Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

Oliver skal et år på udveksling i USA

Oliver skal et år på udveksling i USA

Oliver fra Rolfsted på Fyn rejser til sommer et år til USA. Jeg har mødt ham til en snak om hans tanker om hans kommende oplevelse: hvordan det er at skulle væk fra familien, hvordan han valgte den rigtige organisation for ham, og hvad han glæder sig mest til.

Væk fra de vante rammer

At bruge et helt år i et andet land hos en fremmed familie er en stor beslutning for de fleste. Derfor er det meget naturligt at gøre sig en masse tanker omkring det, inden man booker. Og når man så har booket, er der nok endnu flere tanker, der presser sig på. Derfor spurgte jeg også Oliver, hvad hans tanker var omkring at bo i et andet land hos en fremmed familie.

”Jeg har flere gange været væk fra min familie i en uges tid for at besøge noget andet familie, eller taget fra Fyn til Jylland for at besøge en ven i et par dage. Så når folk spørger mig, om jeg mon får hjemve, så svarer jeg altid nej, for det har jeg ikke haft før. Desuden kan jeg som sagt rigtig godt lide at komme lidt ud af min komfortzone og prøve noget nyt, hvilket også er noget, jeg har glædet mig enormt meget til. Nemlig det med at jeg skal prøve noget, der er så langt fra hvad min hverdag har været de sidste 9 år.”

Hvordan vælger man den rette organisation?

Som sagt ligger der som regel en del research bag beslutningen om at rejse væk i længere perioder, men ikke helt for Oliver. ”Det hele startede en aften, jeg ikke kunne sove, men i stedet valgte at tjekke mit Facebook feed. Mens jeg lå der og scrollede mig ned igennem Facebook, kom der en reklame fra EF frem. Jeg var kun lige kort inde på deres hjemmeside, før jeg igen scrollede videre og ikke tænkte videre over det. Der gik derefter kun et par dage, før vi på skolen fik en tidligere udvekslingsstudent ud for at snakke om sit ophold. Efter han havde fortalt om, hvad han havde lavet – de bedste ting, de sværeste ting og alt derimellem – gik jeg med det samme hjem og læste alt hvad jeg kunne komme til. Jeg bestilte endda en brochure.”

Dernæst kom det til forældrene. “Da jeg fortalte mine forældre om at være udvekslingsstudent i USA, var min mor straks inde at Google samtlige informationer om tidligere, nuværende og fremtidige både udvekslingsstudenter men også oplevelser. Da der findes et hav af organisationer, blev vi enige om, at vi skulle til et informationsmøde hos hver af de forskellige organisationer. Det første møde var tilfældigvis med EF og endte med også at være det sidste, for jeg vidste bare, at det var den organisation, jeg skulle med.” Oliver kunne nemlig godt lide den fokus, der var på at være ”hands on” – at EF besøger familierne flere gange, for at sikre, at eleverne kommer til nogle gode familier.

Forventningens glæde

Selvom der stadig er lidt tid til, at Oliver skal afsted, og selvom han stadig ikke har fået sin familie i USA, så ved han lige præcis, hvad han er mest bekymret for i forbindelse med hans udveksling: ”Jeg frygter mest, når jeg skal hjem. Jeg er en person, der ret hurtigt bliver tætte med folk, jeg snakker meget med, så når jeg skal være sammen med min nye familie og venner i et helt år, bliver det helt sikkert meget svært at skulle sige farvel til dem. Selvom det jo aldrig er rigtigt farvel men nærmere på gensyn.” Han er dog heller ikke i tvivl om, hvad han glæder sig mest til: ”Jeg får tit spørgsmålet fra venner og familie, og typisk svarer jeg bare ‘det hele’. Men hvis jeg skal være lidt mere specifik, så er det øjeblikket, hvor man kommer ud ad dørene i lufthavnen for at møde sin nye familie for første gang. Øjeblikket hvor man får øjenkontakt og bare ved, at det er den helt rigtige familie, man har fået. Udover mødet i lufthavnen så er højtiderne også højt oppe på min bucket list. Jeg er selv enormt stor fan af jul, og alt hvad det indebærer. Udover jul er Halloween også noget, jeg ser meget frem til (selvom jeg ret nemt bliver bange), da de gør så meget mere ud af det, end vi gør i Danmark.”

Går du selv og overvejer et udvekslingsophold? Bliv inspireret af Oliver, og læs mere om high school her.

Vil du selv på high school?Læs mere her

Del denne artikel

Seneste artikler fra De studerende fortæller