GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Mærkelig ting folk i London gør (set gennem øjnene på en ægte italiener)

Mærkelig ting folk i London gør (set gennem øjnene på en ægte italiener)

Jeg er sikker på, der er mange ting som briter og folk i London ville finde mærkeligt omkring, hvordan vi bor i Italien. Men efter at have brugt de sidste fire uger i London som EF Global Intern, har jeg lagt mærke til så mange mærkelig ting, som folk i London gør, at jeg blev nødt til at dele det med jer. Jeg håber, du finder det lige så interessant – og sødt – som jeg gør.

Folk vinker til bussen for at stoppe den

På vej til min første dag på arbejde stod jeg og ventede på bussen tæt på Angel station. Efter et par minutter kom den endelig, kørte forbi mig og fortsatte uden at stoppe for mig. Den fløj bogstavelig talt lige forbi. Jeg var meget forvirret, så jeg spurgte folk omkring mig, hvorfor bussen ikke stoppede. En kvinde fortalte mig, at hvis man skal med bussen, skal man fortælle buschaufføren det ved at vinke til den! Det var nyt for mig. I Italien, når du er ved busstopstedet, stopper bussen bare, fordi du venter det rigtige sted. Du behøver hverken vinke, danse eller lave en anden bevægelse.

Alle jogger kl. 8.00

Jeg blev overrasket over, hvor mange folk i London, der løber på arbejde meget tidligt om morgenen. Mange lokale lader til at bruge de tidlige morgentimer meget effektivt ved at løbe eller cykle fra punkt A til punkt B, mens de har smart sportsudstyr og kæmpe rygsække på. Det er et smart træk, da det kombinerer to ting, de fleste af os skal, men ikke rigtig vil: træne og pendle. Og da London er så fyldt med smukke parker og store grønne områder, er det en by, der motiverer folk til at bevæge sig, løbe og træne. I Italien, til at sammenligne, er vi ret dovne, og du ser mest folk på scootere, biler eller offentlig transport om morgenen. Men det, der virkelig overraskede mig, var timingen. Italienere, når de træner, gør de det efter arbejde… ikke kl. 8.00!

Ingen skubber for at komme til undergrunden

Lad mig forklare. Jeg bor i Milano, og der har vi også et undergrundssystem. Forskellen er, at folk vil skubbe til alt og alle for at komme med toget. Her i London er folk mere afslappede og meget respektfulde i offentlig transport. Jeg skulle med District Line den anden dag, og undergrunden var fuld, eller, det troede jeg. Da toget kom, begyndte alle at stille sig i kø på en meget pæn måde. Da folk indså, at toget næsten var fyldt, foretrak de at vente på det næste tog, i stedet for at mase sig sammen. Ser du, det sker ikke i Italien; køer eksisterer ikke, folk er mere stressede og aldrig villige til at vente på et nyt tog. Alle skubber for at komme med toget, og hvis de ser et lille område, de måske kan være på, så skubber de og gør deres bedste for at få den plads. Hvilket bringer mig til den næste mærkelig ting, folk i London gør…

Der er kø til alting. Seriøst, alting.

Køkultur er det, briter er kendt for, og som de er meget gode til. Jeg har aldrig stået så meget i kø i mit liv. I London er der kø til alt; restauranter, toiletter, undergrunden, butikker og mere. Da folk er vant til at stå i kø, er de forberedte. De har bøger at læse, podcasts at lytte til, computere at arbejde på og kaffe at drikke, mens de venter. Jeg blev overrasket, da jeg så en kø forme sig ved busstoppestedet. Da jeg kommer fra et land, hvor folk som regel skubber for at komme med (se tidligere pointe), skaber det et mere organiseret og roligt miljø, når alle respekterer køerne – selv i sådan en stor by.

Vaskemaskinen i køkkenet

Da jeg første gang gik ind i køkkenet i den lejlighed, jeg bor i, i London, lagde jeg mærke til, at vaskemaskinen var i køkkenet, og jeg brugte et par minutter på at undre mig over, hvad den lavede dér. Jeg har set vaskemaskiner i køkkener før, men kun i meget gamle lejligheder. Men det er åbenbart normen i London, selv i fine, større lejligheder eller huse. Jeg synes, køkkenet er et mærkeligt sted at placere sin vaskemaskine, og der hvor jeg kommer fra, hvis man ikke har et bryggers, så vasker og tørrer man tøj på badeværelset.

Oplev selv de mærkelig ting, folk i London gørLæs mere her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op