GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Sådan rejser du på budget: 9 tip til en billig ferie

Sådan rejser du på budget: 9 tip til en billig ferie

At rejse til eksotiske lande behøver slet ikke koste en formue, og du behøver helt sikkert heller ikke vinde i Lotto for at rejse verden rundt på – i hvert fald ikke, hvis du ved, hvordan du bruger dine hårdt tjente penge rigtigt på en billig ferie. Vi har samlet nogle gennemtestede tip til at hjælpe dig med at planlægge en ferie på budget.

1. LAV EN PLAN

En spontan rejse er godt, hvis du har bade tiden og pengene til denne luksus. Men hvis du rejser på budget, bør det første, du gør, være at komme op med en plan. Du behøver slet ikke have en stram time-for-time tidsplan, men du bør i det mindste have en idé om, hvor lang tid du cirka vil bruge i hver by eller hvert land, og vide, hvordan ruten på dit fantastiske eventyr skal være. At overlade færre ting til tilfældighederne gør også de uforudsigelige omkostninger lavere. Last-minute-flyveture og -overnatninger er ofte meget dyrere end de planlagte.

2. REJS UDENFOR SÆSON

For at få en billig ferie, så skal du undgå ture i skolernes ferier. Det er her, at rejseindustrien hiver priserne i vejret for at udnytte de familier, der kun kan tage af sted i de uger. Lav lidt research på, hvornår det er bedst at besøge din ønskede destination, og rejs så lige før eller lige efter disse datoer. Disse perioder kalder man shoulder season, fordi du stadig vil få en god tur, selvom solen måske ikke skinner i ligeså mange timer om dagen (og et andet plus er jo også, at det ikke er lige så varmt). Hoteller og flyselskaber sænker deres priser i disse perioder for at trække kunder til.

3. VÆR OVERNATNINGS-KLOG

Byt dyre hotelsuiter ud med dorms på et hostel. For at få en billig ferie, så det en god ide at dele et rum med andre. Som naturligvis også gør omkostningerne lavere, og det giver samtidig mulighed for at møde andre mennesker, der måske har lyst til at dele nogle oplevelser med dig også.

Andre gode alternativer er at finde på hjemmesider som AirBnB eller Couchsurfing, hvor du simpelthen bare booker et værelse i en lokals hjem. Det vil halvere prisen og give dig en mere autentisk oplevelse af, hvordan det er at have en hverdag i byen. Opfat din vært som din egen personlige turguide, der har masser af insidertip til, hvor du skal spise, og hvad du skal se i det kvarter.

Du kan også bo hos venner eller familie. Prøv at kontakte folk, du kender, eller planlæg en tur i nærheden af, hvor din grandkusine eller gamle skole-ven nu bor. Det kunne få dig til at opleve steder, du aldrig havde tænkt på at besøge ellers.

4. PAK RIGTIGT

Vær sikker på, at du har taget alt med, du har brug for, så du ikke behøver at shoppe, mens du er af sted (altså bortset fra et par få lækre souvenirs). Lige meget hvor du skal hen, bør du tage mindst et par lange bukser, en varm trøje og en regntæt jakke med, hvis der skulle opstå en uforudsigelige (regnvejrs-)situation.

5. BOOK FLY PÅ FORHÅND…

En måde at få billig ferie på er, især retur-flyene. At løbe tør for penge uden at have en garanteret billet hjem er langt fra ideelt. Flyselskaber åbner deres muligheder op til et år  på forhånd, og jo tættere du kommer på dagen for afgang, jo mere vil priserne stige – især indenfor den sidste måned.

6. …OG VÆR SMART, NÅR DET KOMMER TIL, HVORDAN DU FLYVER

Forsøg at rejse på en tirsdag. I midten af ugen er priserne lavere, fordi et ekstragebyr tilføjes til weekend-afgang. Samtidig vil du kunne nyde godt af de kortere køer i lufthavnen ved check-in-disken og gennem security. Du bør også flyve på Economy Class, da der jo ikke rigtig er nogen grund til at opgradere, lige meget hvor lækkert Business Class måtte se ud.

Pengene, du sparer på billige sæder, kan du i stedet bruge på mad og overnatning, når du ankommer til din destination. Lavpris-flyselskaber er fine til kortere flyveture og har rimelig billige måltider om bord. Hvis du planlægger en weekendtur, så prøv at pakke så lidt, at du kun har brug for at medbringe håndbagage. På den måde kan du også spare lidt penge, når du ikke behøver at betale for at have en hel kuffert med om bord.

7. BRUG OFFENTLIG TRANSPORT

Busser og toge er bare billigere end fly. Så simpelt er det. En tur med et overnight-bus eller -tog betyder også, at du sparer en overnatning på et hostel.

8. LAD VÆRE MED AT SPISE DINE PENGE OP

Billige frokoster kan købes i supermarkedet eller på et lokalt madmarked. I stedet for på en café eller restaurant til overpris. Forsøg at gå lidt rundt og sondere terrænet, inden du vælger et sted at spise. Hvis du bare vælger det første og det bedste, vil du ikke vide, om du bruger for meget i forhold til standardpriserne.

At drikke øl til hvert måltid er også en ekstra udgift. Både for din pung og for din talje vil derfor takke dig, hvis du nupper lidt vand i stedet indimellem. Alternativt giver hostels og ekstraværelser hos familier samtidig adgang til et køkken, hvor du kan spare lidt penge ved at lave mad selv.

9. TJEN PENGE, MENS DU REJSER

Working Holidays er en rigtig god måde at kunne rejse i flere måneder i løbet af året. Bliv ski-bums i vintersæsonen, tag dig af middelhavsgæster i sommerhalvåret, eller tjen penge ved at lære de lokale et sprog i Thailand. Mulighederne er uendelige!

Rejs med EF og spar pengeLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op