GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Daniel spiller fodbold i England med EF

Daniel spiller fodbold i England med EF

Daniel fra Danmark er lige nu på udveksling i England, hvor han har fået lov til at spille fodbold på et højt niveau. Vi har mødt ham til en snak om hans fodbold, og hvordan det er at være på udveksling i England.

Hvorfor valgte du at tage på High School?

Der er flere grunde til, at jeg valgte at tage på High School. Den første grund er, at min kusine har været på udveksling i USA, og hun var virkelig glad for det. Den anden grund er, at jeg ikke er så god til engelsk. Derfor tænkte jeg, at det ville være en god ide at tage til England og få lært noget engelsk. Jeg var egentlig ikke nervøs måneden op til den 19. august, for jeg tænkte ikke rigtig over det. Min mor spurgte, om jeg ikke glædede mig. Selvfølgelig gjorde jeg det, men jeg vidste ikke, hvad jeg skulle forvente. Men da jeg så ankom min første dag på campus, kunne jeg godt mærke, at jeg var nervøs. Da jeg fik pakket ud og gik ud af værelset, fik jeg en god følelse. Der gik det virkelig op for mig, at jeg skulle være i England i et helt år.

Hvordan er din værtsfamilie?

De er så fantastiske. Vi trives rigtig godt! Vi har nogle rigtig gode snakke, og vi har et godt fællesskab. De har to drenge på 14 og 19 år. Udover mig har de også to andre udvekslingsstuderende; en dreng fra Tyskland og en pige fra Italien.

Hvordan ser en helt normal dag ud for dig?

Jeg står op, og så tager jeg i skole. Når skolen er færdig omkring kl. 15, tager jeg hjem og spiser, og derefter tager jeg til fodbold. Vi spiser ikke altid sammen i værtsfamilien, da vi har meget at lave, og det er de helt okay med. Om aftenen snakker vi enten sammen og har nogle gode samtaler, og ellers ser vi for eksempel en film.

Hvordan er undervisningen?

Undervisningen på skolen er rigtig god. Det er ret svært i starten, men det også fordi, jeg ikke er den bedste til engelsk. Så selvfølgelig var det anderledes end i Danmark. Det er jo et helt andet niveau de er på, men så længe man bare gerne vil det, så er det ikke umuligt. Det er jo derfor man er kommet; for at lære noget, og det føler jeg i hvert fald, at jeg gør.

Går du til nogle former for sport?

Jeg går til Fodbold i Tamworth, hvor jeg er på førsteholdet. Jeg er faktisk den yngste på holdet (16 år). Den yngste ud over mig er 23 år, og ellers er de ældre. Jeg vil komme til at spille nogle kampe, og jeg har mulighed for at tjene penge på det. Det er en rigtig god mulighed at få spillet fodbold i et andet land, for det er alligevel ret anderledes end i Danmark. Udover fodbold træner jeg også i fitness, men fodbold er mit primære fokus.

Oplevede du, at det var anderledes at spille fodbold i England i forhold til Danmark?

Ja, det var anderledes. Det var på en måde mere hårdt og kontant i forhold til Danmark. Man lærer meget mere, og man lærer en masse nye ting. Du kommer virkelig til at udvikle dig på en anden måde. Jeg har vist overfor mig selv, at jeg kan det her. Så jeg vil helt klart anbefale andre fodbolddrenge at prøve det samme, for det er noget helt andet herovre. Det er bare med at springe ud i det.

Hvilke aktiviteter laver du ellers?

Ikke noget indtil videre. Jeg er dog blevet tilbudt at spille skolefodbold, som er lige efter skole. Man kan også prøve at spille Rugby, men det er personligt ikke noget for mig. Jeg holder mig til fodbold. Men hvis man er en sportsfyr, så synes jeg, man helt sikker skal prøve rugby, for det er jo en cool sport – og så det er gratis.

Hvad er det bedste ved at være på High School?

Det er helt klart de venner man får. Helt fra begyndelsen på campen fik jeg venner, som jeg fik en virkelig god kontakt til. Når man snakker med de andre elever fra skolen, føler man, at man kommer til at kende byen meget mere, for de ved jo det hele. Jeg får inspiration fra dem, især når jeg hører dem snakke engelsk – man får det ind under huden.

Hvad er det vildeste, du har oplevet?

Det vil nok være, at jeg ikke forudså, hvor svært det ville være at sige farvel til dem på camp. Det var virkelig de bedste 14 dage i mit liv. Campen er 100% noget, man skal opleve. Det er så godt! En af grundene til at jeg vil være ambassadør er de fantastiske ambassadører, der var på campus. Vi havde et rigtig godt forhold til hinanden. Det var også rart, at man kunne snakke privat med dem. Man følte, at man ikke bare var endnu en elev. De fik virkelig én til at føle sig speciel. Og det er helt klart noget jeg gerne vil bringe videre. Så andre fremtidige elever kan have en at snakke med og føle sig trygge.

Hvordan føler du, at du har udviklet dig?

Da jeg var på campen var mit engelsk ikke så godt, men allerede nu er jeg blevet bedre til engelsk. Efter at have været på camp i 14 dage og ankom til min værtsfamilie, sagde de ”Wow, du er blevet god til engelsk”. Jeg havde snakket med dem hjemme fra Danmark af, så de vidste godt, jeg ikke var så god til engelsk. Jeg tænkte egentlig ikke over, at jeg var blevet bedre til engelsk, mens jeg var på camp, for jeg havde bare nydt camp livet. Da jeg var hjemme hos en af mine engelske venner, sagde familien også ”du er god til engelsk”. ”Tak!” sagde jeg. Det har virkelig givet et boost til en ens selvtillid, især når man altid har været dårlig til engelsk.

Hvorfor valgte du at rejse med EF?

Det var faktisk min mor, som havde hørt om EF fra andre i familien. Så vi tænkte, det var en god mulighed. Vi havde en god kommunikation med EF, de svarede på alle de spørgsmål vi havde, og når vi var til møde med EF, gik det hele bare godt. Vi fik en rigtig god følelse omkring at rejse med EF. Jeg vil helt klart anbefale andre unge til at tage på High School i England. Hvis du en dreng og elsker sport, især fodbold som mig, så det bare med at tage afsted. For det virkelig en god mulighed for at udvikle sig på så mange områder, både sprogmæssigt, men også i den sport du elsker.

Hvad er dit råd til andre, som gerne vil på High School i England?

Mit råd vil være ikke at være bange for at savne sin familie. De fleste får hjemve, og det er helt okay. Personligt savner jeg ikke min familie, men det nok fordi, jeg hele tiden laver noget, så jeg tænker ikke rigtig over det. Mit andet råd vil være, at man skal tage så mange billeder som muligt. Også selvom man ikke er den store fotograf. Tag en masse billeder, for det kommer virkelig til at vække minder, når du kigger tilbage på det. Selv når jeg kigger tilbage på de billeder, jeg har taget indtil nu, så tænker jeg på alle de minder, jeg allerede har fået.

Kom med EF til EnglandLæs mere her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op