GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

12 måder at gøre din studierejse til udlandet mere miljøvenlig

12 måder at gøre din studierejse til udlandet mere miljøvenlig

Som mennesker, der lever på denne planet, er det op til os alle at hjælpe med at holde vores hjem i god stand. At håndtere klimaændringer på globalt plan er et job for regeringer og videnskabsmænd, men der er måder som vi almindelige mennesker kan hjælpe med. Der er et stigende antal beslutninger, vi kan træffe for at minimere vores indvirkning på jorden, herunder ting du kan gøre mens du rejser og studerer i udlandet. Nøglen til svaret? Tænk lokalt, selv når vi er langt hjemmefra.

Her er vores bedste tips til at gøre din internationale studieoplevelse bedre for planeten.

1. Vælg hvordan du kommer rundt

Få mest muligt ud af din nye bys offentlige transport, mens du studerer, eller se hvor langt du kan komme til fods eller på cykel. At vælge et sted at bo tæt på dit studiecampus vil skære ned på dine rejser.

2. Grøn up i din kuffert

Du kan også pakke smart, så du er klar til at leve mere bæredygtigt, når du ankommer. Fra at vælge de rigtige plastikfrie varer til at finde miljøvenlige toiletartikler, tjek vores miljøvenlige pakkeguide.

3. Frivillig

At donere noget af din tid til et frivilligt projekt kan være lige så godt for planeten, som det er for lokalsamfundet og dit CV. Se, hvilke muligheder der er i nærheden eller tilbydes af den skole, du studerer på: Tag med på en strandrengøring for at stoppe plastikforurening i havet, eller plant kulstofabsorberende træer med et lokalt naturprojekt. Derudover giver deltagelse i lokale initiativer dig chancen for at møde modersmål, hvilket kun vil forbedre din sprogindlæring.

4. Find landmændenes marked

Hvad vi putter ind i vores krop er en stor beslutning, der viser, hvor bæredygtig vores livsstil er. Tricket er at prøve at spise økologisk, sæsonbestemt og lokal mad, der ikke har haft en energikrævende rejse til din tallerken. En god måde at gøre dette på er at købe dine friske råvarer på landmandsmarkeder i stedet for supermarkeder. Du ender også med at prøve masser af nye (og helt lækre) ting på denne måde.

5. Prøv at spise vegetarisk

Når det kommer til klimaet, vinder grøntsager konkurrencen ´Hvad har det laveste CO2-fodaftryk?´. Hvorfor ikke prøve at blive vegetar i et stykke tid? At producere kød bruger mere jord og skaber flere drivhusgasemissioner end dyrkning af grøntsager, og kød bliver ofte fløjet rundt i verden, inden det når butikkerne. Så eksperter siger at vi kan leve mere bæredygtigt ved at spise mindre kød eller sørge for, at det kommer fra en lokal gård.

6. Nyd lokale restauranter

At begære lokale restauranter, når du spiser ude, er fantastisk af mange grunde. For det første vil du støtte en lokal virksomhed i stedet for en større restaurantkæde, der sandsynligvis forårsager mere forurening. Du er også mere tilbøjelig til at få en autentisk kulinarisk og kulturel oplevelse. Venner og værtsfamilier kan have nogle gode anbefalinger til, hvor du kan spise, så spørg rundt for at finde skjulte perler.

7. Vælg byer med grønne legitimationsoplysninger

Hvad planeten angår, er ikke alle destinationer skabt lige. Nogle steder prøver hårdere at være miljøvenlige, og ja, vi har også en liste over dem.

8. Udforske lokalt

At studere i udlandet i et stykke tid er en fantastisk chance for at udforske et nyt land - eller endda et nyt kontinent! Når du planlægger weekendeventyr mellem klasserne, skal du se, hvilke attraktioner eller andre byer der er i nærheden. At vælge destinationer, som du kan nå med tog eller bus i stedet for med fly, kan reducere din rejses CO2-fodaftryk. Europa har gode jernbaneforbindelser mellem større byer, og flere og flere af tognettene køres på vedvarende energi. Det er ofte også en meget mere naturskøn rejse.

9. Vær opmærksom på de små ting

Glem ikke alle de små ting. Lad være med at smide eller tage ting fra naturreservater eller historiske steder, køb ikke ting lavet af truede dyr, husk at medbringe en genanvendelig flaske og tag korte brusebade for at spare på vand -og energiforbruget - alt dette lægger op til.

10. Støt lokale virksomheder

Kunst eller kunsthåndværk fra lokale købmænd og producenter laver de bedste rejsesouvenirs. Ikke alene er de ofte smukke og unikke, de penge, du bruger, går direkte til fællesskabet og hjælper kreative individer og virksomheder med at vokse bæredygtigt.

11. Tal med dine venner

En af de største måder, du kan have en positiv indflydelse på er at starte samtaler om planeten. Det kan være relativt nemt at kontrollere, hvad du vælger at gøre, men hvis du inspirerer en anden til at gøre det samme, kan du starte en ringvirkning, der fører til, at mange mennesker vælger mere bæredygtige handlinger. Tilbered dine klassekammerater et grøntsagsmåltid eller inviter dem med på det lokale landmandsmarked - hver lille smule hjælper!

12. Fortsæt arbejdet derhjemme

Brug, at vende tilbage fra din rejse, som en mulighed for at se, hvilke af de bæredygtige valg, du har truffet, der også fungerer derhjemme. At tage offentlig transport, støtte lokale virksomheder og spise lokalt produceret, sæsonbestemt mad kan blive ny vaner, hvor end du er.

Udforsk verdenLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op