Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

10 grunde til, at New Zealand er det nye fede sted at studere

10 grunde til, at New Zealand er det nye fede sted at studere

Når man planlægger at studere i udlandet på den sydlige halvkugle, er mange studerende fast besluttet på Australien. Men der er en anden top destination: New Zealand. Og ved du hvad? Der er 100% lige så imødekommende, mindeværdigt, smukt og ligefrem Instagramvenligt som hos deres større nabo. Og studiemulighederne er også fantastiske.

Her er bare nogle af grundene til, at New Zealand er ét af de bedste steder i verden at studere engelsk – eller hvad som helst faktisk:

1. To øer, to verdener

New Zealand består af to øer, som har to vidt forskellige personligheder. På Nordøen finder du en studievenlig, international livsstil i skønne Auckland og Wellington, samt rigeligt med steder at opleve den oprindelige Maori-kultur, så som gejserområdet i Rotorua. En yderligere bonus er nordens varmere klima – og de fristende svømme- og dykkerhuller, der følger med.

På den anden side er Sydøen enhver udendørselskers drømmedestination, og kan prale af naturskønne omgivelser, fantastiske vandreruter, samt ski- og oplevelseshovedstaden Queenstown.

2. Sig farvel til ekstremt klima

De, der pakker til Nordøen, kan efterlade deres 15 striktrøjer derhjemme: selvom det er mere lummert end i syden, ligger temperaturen typisk mildt mellem 20-30oC om sommeren og 14-22oC om vinteren. Sydøen er en smule mere intens, dog ikke lige så nådesløs som den nordlige halvkugle. Forvent 1-12oC om vinteren og en gennemsnitstemperatur på 16-22oC om sommeren.

3. Småt og afslappet

New Zealand er cirka samme størrelse som Storbritannien, men har dog et befolkningstal på lige over fire millioner. Det er ikke overraskende, at de lokale er så afslappede – de behøver ikke at løbe rundt med 100 km/t og bruge deres albuer for at komme frem. Kiwi-folket lever et langsommere, sundere liv med en fantastisk work-life-balance.

4. Kiwi-attituden

Udover af være afslappede er kiwi-folket ydmygt, selvforklejnet, morsomt, nede på jorden, loyalt, hjælpsomt, generøst, ikke-konfronterende og har en kollektiv ”kan godt”-attitude, som du helt sikkert vil tage med hjem. (Hvis folket i sig selv ikke er en grund til at give New Zealand en chance, så ved vi ikke, hvad er!)

5. Auckland

Denne New Zealandske by blev for nyligt valgt til at være den tredjebedste i verden, når det kommer til livskvalitet – og vi kan helt sikkert se hvorfor. Auckland er afslappet, imødekommende, sikker og lille nok til at lære hurtigt at kende. Der er talrige kulturelle festivaler i løbet af året, plus god mad, vin, kaffe og et stigende travlt natteliv. Udendørselskende expats elsker at udforske de omkringliggende øer, havne, strande, samt byens 48 ”maunga” (eller vulkanske kegler).

6. Kiwi-engelsk er for fedt

Jep, vi siger det: vi elsker New Zealandsk engelsk. Nyd deres ombyttende vokaler og nye hverdagssprog; så som ”chilly bin” (køletaske), ”cuz/bro” (ven), ”she’ll be right” (det skal nok gå), ”choice” (fedt, fantastisk, tak), ”chur bro” (tak, mand), ”flat tack” (topfart), ”hard case” (en besværlig person), og ”beached as” (strandet et sted).

7. Strande efter strande

Med 15.000 km kystlinje bor de heldige kiwier ikke mere end 128 km fra stranden (og mange meget tættere på). Besøgende fra den nordlige halvkugle, der har hang til et lille vintereventyr ved vandet, skal ikke rejse langt for at få deres strand-fix. Udover skønne steder at surfe, har New Zealands strande noget for enhver smag: tænk på klipper, massive sandklitter, laguner, sort og hvidt sand og varme kilder. Besøg Hot Water Beach på Nordøens Coromandel Penisuela eller kælk ned at sandklitterne på Ninety Mile Beach (som, selvom den ikke helt er halvfems mil lang, stadig er en knockout). Senere kan du teste Abel Tasman National Parks mange strande; så som Medlands Beach, Torrent Bay, Awaroa Inlet og Sandfly Bay.

8. En favorit blandt foodies

Selvom de er nye på den internationale madtour, er New Zealand med helt forrest! Fyld din tallerken med Maori hāngī, pavlova, lam, muslinger, krebs, søpindsvin, kumara søde kartofler og manuka honning.

9. Eventyrsport og udendørsliv

New Zealand er et berømt paradis for de eventyrlystne med bungee jumping, kajakroning, caving, skydiving, zipline, parasailing, off-road kørsel, paragliding, hang gliding, snowboarding og mange flere adrenalinfyldte aktiviteter. De, der foretrækker deres eventyr med fødderne sikkert plantet på jorden, kan vandre på de talrige vandrestier: the Ball Park Crossing, Abel Tasman Coast Track, Whanganui Journey, Milford Track og Routeurn Track – to af landets ”Great Walks” – er bare nogle af dem.

10. Miniferier og cykelvenlige rejser

Der bliver taget 100% hånd om cyklister med New Zealand Cycle Trail (en 2.500 km langt nationalt netværk af cykelstier), inklusiv sektioner så som Sydøens 100 mil lange Otago Rail Trail fra Clyde til Dunedin. Prøv at se på hvaler ved Kaikoura; udforsk Bay of Islands; vandr eller sejl i kajak ved Catlins Coast; bliv forkælet på Waiheke Island; og spis og drik i Marlborough, Hawke’s Bay og Wellington.

Studér engelsk i New Zealand med osLæs mere

Del denne artikel

Seneste artikler fra Livet som studerende