg.

Klimaet

Studerende fra varme klimaer vil ikke have det svært ved at tilpasse sig klimaet i Sydafrika – og besøgende fra det kolde nord vil byde ændringen velkommen! At studere i Sydafrika vil ikke kræve, at du får et helt nyt klædeskab af jakker, sko og skiundertøj. Det gør pakningen og forberedelserne lettere. (Glem dog ikke dit badetøj, hvilket bringer os til det næste punkt!)

Strande i massevis

Ingen kan argumentere imod Sydafrikas betagende strande. I Western Cape kan du se afrikanske pingviner ved Boulders Beach, betragte mennesker, der går forbi og nyde en eftermiddag ved de hvide strande og det blå vand ved de fire Clifton Beaches. For fugleliv, hvaler, delfiner og naturskønne bjerge, tag forbi Hawston Beach.

Sydafrikansk slang

”Now”, ”now now” og ”just now”. Hmm, hvornår præcist? (Fortæl os, hvis du forstår forskellen efter dit ophold!) Sydafrikansk slang har stærke forbindelser til hollandsk, såvel som forbindelser til landets andre officielle sprog. Det er ofte eklektisk, finurligt og meget bogstaveligt. Tænk cirkler for rundkørsler og robotter for trafiklys. Andre udtryk at tilføje til din must-use liste er braai (barbacue), boet, bra, bru, chommie, china, og cuz (bror, ven, mate), ag man! (arh mand, brugt til at udtrykke chok, overraskelse, tilbagetrædelse eller irritation), domkop (dumarian), is it? (er det virkelig sådan?, ofte brugt i samtaler), jol (en fest), skinner (sladder) og lekker (smagfuldt, godt).

Cape Town

Klemt inde mellem Table Mountain og havet, er Cape Town virkelig smukt. Meget kosmopolitisk med et rigtig godt natteliv, fantasktiske madmarkeder, weekend road trips i massevis – Cape Towns multikulturelle indflydelse fra dets tyske, indonesiske, britiske, franske og hollandske historie er håndgribelig. Udvekslingsstuderende er (forståeligt nok!) tiltrukket af dets fusion af moderne, victorianske og edwardianske arkitektur; tøjmarkeder; street food og cafékultur; og finurlige nabolag – alle med bjerge i baggrunden og frynset med en betagende kystlinje.

Ekstremsport

Scuba diving, gå hjem: Sydafrika er landet for shark cage diving, en aktivitet, der helt bestemt ikke er for sarte sjæle, som fungerer præcis, som det lyder. (Vil du prøve det? Tag ud til Gansbaai på West Cape, også kendt som verdens White Shark hovedstad). Andre vandsportsgrene, der er værd at prøve, er wind boarding, kiteboarding, parasaling og sea kayaking. Mens dem, der foretrækker deres ekstremsport med et gran af højder, kan prøve bungee jumping på verdens højeste kommercielle bungee bro: Bloukrans Bridge’s 216 meter drop.

Værdi for pengene

Priser for leje, mad og transport er generelt overkommeligt i Sydafrika, når man sammenligner med andre engelsktalende lande, inklusiv deres naboer i den sydlige hemisfære, Australien og New Zealand. Dette betyder, at dit budget vil række længere – hvilket giver en gladere bankkonto (og måske eller længere ophold?).

Tag på en surfing safari…

Erfarne surfere retter deres boards mod Eland’s Bay, omkring tre timer fra Cape Town, eller til de ildevarslende grotter; kun tilgængelig via båd og en af verdens Big Wave spots. Surfere på alle niveauer vil finde passende bølger ved Jeffrey’s Bay (med de finurlige navne Salad Bowls, Supertubes, Boneyards og Kitchen Window surf spots), Durban (prøv Dairy Beach), og Muizenberg (en af National Geographics top 20 surfer byer).

… eller en almindelig en!

“Sydafrika” og “safari” er alle synonymer og Kgalagadi og Kruger er landets bedste valg. Kgalagadi er mindre tætbefolket med dyreliv, selvom det er et perfekt sted at spotte store katte og rovfugle. Kruger er passende for the Big Five (løve, leopard, næsehorn, bøffel og elefant), og tilbyder ekstra observationer af krokodiller og flodheste, og mindre kendte, dog regelmæssig spottede aardvarks, hushbabies, pangolins, aardwolves og wild dogs.

Studér engelsk i Sydafrika med EFLæs mere

Del denne artikel

Seneste artikler fra Sprog