GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Stina fortæller om sin datters sprogrejse med EF!

Stina fortæller om sin datters sprogrejse med EF!

Stina Myrholm er mor til Melanie, som har været på en sprogrejse med EF hele to gange: én gang til Australien og en anden gang til Long Beach. Stina fortæller her om sine tanker som forældre til et barn, der rejser ud i verden.

Hvorfor valgte I, at Melanie skulle på en sprogrejse?

Det var mest fordi Melanie var virkelig dårlig til engelsk. Hun fik ikke så meget ud af det herhjemme i Danmark. De havde for meget vikar i skolen, hvor det hurtigt kan gå over i rundbold og meget andet. Når man er i en klasse, får man hurtig en rolle, og hvis man er en af dem, som ikke rigtig siger noget, så får man ikke så meget ud af det. Derfor ville det være en god mulighed for hende at tage på sprogrejse. Hun kunne udvikle sine sprogkundskaber og samtidig udvikle sig som person. Vi valgte EF, fordi de tilbød det vi ledte efter i forhold til Australien. EF tager sig også rigtig godt af ungerne, og man får virkelig et indtryk af, at hver eneste elev er noget særligt. Man føler virkelig, at EF passer på vores børn.

Hvad var det bedste for jer som forældre ved at sende Melanie på en sprogrejse?

At hun udviklede sig så meget, imens hun var afsted. Hun blev mere selvstændig og sprang bare ud i det. Hun fik også venskaber på tværs af nationaliteter og mødte blandt andet en sød dreng fra Spanien. Hun fik bedre kulturforståelse og lærte meget om kulturforskelle, da hun oplevede det hver dag. Hun klarer sig selv meget bedre. For eksempel kan hun selv vaske tøj nu. Der var en dag, hvor Melanie sendte et billede, hvor der lå tøj over det hele på hendes værelse. Jeg tænkte, at en bombe var gået af på hendes værelse. Men nej, det hang jo bare til tørre. En anden sjov historie var imens Melanie var i Australien. Der er tidsforskel, så hun ringede midt om natten her i Danmark. Hun fortæller, at hun står ved et busstoppested, og på den anden side står der er en mand og vinker til hende, som om hun skulle komme hen til ham. Melanie var heller ikke sikker på, om hun stod det rigtige sted, og da hun endelig kommer på bussen, ved hun ikke om det er den rigtige bus. Der er altså langt til Australien fra Danmark, så der var ikke meget jeg kunne gøre, men heldigvis var hun på den rigtige bus og alt gik godt. Man bliver bare en smule bekymret.

Føler du, at Melanie har fået noget ud af sprogrejsen?

Ja helt klart! Hun er blevet meget mere selvstændig, og hun kan snakke engelsk rigtig godt nu. Melanie var jo tvunget til at snakke engelsk, hvis hun ville kommunikere med de andre, som ikke var fra Danmark. Hun var meget sammen med dem fra Spanien, hvor hun fik snakket engelsk med dem og vil faktisk gerne på sprogrejse igen. Denne gang vil hun dog til Spanien. Melanie fik snakket mest engelsk i Australien. Her boede hun hos en værtsfamilie med andre elever fra andre lande, så hun var tvunget til at snakke engelsk for at kommunikere med dem. I Long Beach boede hun på campus, og Melanie var rigtig meget sammen med de andre danskere, men fik stadig lært en masse. Det er to meget forskellige ture, men begge ture var virkelige fede på hver deres måde. Hun fik også nogle rigtig gode veninder fra Jylland, som hun ellers aldrig ville have lært kende, hvis hun ikke var taget afsted.

Følte du dig forberedt da Melanie skulle afsted?

Nej overhovedet ikke! Men det var fordi Melanie bare havde styr på det hele, og det jo fordi hun er blevet så selvstændig. Vi betalte egentlig bare og stolede på, at hun nok skulle sige til, hvis der var noget. Melanie havde selv været til møder og messe hos EF, så hun vidste mere, end vi som forældre gjorde. Vi var sikre på, at hun bare havde styr på det. Ellers kom der informationer fra EF på mail, og vi kunne jo altid ringe til dem, hvis vi havde nogle spørgsmål.

Følte du dig tryg ved at Melanie rejste med EF?

Jeg følte mig meget tryg ved at lade hende rejse med EF, ellers havde vi ikke rejst med dem to gange. Jeg hader at sige farvel, og jeg spørger Melanie, om hun ikke bare kan vinke til mig. Men nej vi skal sige rigtig farvel. Nu har hun jo været afsted 2 gange med EF, så man vænner sig til det, og man ved jo de kommer hjem igen. Vi kender en dansker, som bor i Australien, og som altid kunne hjælpe hende, hvis der skulle være noget. Melanie havde, inden hun tog afsted til Australien, problemer med knæet, og imens hun var der, kom hun til skade med knæet. EF var så dygtige til at håndtere situationen. Der var også en fra EF, som tog med hende på hospitalet, så vi følte os meget trygge. Hun fik også krykker med til Long Beach, da hun stadig har problemer med knæet. Det er dog ikke noget, som holder hende tilbage. Vi hørte om jordskælv og græshopper. Melanie ringede blandt andet og sagde, hun blev angrebet af græshopper i USA. Jeg tænkte bare, nu skulle hun stoppe med at være så pjattet, indtil vi så i nyhederne om de mange græshopper i USA.

Har I nogle gode råd til andre forældre, som overvejer at sende deres barn afsted på en sprogrejse?

Gør det. Børnene kommer til at udfolde sig både socialt og sprogligt. De skal dog selv have lyst til at tage af sted, og man skal have en god snak med dem om det. De skal ikke føle sig presset. Kig på dit barn, og se om det er det rigtige for dem, eller om der er noget andet, de hellere vil. Ellers så bare kast dem ud i det. Man skal tro på ungerne, for de skal nok klare sig. De bliver så selvstændige og får virkelig en oplevelse for livet. Og i sidste ende kommer de jo hjem igen.

Vil du anbefale andre at sende deres børn på en EF Sprogrejse?

Ja det vil jeg. Vi kender faktisk allerede nogen, som gav en rejse med EF i konfirmationsgave. Man får meget mere ved at rejse med EF, om det så er en oplevelse for livet, venner fra andre lande, sprogindlæring eller noget helt andet. Det er i hvert tilfælde en god mulighed for de unge mennesker. Man får et helt andet barn hjem, end det, der tog afsted.

Er du selv blevet inspireret til at sende dit barn på en sprogrejse?Bestil en gratis brochure her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op