Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

10 grunde til at elske Toronto

10 grunde til at elske Toronto

Besøgene i Toronto bliver ofte overrasket over byens størrelse – det er Canadas største by, og er faktisk den fjerde største i Nordamerika. Fra diversitet til fantastiske lokale – her er ti af vores top grunde til at elske Toronto (og selvfølgelig rejse dertil lige med det samme).

1. Super tolerant

Toronto scorer toppoint for deres tolerancekultur. Med mere end 50% af indbyggerne født udenfor Canada, har byen altid været et samlingspunkt for mennesker med forskellige nationaliteter, kulturer, religiøse baggrunde og seksuelle orienteringer. Hvor du spørger os, er det det stærkeste grundlag, der kan være, for en fed by!

2. Stærk nabolagskultur

Mixet af kulturer og nationaliteter er en del af grunden til, at Toronto er blevet kendt som ”the city of neighborhoods” (dansk: nabolagenes by). Hver af Torontos mere end 200 officielle og uofficielle nabolag har deres egen særlige personlighed. Der er Kensington Markets hippie chic, Cabbagetowns Victorianske huse, Annex’s studievenlige vibe og Torontos svar på New Yorks Williamsburg, Leslieville – plus en hel masse andre.

3. Inkluderende mad

Denne diversitet breder sig også gennem Torontos nabolog til byens madscene, som er fyldt med smagfulde, internationale godter. Byen er paradis for koreansk, indisk, srilankansk, tibetansk, italiensk, mexicansk, japansk og kinesisk mad. Men Torontos mad er ikke kun forskelligartet; det er også inkluderende. Byen er også et paradis for middagsselskaber med forskellige diæter og præferencer med en masse økologisk, vegansk, raw, gluten-, sukker- og laktosefri muligheder. Og der er ikke behov for at forklare dine personlige valg!

4. Teater og optrædener

Toronto tilbyder underholdning og kultur alle steder. Med modeshows, forestillinger, teater, dans og storytelling optrædener som noget nyt på kortet (en form for open mic, som involverer sande fortællinger, fortalt af Torontos egne indbyggere, for at få dig til at grine eller græde), vil besøgende finde et sted og genre, der passer til alles smag og interesser.

5. Festival by

Mens Toronto International Film Festival helt sikkert lever op til hypen, så husk, at dette kæmpe event deler scenen med en masse andre events, for at sikre, at der aldrig er et kedeligt øjeblik i kalenderåret. Caribana, en firedagsfestival om caribisk kultur, Toronto Summer Music Festival, Toronto Pride, Luminato, Open Roof Festival og Toronto Fringe Festival er bare nogle få af disse. Vores behårede venner er heller ikke glemt: Der er endda en festival for hunde og deres ejere!

6. Pedaler og fodkraft

Drop lejebilen. Toronto er ekstremt fodgænger- og cykelvenligt med et bykort, der gør det nemt at navigere rundt i. De fleste store monumenter, museer og seværdigheder ligger også tæt på hinanden – et kæmpe plus, hvis du synes, den bedste måde at udforske en ny by på er til fods. Og så er der også PATH, som er byens underjordiske gangtunnel, som er 30 kilometer med restauranter, shopping centre og underholdningsmuligheder med forbindelse til offentlig transport.

7. Toronto Island Park

Toronto Island Park blev grundlagt i 1862 som et fritidscenter for de rige, men er nu et topvalg for alt og alle, hvor de kan slippe væk fra den daglige rutine. Det er sat sammen af 15 bilfrie øer i Lake Ontario. Her vil du finde parker, strande og cykelstier til en afslappende dagsudflugt.

8. Lake Ontario

Én af de fem Great Lakes, Lake Ontario, er en essentiel del af det, der gør Toronto til sådan en fed by. Lige så snart vejret er godt, flokkes de lokale ved kysten til stranddage, cruises, restauranter og markeder. Vil du nyde vandet lidt tættere på? Gør dig klar på at dykke, vandre, stand up paddle eller gå på opdagelse efter gemte strande, grotter og laguner ud fra kysten af denne postkortværdige flod.

9. Byens arkitektur

Et mix af georgisk, industriel og postmoderne design – Torontos arkitektur er aldrig kedelig. Vi giver tommel op til Art Gallery of Ontario, Distillery District, Gooderham Building og de hængende klasseværelse ”pods” i apoteksbygningen. Hvis du er en arkitekturnørd, skal du helt sikkert tjekke dem ud.

10. Terrasse sæson

Med kolde vintre hele vejen rundt, tæller canadiere ned til det øjeblik, hvor det er varmt nok til igen at sætte sig ud på terrasserne. Og Toronto er virkelig gode til terrasser – med rooftops, fortove, gårdhaver, flodbreder og mere indbydende terrasser, som er klar til, at du sætter dig tilbage og slapper af. Online guides til terrasserne og lokale vil helt sikkert dele tips til deres favoritter – og vil helt sikkert gerne tage med dig ud og kickstarte sæsonen.

Rejs med EF til TorontoBestil en gratis brochure

Del denne artikel

Seneste artikler fra Rejser