GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

10 grunde til at tage en smart vacation

10 grunde til at tage en smart vacation

Hvis du arbejder i dagens travle Danmark ved du, at arbejdet ikke slutter, når du går fra kontoret. Mobiltelefonen fortsætter med at ringe, og e-mails tikker ind til langt ud på aftenen. Det er virkelig vigtigt, at du ved, hvordan du kan trække stikket og slappe af – men måske endnu mere vigtigt, at du kan gøre det på en smart måde. Et rigtig godt bud er at tage på “smart vacation” – en unik kombination af ferie og studier.

En smart vacation kombinerer et sprogkursus af kortere varighed (eksempelvis 2-3 uger) med en afslappende ferie i en by, som du altid gerne har villet lære at kende, eller en strand-destination, som du altid har ønsket at udforske. Det vil give dig det afbræk, du behøver, men også give dig muligheden til at gøre noget godt for din karriere, ved at forbedre dine sprogkompetencer og udvide din horisont.

Her er de ti bedste grunde til, at det vil være en smart idé at tage en smart vacation.

1. Gør fremskridt i din karriere

I vores globaliserede tidsalder er det afgørende at være verdensborger og i stand til at kommunikere med mennesker fra hele verden. Ved at rejse ud og forbedre dine sprogfærdigheder, vil du opnå bedre chancer for en forfremmelse eller lønforhøjelse hjemme på dit arbejde.

2. Styrk dine jobudsigter

På den anden side, hvis du har planer om at springe ud i en international karriere, er det super vigtigt at lære sprog: det kan åbne muligheder i nye lande og give dig et bredere udvalg af jobs at søge.

3. Boost din præstation

Vores hjerne er som en muskel, og langvarigt arbejde uden pauser slider på den. En lille pause vil give hjernen den pause, som den fortjener – og lidt lette studier (og en masse øvelse) vil sikre dig, at du kommer tilbage til arbejdet med fornyet energi.

4. Øg din kreativitet

At udføre de samme rutineopgaver dag for dag over en længere periode, kan medføre, at din kreativitet tager et dyk. Du kan få de kreative safter til at flyde igen ved at tage en pause, hvor du afprøver en anderledes livsstil i en ny by og får fornyet inspiration.

5. Styrk din fysiske og mentale velvære

Tag et par dage fri og giv dig tid til at oplade batterierne, som er blevet slidt ned af for lidt søvn og for meget arbejde. Både dit mentale og fysiske helbred vil takke dig.

6. Sænk risikoen for nedbrud

Vi har alle set det: den udmattede, overbebyrdede kollega, som kollapser ved skrivebordet, eller vennen, der pludselig bliver nødt til at trække stikket. Det eneste der skal til for at undgå sådan et nedbrud, er at tage lidt pause fra arbejdet og genoplade i en ny, spændende by eller på en smuk strand.

7. Få et skarpere sind

Forskning har vist, at det at lære sprog også forbedrer hukommelse og koncentration, samtidig med at det sænker risikoen for Alzheimers.

8. Få nye forbindelser

Uanset om det er i skolen eller over et glas vin – så vil du komme til at kende ligesindede, hårdtarbejdende mennesker fra hele verden og gå derfra med masser af nye venner og forbindelser.

9. Dyk ned i en ny kultur

At opleve en anderledes livsstil og tilpasse dig nye omgivelser øger din tolerance og åbenhed, og det vil gøre dig bedre til at kommunikere og tage del i fællesskabet .

10. Opdag verden

Du vil ikke kun lære sprog, få nye kontakter og dykke ned i en ny kultur, du vil også opleve en ny by eller strand-destination og tilføje endnu et stempel i dit pas.

Hvor skal din smart vacation gå hen?Find inspiration her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op