GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Planlæg din sommer allerede nu!

Planlæg din sommer allerede nu!

Det kan godt være en smule uoverskueligt, at skulle tage stilling til hvad man vil næste år. Men der er flere fordele ved at være i god tid. Her giver vi dig nogle gode grunde til, hvorfor du allerede nu skal planlægge din sommer.

Skift de vante rammer ud

Vi vænner os meget hurtigt til dagligdagens rutiner. Vi spiser det samme til morgenmad, går den samme rute til skole, ser det samme i fjernsynet lørdag aften. Det kan derfor være rart at skifte de vante rammer ud engang imellem. Når man tager på sprogrejse til udlandet, sker netop det. Ens hverdag bliver hurtig glemt, og man lever i en lille bobbel, hvor man kan være lige den man vil, og nyde byen med alle sine nye venner. At bo sammen med andre internationale studerende på et EF Residence eller hos en værtsfamilie giver dig muligheden for at komme tæt på de lokale og dermed at opleve en anden kultur på tæt hold, som tilsammen kan udvide din horisont.

Bliv bedre til engelsk – eller prøv et helt nyt sprog!

Ved du allerede nu, at du gerne vil blive bedre til enten engelsk, spansk, tysk eller fransk, eller vil du kaste dig ud i helt nyt sprog som koreansk eller japansk? Så er en sommer i udlandet et rigtig godt sted at starte. Når du er afsted på sprogrejse, går du i skole, hvor du får et bedre kendskab til landets sprog og kultur. Du vil derfor lære på førstehånd, hvordan de lokale bruger sproget i praksis, frem for kun at læse det på papiret, samtidig med at du forbedrer dine egne sprogkundskaber.

Vær sikker på at få det præcis som du vil have det

At planlægge ting i god tid kan være med til at mindske stress og i stedet skabe ro i sindet. At planlægge din drømmerejse allerede nu giver dig også mere tid til forberedelse og mere tid til at glæde dig i, samt mulighed for at inspirere andre du kender til også at forfølge deres rejsedrømme. Har du et helt bestemt sted, du gerne vil hen? Så er det en god ide at være ude i god tid for at sikre, at din tur bliver lige, som du vil have den. Mange destinationer bliver booket hurtigt op, så hvis du vil have mest mulig indflydelse, er det en god idé, at sikre dine drømme hurtigst muligt. På den måde kan det hele også komme til at gå op i en højere endhed med familieferie, fødselsdage og alle de andre begivenheder, der kan være henover en sommer. Som regel er der også penge at spare, når man bestiller i god tid.

Få en masse nye venner for livet

Når du rejser til udlandet i sommerferien, gør du det ikke alene. Der er en masse andre danske og udenlandske elever, som også tager afsted for at få en lige så fed oplevelse som dig, og som alle vil lære en masse nye mennesker at kende. Når man er på sprogrejse, kan man også komme ud på en masse forskellige udflugter med de andre elever, hvor du kommer til at opleve en hel del! Så om du er til storby-shopping, at sole på stranden, en tur i forlystelsespark, vil gå i Harry Potters fodspor,  eller noget helt andet, så er der en udflugt for dig. Og alt dette vil du dele med dine nye venner. At studere i udlandet giver nemlig mulighed for at skabe relationer på tværs af landegrænser og vedvarende venskaber. Og hvem ved, måske ender I med at tage på endnu en rejse til udlandet sammen i fremtiden.

Vil du igang med at planlægge din sommer allerede nu?Se mere her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op