GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

5 grunde til at lære kinesisk

5 grunde til at lære kinesisk

Personligt synes jeg det kinesiske sprog kan virke utrolig overvældende. For det første er der alt for mange tegn at huske, og for det andet har jeg svært ved at udtale de utallige kinesiske lyse som: “mā, má, mǎ and mà”. Men sproget er faktisk meget mere simpelt end man lige går og tror. Derudover vokser sproget utrolig hurtigt, og der er så mange, som taler det i dag, at det åbner op for en masse nye muligheder for dig karrieremæssigt. Lyder det ikke spændende? Jeg giver dig i hvertfald her 5 grunde til, hvorfor du skal lære kinesisk.

1. 2 milliarder indfødte kinesere

I skrivende stund er der ifølge World o’ Meters 7,6 milliarder mennesker i verden. Blandt dem har 1,2 milliarder kinesisk som modersmål. Det betyder altså, at hver sjette person i hele verden snakker kinesisk. Det er bare meget nemmere at kommunikere med folk på deres modersmål. Derfor kan det hjælpe dig, både personligt og proffessionelt, at lære kinesisk, samt åbne en verden fuld af nye perspektiver.

2. Det er ikke så svært som du tror

Det kan tage lang tid at lære kinesisk, men der skal ikke særlig meget til at opnå et sprogligt niveau, hvor du kan have en samtale kørende. Som jeg nævnte tidligere, er kinesisk et meget tonalt sprog, men det er også et kontekstuelt sprog. Det gør derfor ikke noget, hvis du ikke kan ramme den korrekte udtalelse, da sætningens sammenhæng stadig vil kunne forstås. Desuden behøver du heller ikke længere kende alle skriftstegnene. Takket være teknologien kan du snakke kinesisk via email og tekstbeskeder ved hjælp af programmet Pinyin. Det er et standard-system med romaniseret stavning til transkribering af kinesisk. Programmet er netop genialt, fordi det tager  lang tid at skrive de kinesiske tegn. Derfor er der også mange kinesere, som benytter sig af programmet, når de skal skrive.

Det kan være en udfordring at huske alle tegnene, men du behøver kun at kende 2-3.000 tegn for at læse en avis – ja du læste rigtigt, 2-3.000 tegn… Jeg ved hvad du tænker, at huske tusinder af tegn kan virke skræmmende, men det er det samme som at huske et hvilket som helst andet sprog, og hvis du starter med ti tegn om dagen, så kommer du hurtigt igennem dem.

3. Boost din internationale karriere indenfor business og turisme

Kinesisk turisme fylder meget og bliver kun større. Helt fra Vancouver til Ægypten bliver der ansat og trænet personale til at kunne servicere den stigende del af kinesiske turister.

I erhverslivet skaber Kinas voksende middelklasse en bølge af nye forbrugere og et detailmarked, der er klar til ekspansion. Vil du være klar med sprogfærdigheder som matcher?

4. Oplev kulturen

Den kinesiske kultur er over 5000 år gammel, og det gør kinesisk til et af de ældste stadig talte sprog. Med det sagt har den nuværende civilisation stor indflydelse på kunst og videnskab, selv kinesiske arkitektoniske traditioner bliver stadig respekteret over hele verden. Kinesisk sprog, litteratur, filosofi og politik spiller i dag en stor rolle i de nye globale trends.

5. Udvid din fremtid

Det fører mig videre til det sidste punkt – i øjeblikket besidder Kina den mest magtfulde position i den globale økonomi. Mens mange skeptikere troede, at den kinesiske autoritære kapitalistiske model ikke ville trives, har det vist sig at være forkert. Ifølge Center for Økonomi og Business Research er Kina klar til at overgå USA’s GDP i 2029 – der er ikke lang tid til. Både den indiske og kinesiske ungdom er meget positive omkring, at verden er ved at blive et bedre sted at være. For det første blomstrer deres økonomi netop nu, men de har også stor indflydelse på den teknologiske udvikling – hvilket er med til at forme den fremtidige globale teknologi. Tydeligvis er fremtiden Kina.

Der er altså ikke noget bedre tidspunkt at lære kinesisk på end nu.

Lær kinesisk i ShanghaiLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op