Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

Sådan pakker du som en boss – 6 uvurderlige tips fra erfarne rejsende

Har du nogensinde desperat proppet din taske med diverse tøj et par timer inden, du skal mod lufthavnen? Hvad med at bruge et par uger på at pakke og tænke over hvilke sko du kan have på til hvilke denimshorts?

Ja, det kan være frustrerende at pakke, og det kan få dig til at ville hive dit hår ud eller begynde at svede – specielt hvis du skal gøre det ofte – men det behøver ikke at være sådan. Jeg har spurgt nogle af EF’s mest erfarne rejsende om deres bedste pakketips og sammensat en liste med seks tips, der vil tage dine pakkeevner til næste niveau – før du ved af det, vil du pakke som en boss!

1. Tom: Håndbagage og hold det let

Pak aftenen før, uanset hvad tid du flyver på, og endnu mere vigtigt: Hold. Det. Let. Gør hele processen lettere ved at vælge et par ting, du kan bruge mange gange, i stedet for at rode hele din garderobe igennem. Har du glemt noget? Stress ikke – husk at de fleste ting kan købes på din destination (og som en lille bonus kan du tage en helt ny vinterjakke/hat/et par skønne støvler med hjem!).

2. Narae: Rul, rul og rul så noget mere

Prøv at rejse kun med en lille kuffert, og husk så at rulle dit tøj i stedet for at folde det. Det sparer dig faktisk en del plads, og hjælper med at undgå rynker på tøjet. (Bare tjek hvordan pakke-pros gør det). Ved små ting som smykker og tandbørster kan du bruge engangshandsker som opbevaring: det holder tingende adskilt, organiseret og rent.

3. Lena: Tag bad som en lokal

For at pakke endnu lettere og komme gennem sikkerhedstjekket hurtigere med din håndbagage, kan du efterlade de store shampooflasker derhjemme; hvis hotellet ikke tilbyder dem (eller hvis din ven ikke vil dele), kan du gå ned til det lokale apotek eller supermarked og købe dem. Og for et touch af glamour (for damerne): tag aldrig afsted uden din yndlings læbestift.

4. Madeleine: Det ligger i forberedelsen

Forbered dig grundigt, så du kun har det med, du helt sikkert vil gå med. Start med at finde det essentielle; mine er: løbesko, badetøj, solbriller og en bog. Gå dernæst videre til tøj, der passer til det, du skal lave under rejsen, og se hvor meget overlap, der er mellem delene (kan en nederdel blive brugt med to forskellige toppe? Hvis ikke, drop den). Brug et par dage på at reevaluere alt, og kæmp mod fristelsen af at pakke impulsive ting, du VED, du ikke vil gå med (det kan være svært, specielt hvis din taske ser halvtom ud!).

5. Kaisa: Hav altid en backup

Selvom det er bedst kun at rejse med håndbagage, skal du altid have et nød-sæt i din håndbagage, hvis du skal rejse med en større taske eller kuffert – det er godt til de gange, du er fanget på destinationen uden din kuffert (du vil ikke være den person, der har det samme par underbukser på 4 dage i træk, vil du?). Ekstra tip: gem de poser, du får, når du køber nye sko og brug dem til at pakke mindre ting i, såsom strømper, undertøj eller badetøj. Glem ikke at pakke en ekstra pose til dit beskidte vasketøj!

6. Katya: Fra det grundlæggende til høje hæle

Start altid med det grundlæggende, og sørg for, at du har basistingende dækket: tag dit pas, kreditkort, telefon og telefonoplader, høretelefoner (du har brug for dit livs soundtrack!), tyggegummi, lommetørklæder, plastre, makeup og smertestillende, og så gå videre til de essentielle ting som dine yndlings par høje hæle – du ved aldrig hvilket møde, fest eller begivenhed, du bliver ”slæbt” med til!

Rejs verden rundt og lær et sprog med osLæs mere

Del denne artikel

Seneste artikler fra Rejser

10 grunde til at elske Brisbane
10 gemte perler i Toronto
10 gemte perler i Brisbane