GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Thanksgiving traditioner for begyndere

Thanksgiving traditioner for begyndere

Der findes mange forskellige Thanksgiving traditioner og det kan være svært at finde rundt i.
Thanksgiving – der bliver fejret den fjerde tirsdag i november – er årets højdepunkt. Alle julesangene forsøger ellers at fortælle os noget andet, men der findes virkelig ikke noget bedre end at udvise taknemlighed for alt det du har i dit liv, at samles med dem du elsker allermest, og spise græskartærte til du segner.

Thanksgiving traditionen startede med at pilgrimmene afholdte et gilde for at fejre deres første høst i Den Nye Verden (Amerika). Selvom helligdagen i bund og grund er amerikansk (canadierne holder også Thanksgiving, bare på en anden dag), så kan du let deltage i festlighederne, hvis du blot har styr på de væsentligste traditioner.

FUGLEN SKAL I FOKUS

Kalkunen skal være en central del af dit festmåltid – uanset om den er stegt, grillet eller frituresteget. Husk på at det som regel tager flere timer at lave sådan et festmåltid, så sørg for at du starter i god tid. Også med tilbehøret.

TILBEHØR TÆLLER OGSÅ

Det er ikke rigtig Thanksgiving uden cornbread stuffing, green bean casserole, kartoffelmos, tranebærsauce og æbletærte. Med en masse vaniljeis (du kan finde nogle af de klassiske opskrifter her). Du må virkelig heller ikke glemme græskartærten – den er et must!

LAV TRANEBÆRSAUCEN DERHJEMME

Det her er muligvis den sauce i verden, der er lettest at lave. Bland 200 gram sukker, 200 milliliter vand og 1000 gram tranebær sammen i en gryde og kog det i 10 minutter. Server den kold (og imponer alle).

SÆT JULEMUSIKKEN PÅ

Thanksgiving markerer den officielle start på julen – og derfor er det mere end okay, at spille Wham’s Last Christmas for fulde drøn.

VÆR TAKNEMMELIG

Thanksgiving handler om taknemmelighed. I min familie skiftes vi til at fortælle om en ting eller en hændelse, som vi har været taknemmelige for i det forgangne år. Det er altid ret følelsesladet, men det bringer os tættere på hinanden på en dejlig måde. Og husk lige at det også er en del af traditionen at afslutte dagen med mad-koma, fordi du har spist aaaaalt for meget.

Oplev ThanksgivingLær mere lige her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op