Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

Togrejse, flyvetur eller roadtrip – de bedste rejsesange

Togrejse, flyvetur eller roadtrip – de bedste rejsesange

Der er få ting der komplimenterer hinanden som rejser og musik. En god sang kan tage dig længere væk end hvilket som helst fly, og derfor findes der et perfekt soundtrack til enhver rejse. Solskin? Så er det tid til California Soul. Regnvejrsdag? Hello Adele. Føler du dig selvsikker? Få noget 24K Magic i luften!

Uanset, om det er en lang flyvetur, et roadtrip eller en togrejse, så medbring disse numre på din næste rejse.

Rejse med fly

1. “Locked Out of Heaven” – Bruno Mars

Dette er mint yndlingsnummer til take off. Det har en hårdtslående bas og drømmende synthesizer-riffs, der blender ind med flyets bevægelser. Det er en fantastisk oplevelse, som kan hjælpe dine tanker væk fra enhver flyskæk, du måske måtte have.

2. “Wonderwild” – Hive Riot

Så snart flyet er kommet op i sin rette højde og du er sikkert i luften, er det tid til at nyde udsigten under sig. Kig ud af vinduet og nyd dette synth-pop mix fra den elektriske duo Hive Riot.

3. “Midnight City” – M83

Når du lander, vil du du sikkert stadig gerne føle dig flyvende (I overført betydning naturligvis). Du har lige været i luften i flere timer, så brug et øjeblik på at fordøje det med denne sang, mens flyet starter sin nedstigning.

Road trips

1. “How Big, How Blue, How Beautiful” – Florence + The Machine

Florence’s kraftfulde vokal i samspil med indie-rock-riffs gør dette album til en god start på ethvert eventyr. Fra åbningsnummeret ”Ship to Wreck”, til det påberåbende ”Mother” vil du have masser af sange at skråle med på når du drøner ud af motorvejen.

2. “Currents” – Tame Impala

Psykedelisk rock er ikke alles kop te, men dette album føles bare rigtigt på alle måder og i alle sammenhænge, jeg kan komme i tanker om. Disse australske rock-fyre har sammensat et album, der vil følge dig fra storbyen til kysten og alle andre steder, du bevæger dig forbi.

3. “Wolfgang Amadeus Phoenix” – Phoenix

Måske er det bare fordi deres sang ”1901” er den perfekte melodi til en bilradio-reklame, men der er noget ved albummet, der fanger nattelivets puls for mig. Jeg kan anbefale det til en lang nattekørsel gennem byer som Paris, Los Angeles, Berlin eller Phoenix (så meta, jeg ved det)

Togrejser

1. “Pure Heroine” – Lorde

Det første album i fuld længde fra denne Kiwi-dronning er praktisk talt skabt til den type rejse, som toge er kendt for. Det har kant og nostalgi, men er afdæmpet nok til at du kan finde dig selv stirre ud af vinduet mens du tænker over meningen med livet.

2. “Funeral” – Arcade Fire

Måske er det den indie-rock-elskende nørd i mig, men dette har altid været et af de albums du kan sætte på, læne dig tilbage og bare nyde. Et godt valg til en afslappende togtur, og du kan endda fange et par franske gloser på numrene “Haiti” og “Une Année Sans Lumière”.

3. “Loner” – Sucre

Enhver sang af Sucre er det oplagte valg til en visuelt betagende togtur. Denne EP betsår bare af 5 numre, men slår en magisk stemning an. Jeg kan anbefale det til en tur gennem ørkenen eller rejsen langs enhver bjergstrækning.

Vil du lytte til disse albums og meget mere? Check min playlist på Spotify.

Lad musikken inspirere din rejseStuder i udlandet

Del denne artikel

Seneste artikler fra Kultur