GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

De 10 bedste medier og apps: Lær engelsk

De 10 bedste medier og apps: Lær engelsk

Vi har samlet de 10 bedste medier og apps som du kan lære engelsk med. At holde sig opdateret med verdens udvikling er essentielt, men hvad hvis du ikke er flydende på engelsk og har svært ved at forstå nogle af historierne? Brug lidt tid med disse 10 gode nyhedskanaler og find den bedste måde for dig at forbedre dit engelske OG holde dig opdateret.

1. BBC News / BBC World News

Engelsk dialekt: Britisk

British Broadcasting Corporation (forkortet som BBC) er verdens ældste og største broadcasting-organisation med næsten 23.000 ansatte. Mediet er kendt for at tage en neutral position i sine reportager, og artiklerne er lette at forstå og ofte rimelig korte. Som et plus tilbyder de masser af spændende videoindhold. BBC World News-kanalen er også værd at tjekke ud – den tilbyder ofte samme kvalitet reportager som på TV og er tilgængelig næsten alle steder i verden.

2. Channel 4 News

Engelsk dialekt: Britisk

Hvis du elsker politik, så har Storbritanniens Channel 4 News nyhedsprogrammet til dig. Det er berømt for at være upartisk og for at håndtere svære emner, som mange af de andre britiske nyhedskanaler ofte ikke vil. Sproget er lidt mere komplekst på grund af de mange politiske og økonomiske reportager, men det er indsatsen værd, hvis du har mod på udfordringen.

3. Sky News

Engelsk dialekt: Britisk

Denne nyhedskanal fra Storbritannien er modelleret på det amerikanske nyhedsformat, så den er generelt mere højrøstet og underholdende end for eksempel BBC World News, og den tager heller ikke så ofte kontroversielle eller svære emner op. Sproget er let at forstå, og inkluderer værter med forskellige britiske accenter, så det er udmærket til at forstå hvordan engelsk kan lyde på tværs af Storbritannien.

4. Al Jazeera

Engelsk dialekt: Flere

Al Jazeera (som betyder ’Øen’ på arabisk) er et nyhedsnetværk, som er baseret i Qatar og dækker nyhedsemner fra hele verden. Deres reportere kommer også fra hele kloden og demonstrerer således alle typer accenter såsom amerikansk, australsk, sydafrikansk og mange flere – en oplagt måde for dig at blive bekendt med og få et unikt perspektiv på verdensnyhederne.

5. Huffpost

Engelsk dialekt: Amerikansk

For et mere afslappet syn på aktuelle sager er HuffPost (tidligere Huffington Post) et af de mest populære valg. Deres liberale politiske ståsted betyder, at de ikke holder sig fra kontroversielle emner, som de præsenterer side om side med mere underholdende indhold, der dækker alt fra TV shows til Showbiz – og det betyder samtidig at sproget er klart, let og sjovt.

6. CNN

Engelsk dialekt: Amerikansk

Selvom det ikke er et af USA’s ældste nyhedsstationer er CNN forblevet en hjørnesten for aktuelle sager på tværs af USA og i resten af verden. Den var den første kanal der tilbød 24-timers nyhedsudsendelser, og ofte sender meddelelser i loop, så du kan øve dit engelske ved at høre de samme sætninger gentaget. CNN’s studieværter og reportere kommer fra hele verden, så det er god øvelse til at træne dine lytteevner. Glem ikke at tjekke CNN’s website – og ikke mindst deres app ud – begge er forståelige og veludførte.

7. Vice

Engelsk dialekt: Canadisk

Vice er et online og offline magasin, som kombinerer de seneste verdensnyheder med uformelle artikler, grafisk kunst, video og meget mere. Websitet er super cool og minimalistisk, så det er enkelt og behageligt at bladre igennem – se dog efter, om du har fat i en lokal version, det er vel den engelske tekst du vil have, ikke?

8. Quartz App

Engelsk dialekt: Alle

Denne super cool app sms’er dig de seneste overskrifter, og du kan reagere på dem ved at svare tilbage og få mere information. Det er den perfekte måde at få et hurtigt overblik over dagens mest interessante historier, og du kan træne dit engelske mens du er i gang. Tonen er uformel, så det er perfekt for dig, hvis du har svært ved at forstå nogle af de mere komplicerede udsendelser på andre kanaler. Den bliver også opdateret flere gange om dagen, så du kan tjekke den i starten af dagen såvel som i slutningen.

9. Digital Spy

Engelsk dialekt: Britisk

Bor du i Storbritannien? Digital Spy er blevet en af internettets førende kilder til britiske nyheder fra underholdningsbranchen med sjove og uformelle overskrifter fra hele showbiz-verdenen. Den er særligt nyttig hvis du bor i England og vil vide hvad alle taler om.

10. The New York Times

Engelsk dialekt: Amerikansk

Nyhedskanaler bliver ikke meget mere prestigefyldte end den verdensberømte New York Times. Siden grundlæggelsen i 1851 har mediehuset forsynet Amerika og verden med de vigtigste overskrifter og mest omfattende nyhedsdækning i halvandet århundrede. Det er tilgængeligt for alle, der vil lære engelsk, men måske mest velegnet til dem, som har et lidt mere udbygget ordforråd. Hvis du er til gammeldags print-nyheder, er New York Times til at få fat i på papirformat næsten alle steder i verden – og den er nok det mest stilfulde selskab til din morgenkaffe.

Test dit engelsknviveauLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op